Какво си казаха Байдън и Путин с невербални жестове?

Експертът по невербална комуникация Ивайло Карагеоргиев
17 юни 2021 10:00, Анисия Иванова
21

Какви послания отправиха по време срещата си в Женева американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин? Двамата излязоха с обща лаконична декларация, но с отделни пресконференции и без значителен пробив по спорните въпроси.

"В началото, когато влизаха във вилата, самият ритуал по запознаване - когато се ръкостискаха, Байдън първи подаде ръка. Това е знак, че е готов да приеме своя събеседник и да общуват. Путин се наложи да направи няколко крачки към него", каза за "България сутрин" експертът по невербална комуникация Ивайло Карагеоргиев.

Още по темата

Той припомни, че срещата между Тръмп и Макрон преди 4 години е минала с конфузна ситуация.

"Ръкостискането не беше силно, тоест никой не искаше да доминира", поясни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Карагеоргиев е на мнение, че заключените ръце пред тялото са инстинктивен опит за прикриване на по-слабите части от него.

"При разговори е доста прието позата, при която да се видят скръстени крака. Путин е много добър в контролирането на поведението си, вероятно военната му подготовка има отношение в това, но никой не може да го прави твърде дълго време", посочи  той..

По думите му трябва да се следи за комбинация от жестове.

"Не мога да кажа защо нямаше решение за съвместна пресконференция. Байдън - може и да греша, но прави впечатление, че преди сякаш речта му беше по-монотонна, а сега поставяше повече паузи, променил се е. Има положителна промяна. Путин рядко ме изненадва с поведение, но е почти сигурно, че не прави грешки в поведението си пред хората. Това е официална среща, за която бяха предвидени 5 часа", каза още експертът по невербална комуникация.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
НДРУАН преди 1 месец
много е жалко когато се обиждат ръководители на други страни. вижте нашия футбол и тогава анализирайте и коментирайте поведението на другите. ако се занимавате с нещо сериозно тогава това само регострира вашата несъстоятелност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Абсолютно еднакви диктатури ще наложат и в САЩ, и в Просията. Само най-кухоглавите си верват, че там или тука ще е по-свободно.
19
1
 
4
 
! Отговори
Че преди 1 месец
Путин ако му стисне силно ръката, ония ще се начишка!
18
0
 
12
 
! Отговори
Байдън е позор преди 1 месец
Путин спечели Севврен Порок 2 и Украйна!Байдън спечели 10 процента и нов договор за Хънтърчо.
17
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
До АнонименА колко произвежда Китай,след като подмина САЩ още преди 4 години?Впрочем делът на САЩ върви само надолу и нямат никакъв шанс да запазят лидерството си,ако не победят Китай военно.Обаче Русия предотвратява това.Там е заровено кучето.
16
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Грохналата и залязваща империя" САЩ произвежда 25% от световния индустриялен продукт. "Цъфтящата" Русия - 1,68%.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И между другото тази среща не е случайна. Русия и САЩ се страхуват от Китай.
14
3
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
Нещо се превъзбуди, че ще изкараш 25 цента, заради облизването на задните части на Колоса САЩ и губернатора - монстер от Козяк.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама и таквизи ли експертини имаме...бреййййй....
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ също са грохнала и залязваща империя, която трупа огромни дългове и е изпаднала в социален, политически и морален колапс. Истината е, че бъдещето е Китай.
11
21
 
6
 
! Отговори
до Диана преди 1 месец
"Тези колоси" - колоса е един и се нарича САЩ (и икономически и финансов). Другата страна в срещата е една грохнала икономически и морално северозападнала русия, която от години се управлява от олигарси изтезаващи и грабещи собствения си народ. путин (малката буква не е случайна) е един бандюга, който се чуди как да спаси обречената си диктатура, макар да е само въпрос на максимум 3-4 години да отиде в затвора, заедно с другарите си! Нито има капацитета, нито желание да спасява русия и народа й!
10
4
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
От всичко вербално и невербално на тая среща разбрах че на Байдън му се наложи да лиже там където плю
9
3
 
20
 
! Отговори
Знаем защо преди 1 месец
"Не мога да кажа защо нямаше решение за съвместна пресконференция." Байдън го е страх от неподготвени въпроси, особено на руските журналисти, затова не ги допусна на своята пресконференция. (тука на кво се правят?)
8
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин си е казал, на другите избори пак трябва да се намесим, щото с тоя с деменцията няма никаква драма и се съгласява със всичко... това не работи трябва хаос за да мируват мъ рш ите:)))
7
4
 
15
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
"Ръкостискането не беше силно" - Путин не искаше да го обвинят че е счупил стареца.
6
0
 
6
 
! Отговори
а като гледате преди 1 месец
невербалната комуникация на Ивайло Карагеоргиев, какво си мислите?
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова Ялта? Русия спечели, а САЩ им се измазниха и надупиха и байдън си стисна ръка с Путин. Това е което стана. Въпроса е дали САЩ ще продадът източна Европа на Русия срещу подкрепа срещу Китай.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин каза,че Бай се е из дън ил.А Бай дън каза на Путин да върви на Путин.
3
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се намери още филм от срещата. Ако се пусне без озвучаване и се гледат жестовете им се вижда, че Байдън седи спокойно и самоуверено, Путин непрекъснато потропва с крак и гледа уплашено. Байдън пристигна ден по-рано и беше личен гост на премиера но Швейцария и жена му. При приситгането си самолетът му беше конвоиран от швейцарски изтребители както е по протокол, при пристигане на висши политици. Путин кръжа над ЛЕТИЩЕТО ПОЛОВИН ЧАС В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ И НИКОЙ НЕ ГО ПОСРЕЩНА.
2
0
 
25
 
! Отговори
мнение преди 1 месец
Много ги обичам такива анализи от типа какво е искал да каже автора? Добре, че някой не се е почесъл, щото може да го докарат до световен конфликт... и накрая - нищо не разбрах какво е искал да каже автора в тази статия:)