"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"

Турският печат коментира блокадите срещу изселниците за вота
23 мар 2017 20:00, Елка Василева
87
"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"
Снимка: БТА

"Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази", гласи заглавие на в. "Тюркие" по темата за протестите край граничните пунктове на българо-турската граница.

Въпреки пътните блокади на "български фанатици" хиляди хора с двойно гражданство в Турция, желаещи да участват по родните си места в изборите на 26 март за 240-местния парламент, потеглиха на път, отбелязва вестникът.

За протестите на българската граница с Турция срещу т.нар. изборен туризъм пише и в. "Йени месаж".

"Турция е под необявена обсада", пише изданието в заглавие по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция.

"Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

В този контекст вестникът напомня за въведената от САЩ забрана за внасянето на големи преносими електронни устройства в пътническия салон на самолети, пътуващи от определени страни, сред които и Турция. Великобритания също реши да последва примера на САЩ.

Германия пък от пет години прилага оръжейно ембарго спрямо Турция, а Норвегия прие искането за убежище на турски военни от ФЕТО (т.нар. Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли м.г.), изрежда мерките вестникът, цитиран от БТА.

"От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж".

Сред примерите е посочена и България, като се припомня, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София във връзка "с твърдение за намеса в изборите на 26 март", което е изтълкувано от "Йени месаж" като "една от стъпките срещу Турция". 


87
Още по темата: избориобсадаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатна екскурзия + 11 дни административен отпуск за българските изселници = КУПЕН ВОТ. Т.е. груба намеса във вътрешните работи на България от страна на Турция.
20
9
 
29
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Крайно време е 700г боледуващия човек на европа да умре най сетне, и както милосърдието повелява, здравите органи да бъдат дарени на останалите, с изключение на АНАдола, там да праят каквото искат *** ислямски
19
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Турските тролове на талази за коментари. Ай сиктир.ако застанеш до мен, със сигурност ше си "турчина", а аз "славянинна"По-българин съм от теб - с македонска и "болярска" жилка, обаче българската полит-мафия заслужавате турците да имат 121 души, защото не уважавате българите, убивате ги по всевъзможет начин!
18
9
 
32
 
! Отговори
песимист преди 4 години
В Турция се наляха трилиони долари. Всички фирми от всички отрасли инвестираха там. Русия им докара газта..... Не става и не става! Вместо да са оазис на благополучието и мира ,пак дрънкат оръжие, пак въртят калъчката тия кръвожадни зверове...
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турските тролове на талази за коментари. Ай сиктир
16
6
 
17
 
! Отговори
име преди 4 години
талазите идват.всичките нащрек са .ПОСЛЕДНИЯТ НАПЪН ВЕЧЕ Е НАСТАЛ....всички да излезем и да гласуваме за български партии.
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Турците да си подготвят суха храна и вода, че няколко дни ще висят блокирани на границата. Като минат изборите може и да влязат да разгледат.."Остави "патриоте", имаш желание!" , но 11 лева няма да ти дам!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Събудете се!Хота, събудете се бе, не виждате ли какво става?!-Не уважавахте българите, крадете ги, увалнявате ги, убивате ги чрез банки ... нека сега да ви изядат турците - няма да ви гласуваме!
13
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами че то българите не умеят да гласуват! Гласуваха за ББ, преди това за Станишев, за Костов, за Жан Виденов...По-добре турците да свършат тази работа вместо българите, те се оправят по-добре, а и пари не искат.
12
3
 
7
 
! Отговори
do 9 преди 4 години
Не замазвай положението, аз знам !!! нормално за турчин е веднага да скочи да отрича, а това навежда на мисълта, че май съм прав, а?!
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,че американците поне си прибраха атомните бомби от тия.Сега какво?България ги атакувала.Европа също.Целият свят им е виновен щото божеството им се гласи да управлява светът ама нещо едва ли ще може.
10
3
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
До 8За целта трябва да се смени конституцията, ако беше толкова лесно досега ДПС да са го направили. тоест свикване на ВНС
9
9
 
4
 
! Отговори
Събудете се! преди 4 години
Хота, събудете се бе, не виждате ли какво става?!Миналата седмица имаше статия с буквата "П", вчера стигнаха до "У", а днес вече са до "Ф"!Събудете се! Не виждате ли?! Те ви приспиват! Приспиват ви и неусетно ще стигнат до края на азбуката!!!А после......мъртвешка тишина!
8
1
 
16
 
! Отговори
EVET преди 4 години
До 7Как ще гласуваш с червен паспорт ве ах.., гласува се само с лична карта!
7
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз не мога да разбера какво толкова сложно има ...трябва да се ЗАБРАНИ двойното (българо-турско) гражданство!Турция не е член на ЕС и никога няма да бъде ... КОЙ разреши това двойно гражданство ?Ако наистина има националисти в следващия парламент милеещи за БЪЛГАРСКИЯ а не за руския интерес ... двойното българо-турско гражданство трябва да се забрани със закон !
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С личната карта в България с паспорта следобяд в Турция . Машала майор Мишев ?!?
5
4
 
35
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
За да гласуват на две места под различни имена. Те имат по два паспорта!
4
5
 
31
 
! Отговори
кръстоносец преди 4 години
Каквото повикало такова се обадило. Неможе една бивша империя да има претенции към земите, които е поробила някога. Тези земи са НАШИ, а не нейни! И ще си ги защитим.
3
4
 
39
 
! Отговори
Kiffla преди 4 години
Аз пак не разбрах. Нали има изборни секции в Турция? Май бяха 35. За какво им е да пътуват чак до България, вместо до най-близката секция в Турция?
2
3
 
13
 
! Отговори
х преди 4 години
от кога м.одератор е забранена дума, г-н м.одератор?