Нейнски: Изгонването на руските дипломати е закъснял акт

Смущаващо е, че има хора, за които интересите на Русия стоят над българските
4 юли 2022 10:00, Петя Славова
258
Нейнски: Изгонването на руските дипломати е закъснял акт
Снимка: БГНЕС

България изгони 70 руски дипломати и технически персонал. Според Надежда Нейнски, разколебаване в тази ситуация не може да има, защото става въпрос за българската национална сигурност.

Според нея, е смущаващо, че има хора, за които интересите на Русия стоят над тези на България и това показва колко дълбоко е стигнала руската хибридна пропаганда в България.

Още по темата

"Това, което направи правителството, е един закъснял ход", коментира пред БНТ Нейнски.

Бившият външен министър подчерта, че трябва да се защити геополитическия избор на България, защото хибридната война, която Русия води срещу България, е дала своите плодове. Става дума за псевдопатриотични партии, които защитават интересите на друга Родина. Тя смята, че участието на БСП в едно ново правителство може да го завлече в „сивата зона“ заради позицията на партията спрямо Русия и доставките на оръжие за Украйна.

"Очертаване на една много ясна червена линия, която няма да бъде прекрачвана. Важно е тази позиция да бъде удържана. Не трябва да бъде еднократен акт и да се допускат компромиси под форма на политики, обслужващи Русия", призова тя.

Според нея днес е настъпило "време разделно" – всички партии трябва да се определят по този въпрос, за да бъде България независима страна, уважавана от своите партньори.

Тя определи затварянето на руското посолство като акт на Москва и заяви, че "Ако българо-руските интереси почиват на този тон, не смятам, че те са приятелски отношения.

Според Надежда Нейнски случващото се е отвоюване на суверенитет и начертаване на червена линия, която няма да бъде прекрачвана.

"Тази позиция е много важно да бъде удържана и да не се превърне в еднократен акт, след който да се започнат компромиси. Моментът е изключително важен в българската политика - всички партии да се определят по този въпрос. Затварянето на Руското посолство е решение на Руската федерация. Ако българо-руските отношения почиват на този императивен тон, на този маниер на вмешателство във вътрешните работи на България, това не са приятелски отношения", допълни Надежда Нейнски.

По думите ѝ натискът, манипулациите и откритото вмешателство в българския политически и икономически живот в България не е от вчера.

"Войната застрашава сигурността в Черно море, Европа, включително и в България", коментира още Надежда Нейнски.
 


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е вредна за България.
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всякакви се измъкнаха от дупките си и ....., А някой мисли ли какво мнението на голямата част от народа???Не , народа на България нали е глопав..., Затова си имаме една шепа свръх умни, които ни водят постоянно към разни катастрофи..
199
2
 
3
 
! Отговори
Гаражиста преди 1 месец
Тази откъде изпълзя? На такива трябва да им се забрани да се изказват публично по въпроси за България! Аман от преводачки и ..ститутки (и политически, и физически), дето ги правят външни министри! Че и акъл дават, след като са се дънили нееднократно
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога БСП на власт. Който се събере с БСП загива.
197
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нейнски, точно в тези времена ни трябва добър външен министър като тебе. Влизай в политиката!
196
3
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Кой не скача е червен . Така започна . После бившия и мъж купи многоетажния гараж на УБО ( сега НСО) на бул. "Данаил Николаев" за без пари. И понеже демокрацията дойде , някаква фондация пое за сметка на българския данъкоплатец обучението на дъщеря и в Швейцария. Такива "демократи" като нея разграбиха държавата и още си живуркат на държавни службички.
195
2
 
11
 
! Отговори
малката преди 1 месец
Потрес.Като я видя и си плюя в пазвата.
194
4
 
9
 
! Отговори
заедно преди 1 месец
с тях и бкп/бсп, рубльов, лукоил и всички подобни де държат България бедна и наведена
193
4
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Тая *** трябваше да е в затвора, а тя посланик в Турция, а после ми разправят, че видиш ли щели да сменят модела Борисов, да чегъртат, смешници. Промяна се прави с изгонването и съденето на всички ***, които 32 години крадоха народни пари! Като някой го направи, наистина може да се нарече ПРОМЯНА, иначе са само празни приказки!
192
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само зкъснял, но и недовършен, защото руския екскорт пак е пп_многочислен от българския.
191
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
13 години закъснение, през които властва дъртия комунист Борисов.
190
6
 
20
 
! Отговори
джаф-джаф преди 1 месец
Руските изгонихме, га шъ гоним хАмириканските по принципа на "Реципрочноста", че то краварските и преди си бяха повече от руските!
189
4
 
20
 
! Отговори
ауу... преди 1 месец
"Убавоту Нади" стана Страшну, ве!!!! Направу да я вземът у Нетфликс за филми на ужасите, даже и грим не и требва, може да я снимат Натюр! -)
188
4
 
18
 
! Отговори
ssssssssssssssss преди 1 месец
Що не ги изгони ти по-рано, а... сега лесно се приказва. ***
187
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 194 Историята я помни като един от най-кадърните външни министри на България, който проправи път до истинското ни място като цивилизвана държава в ЕС. :)
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 193 "Дали ... " Колкото лайкването на собствените постове. Също толкова смисъл ще придобие. :)))
185
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая, дето си отваряте краката и пред портиерите в Парламента, тръгнала да говори за политика!
184
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази мумия заедно с Костов от малцинството, трябваше да им висят червата на площада много отдавна, историята ще ги помни като гробокопачи на България.
183
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в подзаглавието думата "Русия" се замени с една североатлантическа държава (хайде да са две, познайте кои), дали изказването на Надя Техенски няма да придобие особен смисъл? ;)
182
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров казал, че щели да "отговорят със същото". Абе, какво става, нали щяха да си закриват посолството в София, сега пък щели да "отговарят". :))) Май много не им се иска да си оставят агентурата в България без непосредствени началници. :)))