"Michelin" се отказва от бизнеса си в Русия

Стотици западни компании напуснаха вече страната
Обновена: 28 юни 2022 18:45 | 28 юни 2022 18:45, Петя Славова
0
"Michelin" се отказва от бизнеса си в Русия
Снимка: БГНЕС

Френският концерн за гуми "Michelin" заяви, че планира да прехвърли дейността си в Русия на местно ръководство. Това е последната чуждестранна фирма, която напуска страната след инвазията на Москва в Украйна.

Стотици западни компании - от мебелния магазин "Ikea" до веригата за бързо хранене "McDonald's" и спортната верига "Nike", напуснаха Русия след избухването на войната в края на февруари и налагането на санкции на Москва.

"Michelin" посочи проблеми във веригата за доставки като основна причина за решението си да се откаже от бизнеса в Русия, предаде БГНЕС.

"След като спря производствената си дейност в Русия на 15 март, сега "Michelin" потвърждава, че е технически невъзможно да възобнови производството, по-специално поради проблеми с доставките, в контекста на обща несигурност", се казва в изявление на компанията за гуми.

"Поради това Групата е принудена да планира прехвърлянето на всички свои дейности в Русия до края на 2022 г.", се казва още в съобщението.

Новата структура ще функционира чрез независима от "Michelin" структура, добави компанията.

В "Michelin" Русия работят около 1000 души, повечето от които в завода в Давидово край Москва, където годишният производствен капацитет е до два милиона гуми.

Продажбите на "Micheline" в Русия представляват два процента от общите продажби на групата и един процент от световното производство на автомобилни гуми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари