Да завъртим педалите. Велоеволюцията невъзможна!

С колело из китните велоалеи на столицата – коли, билбордове и хора
22 юни 2009 17:40,
125

Миналата година Столичната община обеща 5 милиона лева за велосипедна и пешеходна инфраструктура.

В последните няколко седмици градът ни осъмва живописно нашарен с жълта боя.

Пет милиона лева за жълта боя ни се струват множко, но велоалеите вече са факт.

В неделя те бяха официално открити с показно колоездене от самия кмет Бойко Борисов, придружен от посланика на Кралство Холандия Мартайн Елхерсма и куп общинари.

Новите "велоалеи" са доста оригинални и са произведение на изкуството в по-голямата си част. Ето няколко примера:

– алея, която минава през стълби;

– алея, която свършва в тревата;

– алеи, които заобикалят паркирали автомобили, билбордове;

– алеи, които не заобикалят кафенета, павилиони, а минават директно през тях;

– алеи, които завиват под ъгъл от 90 градуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ако преди и без велоалеи хората са се придвижвали от време на време с колело сега това в столицата е невъзможно благодарение на ''обновлението'' и дейността на БОРИСОВ
123
0
 
0
 
! Отговори
АЛЯ преди 14 години
В СТОЛИЦАТА НЕ МОЖЕШ ДА СИ НИТО ШОФЬОР,НИТО ПЕШЕХОДЕЦ РЕШИШ ЛИ ДА ИЗБЕГНЕШ ЗАДРЪСТВАНИЯТА С КОЛЕЛО ПРОВАЛЪТ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМ.ДА БЛАГОДАРИМ НА НАШИЯ ЛЮБИМ КМЕТ ЗА ТОВА
122
0
 
0
 
! Отговори
Даниел Панев преди 14 години
Орлинчо да вземе да се скрие някъде далеч! Нали рева ЗА велоалеи - сега пък реве ПРОТИВ. Каквото си е надробил - това да сърба!
121
0
 
0
 
! Отговори
Нубиеца преди 14 години
Това не са велосипедни алеи, това е "разсипана" жълта боя по тротоара.Абсурдно е вело алея да минава по изкачвалка на стълби предназначена за майки с колички и инвалидни колички. На всякъде по земята дори и в Нубия, хората правят велосипедни алеи, при нас общината "напляка" жълта боя на места където нормално не би трябвало да минават велосипеди.Но пък усвоихме 5 милиончета.Честито
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искам децата ми да са умни като Орлин? Къде е завършил, с толкова богат език е...
119
0
 
0
 
! Отговори
user преди 14 години
Абе Орлине, зарежи го това колело най-накрая бе човек....Зимата вече е прекалено
118
0
 
0
 
! Отговори
nIK kOLEV преди 14 години
VELOALEITE V GERMANIA SA PO PODOBEN NACHIN NAPRAVENI, KATO CHAST OT TROTOARA, NE RAZBIRAM KUDE E PROBLEMA??? I S TRITE PRESICHANIA SUSHTO I TAM SE SLUCHVA!!!A NAI TUPOTO E CHE MIAGKOGOVORIASHTII DAVA SUVETI KAKVO TRIABVA DA SE NAPRAVI V SOFIA!!!E TOVA E UZHASA!
117
0
 
0
 
! Отговори
do озадачен преди 14 години
И аз съм озадачен защото по принцип е забранено да се паркират и движат коли по тротоарите... но явно няколкото десетки хиляди контролни органи в БГ. ( БГ за България а не Братя Галеви) явно имат съвсем други задължения които им пречат да съблюдават реда и спазването на правилата и законите в България.
116
0
 
0
 
! Отговори
озадачен гражданин преди 14 години
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.Чл. 15. ал (5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ...............
115
0
 
0
 
! Отговори
Ми' преди 14 години
Че велоалеите са изчертани с абсолютно безумие или опит за твочрество на неуспял художник е ФАКТ. Но също така е факт, че нито колоездачите, нито пешеходците, а и доста от шофьорите, имат възпитанието и понятието за правилнно движение. Всеки един от нас излизайки на тротоара или уллицата се превръща в участник в движението, не просто ходиш и блееш, а имаш отговорност, колкото всички останали. А инъчи на Урлинчу, евълъ му прая. Харесвъ ми и изкъзът му и бугатят риечник.
114
0
 
0
 
! Отговори
антиколоездача-фетиш преди 14 години
колоездачо, май си махаш седалката струва ми се. на мен ми става и без колоездачни екипи, а ти мърсуваш клекнал фетишчо
113
0
 
0
 
! Отговори
Татяна Дончева преди 14 години
#112, аз харесвам колоезденето и съм много секси в професионалния ми колоездачески екип. Искаш ли да се срещнем и да видим какво можем да направим по въпроса с очертаните ми зърна,
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обожавам гледката на колоездачка в екип - с очертани зърна на гърдити, ЖЕНИ КОЛОЕЗДАЧКИ КУПУВАЙТЕ СИ ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛОЕЗДАЧЕСКИ ЕКИПИ моля! Супер секси сте в тях! Аз харесвам колоезденето и си търся жена която също да го харесва, за да караме заедно и да ме търка и аз нея до припадък. :)
111
0
 
0
 
! Отговори
Водолаз преди 14 години
Стига с тия колоездачни екипи, я надявайте неопрена и марш под водата!
110
0
 
0
 
! Отговори
колоездач преди 14 години
И още нещо - жена в колездачески екип е много яка гледка - на повечето им се очертават зърната от горнищата. Купувайте повече колоездачески екипи моля!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грешиш - предпочитам някое маце да ме търка, и даже да ме смуче по патката през плата докато свърша и после да оближе шортите. Теб явно те е яд, че в сексуалния ти живот половинката ти не е задоволява напълно и затова завиждаш на тези с богат сексуален живот.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами поне мога да го вдигна, а ти си импотентен.Совет от мен: миите си колоездачните екипи след като сте свършили в тях, за да не оставят бели петна.
107
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 14 години
Добре, Петков! Радвам се, че изяснихме нещата, без да отричаме полезността на велоалеите.А сега между другото да поработим - Тришето май изсипа 300 млрд на банките. Да приберем някоя трушица!!!Айде, со здраве!
106
0
 
0
 
! Отговори
"велосипедни&qu преди 14 години
Е столична община вече направи "велосипедните" алеи сега да навива ръкави и да прецаква и другите участници в движението!Аз предлагам да се направят няколко пешеходни пътеки през цариградско шосе така с един изстрел 2 заека!
105
0
 
0
 
! Отговори
Петков = Секиров преди 14 години
Прав си Топи, спорът беше за терминологията. В това, че този тип реализация е повече от безумно няма спор. Така очертани велоалеите по изградената конструкция предназначена за тротоар в момента изяжда мястото за пешеходци + частта, която се намира между лявата линия на алеята и платното за движение. Иначе казано бившите тротоари станаха тесни тротоари + велоалеи с практическо приложение - обществен паркинг.

Спонсорирани публикации