Писатели срещу Тръмп: Да го изхвърлим от Белия дом!

Знаели какъв измамник бил
108
Писатели срещу Тръмп: Да го изхвърлим от Белия дом!
Снимка: БГНЕС

"Обръщам се към онези, които са отвратени и не искат да гласуват. Помислете отново! Преизбирането на Тръмп може да сложи край на демокрацията в САЩ“, пише известен писател в огнен апел към американците, цитиран от "Дойче Веле".

Пол Остър е роден през 1947 година. Известният писател и режисьор добре си спомня първите президентски избори, на които имал право да гласува. Било 1968 година - с избирателно право разполагали навършилите 21-годишна възраст.

Ричард Никсън спечелил с малка преднина пред кандидата на демократите Хюберт Хъмфри, когото Остър подкрепил.

"Много от приятелите ми бяха запалени идеалисти. На тях Хъмфри не им изглеждаше достатъчно интересен. Ето защо те изобщо не отидоха да гласуват. Мисля, че с това помогнаха Никсън да бъде избран за президент. А сега сме изправени пред същата опасност", казва Остър.

Байдън напомня на Хъмфри

И днес много млади хора не могат да се припознаят в кандидата на демократите. Джо Байдън е на 77 години и подобно на Хъмфри, който също е бил бивш вицепрезидент, не се възприема като символ на новаторство и промяна.

"И за мен Байдън не беше най-добрият избор. Но сега мисля, че той вероятно е най-добрият кандидат, когото демократите биха могли да номинират в този момент. Байдън осъзнава, че се намираме на важен кръстопът. Навярно е разбрал, че носи същата отговорност като Рузвелт през 1932-33 година, когато стана президент по време на Голямата депресия", подчертава Пол Остър.

С този исторически паралел той иска да мотивира онези разочаровани млади избиратели, които през последните месеци подкрепяха останалите кандидати на демократите като Бърни Сандърс.

"Знам, че много от вас са големи идеалисти и имат големи надежди за бъдещето на Съединените щати. Както и че не сте ентусиазирани от предложението на демократите за Байдън и Харис и предпочитате изобщо да не гласувате. Но това би било ужасяваща грешка!”, предупреждава писателят.

Отдавна си личеше, че Тръмп е готов на всичко, само и само да бъде преизбран. Но колкото по-слаба е вероятността това да стане, толкова повече се увеличава неговата разрушителна стихия. Коментар на Инес Пол.

За да предотврати подобно развитие, Остър създава инициативата “Писатели срещу Тръмп” заедно с още шестима свои колеги. Сред тях е и съпругата на Остър - Сири Хуствет.

"Като писатели знаем, че думите имат значение, защото могат да променят нагласите, да подтикнат хората към действия”, пише тя в изявление, прочетено на виртуална среща на инициативата, “затова призоваваме всички американци да надигнат глас посредством силата на изборите".

Над 1100 писатели, режисьори, есеисти и публицисти от цяла Америка вече са се присъединили към инициативата на Остър. Те отдавна са се отказали от идеята да променят нагласата на привържениците на Тръмп.

"Искам да се обърна към гневните, разочарованите. Към онези, които са отвратени и не искат да гласуват. Призовавам ви: помислете отново! Преизбирането на Тръмп и на Републиканската партия може да сложи край на демокрацията в САЩ и началото на авторитарно господство в една страна, в която никой повече да няма възможност да упражнява правото си на глас”, предупреждава Пол Остър.

"Нека го изхвърлим от Белия дом!"

Нюйоркският актьор, режисьор и сценарист Джон Туртуро се присъединява към призива: "Винаги ни казват, че това бил най-важният избор в живота ни. И други такива приказки. Но този път наистина е вярно. Това е нашата демокрация. Така че, бъдете силни, гласувайте, нека спечелим и изхвърлим този човек от Белия дом. Израснал съм с него и знам какъв измамник е”, казва той.


108
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези писатели не са много добре, нали ако го преизбират значи американците го искат или по-голямата част от тях.
46
4
 
19
 
! Отговори
един преди 2 месеца
Удри, бай Тръмпе!
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глупаци!
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А КЪДЕ Е НАШИЯТ ЛУКАШЕНКО БЕ? ВСИЧКИ МЕДИИ ПИШАТ ЗА САЩ. ГЕРНМАНИЯ, А ЗА НЕГО НИЩО!

