Русия национализира земите на чужденци в Крим

Потърпевши са както украинци, така и германци и израелци
20 мар 2021 18:00, Нели Христова
203
Русия национализира земите на чужденци в Крим
Снимка: БГНЕС

Русия експроприира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци, съобщи днес РИА "Новости", цитирана от ДПА и БТА.

С указ на президента Владимир Путин се забранява на чуждестранни граждани да притежават земя в повечето части на Кримския полуостров, окупиран и анексиран от Русия през 2014 г. Национализираните парцели са главно в райони по крайбрежието като Ялта Керч и Судак.

Според властите засегнати са собственици главно от Украйна, но и от Германия, Австралия и Израел.

Новият указ на Путин бе предшестван от друг указ, влязъл в сила преди година. Тогава на собствениците на около 11 500 имота бе даден срок до една година или да ги продадат на руски граждани или компании, или да възложат на руската държава да извърши продажбата. Във втория случай се обещаваше парите да бъдат прехвърлени на старите собственици.

Собствениците се оплакваха, че заради ограниченията за пътуване в пандемията са затруднени да изпълнят условията на миналогодишния декрет. Правителството на Украйна заяви, че ще предприеме правни действия в международни съдилища. Русия оправдава мярката със съображения за сигурност.

В малка част от територията на Крим се запазва правото на чужденци да притежават земя и апартаменти.

Международната общност продължава да смята Кримския полуостров за неделима част от Украйна. ЕС, САЩ и други страни са наложили санкции на физически и юридически лица от Русия заради анексирането, припомни ДПА.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Международната общност" продължава да смята и брой чужди богатсва....А "Международната общност" - кое е това нещо ? Щото голяма част от нормалните държави не смятат така.
138
0
 
0
 
! Отговори
Така си е! преди 3 години
До Ко каза, ко?Ако съм хвърлил око на кравата на съседа и той вземе че я продаде значи той е крадец!
137
0
 
0
 
! Отговори
до к.158 преди 3 години
Двете "стари империи" Франция и ВБр свършиха съответно с маршал Петен и премиерът-съглашател от 1939г. Добре че назначиха за премиер-министър У.Чърчил, който защити честта на империята. Забравили сте Третият Райх на хер Хитлер. Знаете как завърши и Хитлер, и Райхът.
136
4
 
0
 
! Отговори
Ко каза, ко? преди 3 години
Излиза, че руснаците са обикновенни крадци.
135
1
 
2
 
! Отговори
Ами Земята преди 3 години
Е свещена. Що щат Израелци и Австралийци. И тук трябва поземлена реформа.
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим си е Русия
133
2
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Слава на таварищ ПутинВова българския народ е с теб
132
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 154 преди 3 години
Има двойни стандарти ............това е ясно.............освен международното право вече е само на хартия................който е по-силен, си прави каквото иска...........великите сили са си велики сили................САЩ, Русия и Китай!!!Да не забравяме и двете стари империи..............Великобритания и Франция!!!
131
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Косово има много природни богатства. И колкото повече има мир и ред. Толкива по бързо ще се появят инвеститору. И ще дръпнат финансово пред Сърбия.
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам позната, чиято майка живееше в Украйна и имаше там жилище. За да може тя да наследи майка си, я принудиха да се пише украинка.Но претенциите са все към Русия.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не е тая територия като СССР. Тя неможе физически да си я контролира.
128
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 148. Сравнението с Косово и Крим не върви. По простата причина, че населението - косовари. Никой не ги изсела, както и сърбите никой не ги изселва.2.Косово и извън границите му са територии в ЕС. И се провеждат свободни избори. 3. Такива свободни избори Русия не прави.
127
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е...........нормално......................Крим си е руски и ще бъде руски..............утре Русия може да си вземе и Аляска!!Кой ще спре руснаците??Стария Джо Байдън ли-дъртофелникът с деменция, който не може да изкачи едни стълби без да падне??
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139. Не е вече така от години. Китайски фирми и други масово са в РФ има села и градове само кмета е руснак другото население 20 хил.,, 300хил., половин мильон.са от други етноси. И руснаците не упреавляват, само формално
125
2
 
7
 
! Отговори
До Вярно е преди 3 години
Килър Клинтън е убийца!!!И кликата около нея-много от демократите в САЩ............ръцете им са изцапани с кръв на невинни хора от Близкия Изток, Либия и Украйна!!!!Тръмп трябваше да я прати в затвора тая вещица и убийца!!!
124
1
 
7
 
! Отговори
До по-далече от Руси преди 3 години
Мафия има в целия свят, не само в Русия............но ти много ***, *** и елементарен и не ги разбираш тия неща!!!
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Косово вече не е Сърбия, а е отделна албанска държава!Крим е Русия! Македония е буферна зона.............даже не е и държава..........или е държава само на хартия...........там след около 10 години албанците ще са 1/2 от населението!!!
122
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 138 преди 3 години
Международното право..............................да бе , да ..............значи Косово може да е самостоятелна държава, а Крим не може да проведе референдум и да стане част от Русия, така ли???Докога с двойните стандарти, докога???
121
5
 
6
 
! Отговори
Крим е Русия преди 3 години
Крим е руска територия..............ЗАВИНАГИ, FOREVER..............СВИКНАХА ЛИ ЗАПАДНИТЕ ЛИЦЕМЕРИ в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България???
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре правят руснаците.............да.................и в България трябваше да забраним чужденци да купуват БГ-земя!!