Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Изходно новоЗащо мислиш, че на нас трябва да се продава ГАЗА /не газта, добиче!/по-евтино?Е защо пък да ни се продава най-скъпо?
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв икономист бе, защо лъжете хората?Тая лелка е от КГБ!
140
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 3 години
Ха да видим !
139
1
 
0
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
С ковид.*** не ми се занимава. Живей си в Матрицата, носи си намордника, но не ни занимавай нас мислещите хора с простотията си, овца!
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вън от Нато и ЕСТой ако можеше щеше да го прати, но благодарение на това, че сме в НАТО, не смее.:))))))
137
13
 
16
 
! Отговори
Путин х-о преди 3 години
Путин най-големият престъпник. Русия е Империя на злото.
136
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиката на Русията е ужким да ти помага докато ти създава проблеми и така те превръща в марионетка и те превзема, като заселва и свое население. Не е открила топлата вода, това е имперския принцип. Справка Армения.
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 181/179"Я се огледай!"Ти функционално грамотен ли си? Правиш ли разлика между извънредно положение заради световна пандемия и нормално състояние на държавата?Май няма смисъл да питам, никой не може да е толкова зле, че да не знае разликата.
134
12
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 188Май западните чуждици в българския език са повече,отколкото руските.Слушай измислените новини,и ще се убедиш.
133
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето вече съвсем не прилича на себе си, така е наблъскало лицето си с ботокс.Много иска да е младо и хубаво.
132
4
 
8
 
! Отговори
До 188 преди 3 години
Руските думи са и наши думи. Езикът е един и същ - старобългарски (църковнославянски) :) Просто те техния не са го опростили и затова все още има толкова много падежи.
131
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднакво противни са ми и Чебурашките, дето отказват да видят, че Западът днес е една отвратителна фашистка *** и откачените руски възпитаници, които демонстративно вкарват в обръщение руски думи и изрази. Кога най-после ще пораснете? Първите за Запада не означавате нищо, треторазреден разходен материал а вторите за руснаците сте като ония рибки гара руфа, дето им дават да почистват петите на господарите. Бълбукате усърдно и им гризете мръсните крака, докато те си четат вестник.
130
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука Тиквата не налага повече ограничения, само защото е страхливец------Не защото е страхливец, а защото идват избори.Подарите ли му властта за още четири години, ще ви навре в *** гьс, ще си навакса за всичко.
129
12
 
11
 
! Отговори
До предишния преди 3 години
Прав е колегата. В момента всички в Европа сме роби. Ние конкретно на Баце.
128
6
 
8
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
А ти сега какво си бе? Я се огледай! Във Франция вечерен час до 18ч и не можеш да излизаш за повече от 3 часа на ден. В Германия ще спират градския транспорт от движение и едно семейство не може да се вижда с повече от ЕДИН член на друго семейство. Лондон е изолиран от другата част на Англия с КПП-та, както беше София. Тука Тиквата не налага повече ограничения, само защото е страхливец. Това ако са свободни режими, аз съм трамвай! И ако мислиш че всичко това се прави заради здраве, ти си ***.от!
127
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
г-н Путин ела да видиш как отнемат имотите на баща ми...35 г. е роден и е работил като куче,в РБ в община Велинград...ела да видиш как имот с нотариален акт е пренебрегнат от гроб администратори поръчали баща ми...безсилни са да ме ограбят...за Справедливост е битката...прехвълят земята му на която плаща данъци от десетилетия на умрели преди десетки години хора...и не в това е въпроса...баща ми няма да ги носи никъде...в липсата на Справедливост е проблема,Справедлив свят...или мъртав!!!
126
6
 
3
 
! Отговори
До Изходно ново преди 3 години
Изходено ново, ама четено отдавна.Кирилицата е българска, руска, сръбска, северомакедонска, монголска и още десетки със своите знаци, направени, за да удовлетворят специфичните потребности на фонетиката на съответния език. Точно както е станало с азбуката в България, а много по-преди - сазбуката на коптите. Въпроси?Защо мислиш, че на нас трябва да се продава ГАЗА /не газта, добиче!/по-евтино? Защото едно време ни продаваха горивата на смешни цени? Свърши тая! Продължавай да саботираш, псуваш
125
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До До 151подкрепяме настоящите политиц...в англосаксонските...да организираш метеж срещу Конгреса на САЩ...и това настоящ президент на САЩ...до кога ще им позволяваме да ни убиват...да да...убиват ни...през банките си...през законите които си гласуват...през администрацията която ги обслужва...а ние им плащаме...геноцид в 21 век...невиждан фашизъм...престъпления и безнаказани убийства на невинни човешки същества...заради офшорни...за пари...Бог ми е дал Живота!...чакам ви
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 151/179"Аз лично предпочитам да живея под режим, който поне си признава, че не е свободен."Ахахахахахахааааа. Червените си МЕЧТАЯТ си да са роби!Тотална деградация!
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разжалват предния за несправяне със задачата да контролира изкъсо Фигуранта :)))Новата ще ни шпионира икономически и ще стяга приходите на Блатото от руските кражби, че червените както са се назлобили ще започнат да налитат на руското.