ПОЯВЯВА СЕ ОТ НЕИЗВЕСТНИ ЛОКАЦИИ У ПОПОЛЕТО КАТО БЕН ЛАДЕН В ФБ, НЯМА ГО НИТО ВКЪЩИ В БАНКЯ, НИТО НА РАБОТА В МС, НИТО В РЕЗИДЕНЦИЯ БОЯНА! КРИЕ СЕ КАТО ШУМКАРА ДЯДО СИ! ТЪРСИМ ГО ЦЯЛО ЛЯТО ДА МУ КАЖЕМ НЕЩО... СЕЩАТЕ СЕ:

ОС ТАВ КАААА!
43
4
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 месеца
Ами поне хората си имат писатели бе, то у нас са се свършили май, щото никой не ще Бойчо да маха-само тия клечат на паветата, дето са читатели...
42
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
“Писатели “
Бай Дончо пак ще ги отнесе с 200 след няколко месеца
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Байерн
така, ли? тогава защо тук група катунари искат да изхвърлят законноизбрано правителство и да сложат откровени мафиоти и крадци на тяхно място?!
40
26
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Тръмп и Путин са част от ционисткото световно правителство, тяхна задача днес е да спрат Китайския Велик Мъдър Всемогъщ Дракон, който няма да се предаде без бой!!!
Агент Ърви Роганес!ЦРУ!!!
39
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички врагове на САЩ искат Тръмпошенко да спечели отново.
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вместо да му благодарят, че ги спаси от Килари Клинтън, му правят сечено за втори мандат.
37
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Живея в щата New York и мога да ви кажа че като си пътуваш можеш да видиш много къщи с Тръм Пенсе банери и знамена . Не съм видял нито едно за малоуника байдън.
36
0
 
21
 
! Отговори
Байерн преди 2 месеца
Това се решава на избори, никой никого не може да изхвърля самосиндикално.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Попе . Ти да не се изживяваш като писател ? Не си . А американския народ не толкова глупав колкото го представяте. Те знаят какво искат и най малкото което ги интересува са разни писатели.
34
21
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Неолибералната демокрация в световен мащаб, дава възможност на милиарди хора по света да се развиват , да стават по-богати и по-независими, за кратко време икономиките могат да се пренастроят и да направят бум, както се случи в много азиатски страни!!!
Неолибералната икономика може да направи така, че да няма бедни и зависими хора!!!
А някой няма интерес от това, за това вкараха Тръмп на власт и пуснаха коронавируса!!!
Всичко после е само статистика и пренареждане!!!
Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!
33
1
 
39
 
! Отговори
Копитото преди 2 месеца
Докато не го уморят няма да мирясат. Тръмп е великан у такива мишки като тази ги активират в правилния момент
32
4
 
4
 
! Отговори
m преди 2 месеца
По скоро всичко ще стане тъмнина. Звездите ще угаснат, като свърши горивото. Самите атоми ще се разпаднат, ама никой не ти пречи да си вярваш в детски приказки.
31
1
 
7
 
! Отговори
f преди 2 месеца
И сега, там долу сатанистите печелят твърде малко, разчитат само на собствените си енергии, защото на лъжата краката са къси, малко и страдание си печелят и ад, макар че няма пълно възмездие все още. С огромната си бройка и с дяволската си сила да се придвижват и крият на тъмно ни уравновесяват, тука са само когато бъркаме, да се хранят от грешките ни.
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само Тръмп
Тея писатели бъркат демокрацията с либерализма а това са две съвсем различни неща. Либерализма се е изродил почти до нашия социализъм
29
1
 
6
 
! Отговори
f преди 2 месеца
От сатанизъм нищо не се печели тъй като един ден всичко ще стане светлина, понеже ние саможертваме повече и ги побеждаваме и вървим нагоре, саможертвата е единственият ни жокер, накрая небесният рай щк слезе на земята, а за тях ще стане ада и пълното възмездие. После може и за тях да има някакъв път нагоре към нас, това не знам.. Или светлината да им прости и да ги озари с истина.
28
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Е, като не го харесват, да си изберат старчето Байдън! Ама после да не съжаляват, както ние сега съжаляваме за последния си избор на президент!