Путин и Байдън започват диалог за стабилност - не искат ядрена война

Това стана ясно от съвместно изявление на президентите на САЩ и Русия
17 юни 2021 08:10, Петя Славова
19

САЩ и Русия ще водят диалог за стратегическа стабилност и намаляване на риска от ядрена война. Това става ясно от съвместно изявление на президентите на САЩ и Русия за резултатите от срещата в Женева, където вчера двамата дадоха отделни пресконференции.
Още по темата

В документа, който е публикуван на сайта на Белия дом, се казва, че Москва и Вашингтон смятат да започнат диалог за стратегическа стабилност - намаляването на рисковете от въоръжени конфликти и заплахата от ядрена война, предава Bulgaria ON AIR.

В изявлението двамата президенти посочват, че "ядрената война не може да бъде спечелена и никога не бива да се води".

В съответствие с тези цели Съединените щати и Русия ще започнат интегриран двустранен диалог за стратегическата стабилност, който ще бъде обмислен и ясен.

"Чрез този диалог ние се стремим да поставим основите на бъдещи мерки за контрол върху оръжията и намаляване на рисковете", се казва още в съвместната позиция на двамата президенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
искаме балканите и черно море да станат зона на мира не искаме ам бази воискиоръжие не искаме нато и ес мир и дружба за всички не искаме конфликти срусия
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън голям приятел на Путин излезе Украйна,Потоци,програмата Нов старт,сега това!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е началото на края на Американския свят.Но поне е края на онова начало от 1944,когато заедно с Червената армия окупираха Европа.От комунистите се отхрвахме,но Америка е още тук.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човечеството е много по умно от предиНа кого му трябват войни и милиони жертви за какво Това пак се постига със дипломациа и търговия
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рискови са малките стъпки. Връщат посланниците.
7
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Никой неще...ядрена война,само Ким Чен Ун.За това са се...разбрали да го заловят...жив и да го изпратят на Марс,за...нулевия,пробен полет.
6
14
 
1
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
До Анонимен5за съжаление русланд няма как да използва печелившия ход, освен да накарат сабатон да им изпеят песен по текст на рогозин за обсадата на мухосранск
5
7
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
дедо се отчете на спонсорите, а китаеца гледа двете мумии и се смее
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дончо нарече вчерашния ден "Един добър ден за Русия". Бившият президент смята, че срещата в Женева е неудачна за неговата страна и успешна за Русия.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Русия ще се разберат и бизнесът ще върви напред а нашите наведени уж десни слуги с антируската пропаганда какво ще правят ?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Съединените щати и Русия ще започнат интегриран двустранен диалог за стратегическата стабилност, който ще бъде обмислен и ясен."----------------------------------------------------------- Дори само това е един забележим положителен резултат от срещата, а някои калпазани-анализатори вчера побързаха да се изложат със заявлението, че новината била, че имало среща.
1
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има толкова области, дето могат да се състезават, това е в природата на човек. Но нека да не е ядреното оръжие. Засега САЩ загубиха битката за газа, но какво ще става, е рано за прогнози. Ако допрат до въглищата, както пише Блумберг, може би ще се спрат да се конфронтират и на тази тема?