Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим

Москва: Влизането им в НАТО ще е грешка със сериозни последствия
16 май 2022 14:45, Елка Василева
364
Русия към Финландия и Швеция: Не хранете илюзии, няма да се примирим
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви днес, че Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва просто ще се примири с тяхното встъпване в НАТО, което по думите му ще е грешка с "дългосрочни последствия", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Общото равнище на военно напрежение ще се повиши и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разум става жертва на някаква фантомна представа за това какво трябва да се прави в създаващата се ситуация. Това е поредната голяма грешка с дългосрочни последствия. Но какво да се прави, такова е нивото на тези, които приемат днес решения в съответните страни", констатира високопоставеният дипломат.

По думите му встъпването на двете северни страни в НАТО "променя радикално ситуацията", което е плод на "абсолютно невярното и изопачено възприятие за случващото се в света".

Според Рябков за Русия е "съвършено очевидно", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се повиши с влизането им в западния алианс.

"А в каква форма ние ще гарантираме своята сигурност след измененията на натовската конфигурация е отделен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото следствие от очакваното присъединяване на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз", каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков и добави: "Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не трябва да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Финалдндия губят - затова днес хората във Финландия имат най високия жизнен стандарт в Европа, а тея в новия СССР /Путинстан/ се връщат в крепосничеството. Те "пичелят"!
206
2
 
7
 
! Отговори
не храни илюзии преди 1 година
няма да се примирим :Симо Хаюха, правнук на Симо Хаюха.!.
205
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно, конфликтът се премества на север, далеч от България.
204
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се чудя как България въобще е влязла в НАТО без нейното разрешение и какви са били последиците за нас.
203
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската политика е разделяй и владей, което е нормално, учат се северняците от древните римляни :))) Само че те живеят в неблагоприятна земя а ние сме на приятен климат с плодородна почва и много реки, кой е губещия в случая ? :)))
202
6
 
18
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Дъртите тавариши от Кремъл, изпотрепаха 30 хиляди руски хлапета и то срещу най-близкият си народ! Срам! Младите руснаци са изправени пред геноцида на Пудинг, но най-страдат от републиките, той буквално прави чистка на населението им, като гинпраща за пушечно месо.
201
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 209Тия русофилски мурафети не вървят. Пробвай друго
200
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната част от провокацията - не искате НАТО, ще получите повече нато; не искате ядрено оръжие - ще получите повече ядрено оръжие. Правилата и принципите на ООН вече не действат, за сметка на правилата на световният бандит и крадец! Гответе се за световна война и фронтова държава, мили храбри българи, които сте отворили широко уста за благата част на войната, но със сигурност не сте тези, които ще умрат за България.
199
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До M.Mилев САЩ каквпо правят в Европа че и на руската граница. Имат си африканци и си стоят там в Америка.
198
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете бе БЪЛГАРИ, ако наш премиер/президент се изцепи: " Ние няма да се приирим с кандидатстването/приемането на россия в някакъв клуб/съюз/блок" вие как бихте погледнали на това?*** наглите азиатци, кои са те, че ще дават наклон на независими държави къде и с кого да дружат?!?!?
197
3
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Не хранете илюзии....ха-ха. Тоя пА ме разсмя....Ами те влизат точно защото вече нямат илюзии, б
196
11
 
22
 
! Отговори
Рубли не давам преди 1 година
Смешно е като гледма що народ е получил рубли, за да се пени в нета. Никой друг руски ръководител не е обединил досега запада, както пу тя с нашествието си в Украйна.
195
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин днес каза, кратко и ясно. Русия няма проблем, че Швеция и Финландия влизат в Нато. Ще има проблем, ако се настанят, неподходящи оръжия. Ама по дойче зеле и снн, няма как да го чуете. Духхачи на Америка.
194
6
 
12
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
Тавариш Путин, Мариупол беше превзет успешно за 12312312413511 път, какво да правим? - Путин: Мухичка да не мине през завьода, мухичка!
193
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordeadСърбите са по смешни дори от путиновите русофилчета в БГ, те съвсем не стават за войници сърбетата :))) Който ги е хванал сърбите, все са яли бой :)))
192
8
 
18
 
! Отговори
M.Mилев преди 1 година
Г,син Рябов ,защо ми се струва,че и двете споменати от вас държви са суверенни и неза висими,или вие не знаете това ?! Защо вие руснаците веднаж-завинаги не допуснете,че хората и народите НЕ ВИ ИСКАТ,а тези които доскоро бяха с вас бягат от вас ?! Сам си отговорете защо !!!Защо си мислите,че точно вие,руснаците,трябва да определяте миро гледа на останалите народи ?! Нима другите страни нямат право на мнение ?! Или само вашето мнение е меродавно ?! Срам и позор сте за днешния свят !!!
191
10
 
17
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Расия един завод не може да превземе 3 месеца, щяла да гази Швеция и Финландия... Време е Европа да бъде готова, когато руските републики започнат пътя за независимост скоро. Има такива признаци, а европейските управници веднага трябва да дадат сигурност, защита и план за пресъединяване към ЕС! Не можем да оставим младите държави, да бъдат изядени от ***!
190
7
 
9
 
! Отговори
ШЕ клекнете, БЕ.... преди 1 година
.... Само НАДУВКИТЕ са ви големи!!!ВЕЧЕ ВИ ВИДЕХМЕ КОЛКО СТРУВА ТЕ, ***... ХАХАХААА
189
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РусНАЦИте дропнаха всякакви маски за това защо разрушават Украйна. Започнаха да заплашват всеки техен съсед, който води самостоятелна политика. Другаре, и Китай щеше да влезе в НАТО ако се чувстваше заплашен, но като ви гледа "великата" армия, единствената опасност за китайците е някой да не умре от смях.
188
4
 
23
 
! Отговори
Иван преди 1 година
И кой го бърка дали скапаните азиатци ще се примирят или не.Всяка държава сама избира как да живее