Крава, дърва, портрети... Какви подаръци раздаде Путин на руснаците?

13-годишният Альоша получи крава
3 дек 2021 21:30, Нели Христова
231
Крава, дърва, портрети... Какви подаръци раздаде Путин на руснаците?
Снимка: БГНЕС

Стана известно, че на момчето, което поиска от Владимир Путин крава по време на „директната линия“, е доставено това животно. Кравата беше наречена Kескилене, съобщи BBC.

13-годишният Альоша Соколников от село Арилах, Чурапчински район на Якутия, се обади на „директната линия“, която се проведе през юни тази година, и поиска помощ за семейството му да купи крава. Обаждането му не беше излъчено на живо, а беше записано от оператора.

Семейството на ученика получи предложение от министерството на земеделието на републиката да участва в програмата „Агростартъп“ и да получи субсидия за закупуване на крава. По-късно обаче молбата му беше разгледана на заседание на регионалната обществена приемна на председателя на партия „Единна Русия“ - и момчето получи животно.

Медийните съобщения за подобни подаръци обикновено се появяват в резултат на „директни линии“ или след писма от деца до президента. От гледна точка на връзките с обществеността, това е печеливша тактика, тъй като повишава лоялността на населението и използва вярата в чудесата и "щедрата добродетел", възпитана от културата на приказките (или на добрия цар – на който каквото е по-близко).

Какви други подаръци получиха руснаците от Путин, припомня руската служба BBC.

На същата „директна линия“ през 2021 г. пенсионерка от Краснотуринск Светлана Култигина се оплака на президента, че до къщата й вече 20 години не успяват да прекарат газ, въпреки че наблизо уж имало къщи, за които това било сторено. Губернаторът на Свердловска област Евгений Куйвашев възложи да се разследва ситуацията, Следственият комитет и прокуратурата започнаха проверка.

След това в къщата на жената били донесени дърва. Газът до къщата на жителката на Краснотуринск, както написа в Instagram кметът на града Александър Устинов, ще бъде доставен едва през 2023 г., когато приключи строителството на газопровода.

„От името на губернатора отидохме на адреса, срещнахме се със семейството и разказахме за нашите планове за доставка на газ за този район и нейната къща (2023 г.)“, написа Устинов на страницата си в Instagram.

Тази година Владимир Путин подари два комплекта футболни екипи на десетгодишния спортист Макар Новоселцев от Тамбовка. Момчето поиска екипите с писмо.

През септември семейството на момчето беше поканено на ветерански футболен мач, насрочен за Деня на селото. Там Макар получи два комплекта екипи: бял за тренировки и персонализиран, светлозелен, за игри.

"Като цяло синът още от детството по детски обича нашия президент. Той има чаши, химикалки, тетрадки с Владимир Владимирович. Така че, когато предложих да му пиша, Макар, разбира се, веднага каза:.." Давай! ", - цитира майката на момчето пресслужбата на правителството на Амурска област.

Ученикът от Нефтеюганск Данила Прилепа по време на „директната линия“ през 2017 г. попита Путин как решава проблема с корумпираните чиновници. И добави, че на територията на Ханти-Мансийския автономен окръг опашката за право да получават субсидии за закупуване на жилища от служители на министерството на вътрешните работи бавно напредва.

Според младежа семейството му също е било в тази ситуация. Президентът уточни дали предварително е подготвил въпроса си или някой му го е препоръчал. Прилепа отговори, че животът го е подготвил за този въпрос.

Ученикът каза, че не е доволен от отговора на президента. "Не ме удовлетвори, както и много граждани. Поради липса на конкретика", каза той.

След "директната линия" Прилепа получи златен iPhone с портрет на Владимир Путин на стойност 184 хиляди рубли от студиото за смартфони Caviar. Така компанията реши да награди автора на най-добрия въпрос според нея. Телефонът беше пуснат специално в чест на "директната линия" в ограничено издание от 85 броя.

Технически това не е подарък от Путин, а от частна фирма. Но когато оправдаха подаръка, от компанията казаха, че „Владимир Путин е обърнал дължимото внимание на проблемите, изразени от младите мъже“.

Лесно е да се досетите, че по този начин повече хора са научили за съществуването на Caviar.

Жителката на Киров, преподавателка в катедрата по химия Анна Фокина, на 5 август тази година написа писмо до Владимир Путин и поиска неговия портрет. И през септември тя беше поканена в кабинета на президента във Волжския федерален окръг, където й подариха снимка на Путин с автограф.

Както съобщава в. „Беz формат“, жената каза, че подкрепя политиката на Владимир Путин и уважава неговата изключителна личност. „Педагожката смята да закачи портрета у дома, надява се уважението й към държавния глава да се предаде на 12-годишния й син“, пише вестникът.

През март тази година 10-годишният жител на Киров Артем Новиков също получи портрет на Путин в регионалната приемна на президента. На въпроса защо има нужда от портрет, момчето отговори, „защото Путин е целеустремен, той сам е постигнал всичко в живота“.


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
Да имаш най-големите запаси на газ в света и да оставиш народа ти да се тпопли на дърва като в 10 век е похвално нали путинисти.
191
0
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 1 месец
Забелязал съм, че яко напишеш к.О.р. или някоя друга неприлично дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще влиза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
190
1
 
0
 
! Отговори
Румен преди 1 месец
Славянина обича да му дават , ако му откажат си взима без да пита.
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Феодален строй, сър!
188
0
 
7
 
! Отговори
Убуу де преди 1 месец
Защо не пишат,че путин дава и на русофили и тролове?
187
0
 
7
 
! Отговори
Очевидно преди 1 месец
Славянина все иска некой да му даде нещо безплатно. Е, готов е да целуне ръка, крак, друг някой орган..
186
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към Путин:Вместо да организираш смъртоносни военни конфликти си нахрани и облечи хората.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към Путин:Вместо да организираш смъртоносни военни конфликти си нахрани и облечи хората.
184
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То като в Африка бе! И там за да се ожениш, трябва да имаш крави!После американците били кравари...
183
0
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 месец
някой поръча ли си булка?
182
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли красиви неща да пишем за Русия. Велика държава, уникални хора - beautiful.
181
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия пак дават по нещо, у нас само искат-данъци, глоби, сметки... Народът изнемогва.
180
4
 
11
 
! Отговори
До 104 преди 1 месец
Скоро научих,че Кремъл не бил строен от руснаци.
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сметката за новата си вила
178
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да просиш крава и дърва еб..ем ти такава държава по добре да изчезне
177
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крава, дърва, портрети. Далеч не само това получават хората, обърнали се към президента си за помощ. Но нашите медии, хем лъжливи, хем пр0сти, искат да ни убедят, че Путин залъгва хората, както европейските колонизатори преди са залъгвали *** с огледалца и маниста.
176
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трагикомична държава :))))) не е мръднала горката от поне 30 години.
175
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се поддържа мит и създават легенди и култ към личността. Който немунуемо един ден бива развенчан.
174
4
 
10
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 1 месец
След революцията,Чапай и Петка отишли в едно село,за да проучат проблемите на селяните и да помогнат.Изредило се цялото село.Някои искали къща,други,дърва,трети крава.Чапай обещал на всички,че ще получат исканото.Накрая Петка попитал Чапай защо обещал на всички,а денги няма? Чапай се замислил и наредил на Петка,да задраска всичко и да им пише по един гол ***!
173
12
 
7
 
! Отговори
Star преди 1 месец
Каквото има,това дава.Колкото толкова.А нашите какво са дали?