Русия: Ако обстрелът продължи, ще затворим АЕЦ "Запорожие"

Москва и Киев се обвиняват взаимно за ударите по централата
Обновена: 18 авг 2022 12:28 | 18 авг 2022 12:27, Йоана Цонева
123
Русия: Ако обстрелът продължи, ще затворим АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че Запорожската атомна електроцентрала в Южна Украйна може да бъде затворена, ако украинските сили продължат да обстрелват съоръжението - нещо, което Киев отрича да прави, предава "Ройтерс".

На брифинг Игор Кирилов, ръководител на руските сили за радиоактивна, химическа и биологическа защита, заяви, че резервните системи за поддръжка на централата са били повредени в резултат на обстрела. Кирилов заяви, че в случай на авария в централата радиоактивният материал ще обхване Германия, Полша и Словакия.

Още по темата
Заводът в Запорожие беше превзет от руските сили през март. Той остава в близост до фронтовата линия и през последните седмици многократно е подлаган на обстрел. Русия и Украйна се обвиняват взаимно за ударите по централата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урните нацисти са иддиоти, както и целия западен елит.
73
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
ха да видим сега, как ще зареждаме Теслите ...
72
2
 
2
 
! Отговори
Заловиха двама преди 1 година
Интерфакс: В Енергодар са задържани двама насочващи артилерията от въоръжените сили на Украйна. И двамата са работили в Запорожката атомна електроцентрала. Отбелязва се, че "за международен тероризъм (насочване на артилерия към най-голямата атомна електроцентрала в Европа) ги грози присъда от 10 години до живот"
71
5
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 92: "Руските генерали са решили да правят нов Чернобил"? Укронацистите са решили да правят нов Чернобил, или поне радиоактивно замърсяване от отработеното ядрено гориво. Украинската армия е в отстъпление, нищо не са спечелили, и в Киев са готови на всякакво престъпление за да демонстрират някакви резултати. Иначе могат да им спрат доларите.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хирошима и Нагасаки живеят, а Чернобил не живее. Руските генерали са решили да правят нов Чернобил - вид ядрена война с радиоактивно замърсяване.
69
3
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Боби: Хайде спрете с тия истории от миналия век. Не разбираш ли, че този анонимник, с който се препираш просто иска да отклони темата? АЕЦ Запорожие кой го обстрелва. Руската армия има на територията на централата 500 военнослужещи. Някой вярва ли, че руската армия ще обстрелва сама себе си? Престъпленията на укронацистите вече минават всякакви граници.
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Ето виждаш ли защо ти си жалък лъжец и манипулатор. Знаеш, че ссср си плащат за заводите със зърно и затова украинците умират от глад. Знаеш, че заводите им са американски. Знаеш, че са получавали камиони, влакове, самолети, храни и други стоки от САЩ. Война не се печели само с оръжие, пък и оръжието омаловажаваш. Имало е руски части с по една пушка на двама души, а ти танковете Шърман със 75мм решаваш да не ги броиш, че били слаби. Всичко си нагласяш както ти изнася. Руски бо лук.
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди седмица писаха,че е защитена защото имала блокови корпуси здрави железобетонни конструкции изляти с много бетон и наверно екранирани с оловни дебели плоскости да не излъчват радиоактивно лъчение и здрави тежки похлупаци,че от предизвикан голям взрив да няма опасност как в Чернобил да подскочи от взрива и да се измести,че да светне лъчение с облак от разсейващи се частици с разпадащи се вещества усядащи наоколо или си мислят,че ако имат ракети за нападения може всичко да си правят наопак
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това е безкрайна верига от пропускане на неудобни за Боби фактори. Човек би си помислил, че ссср са получавали само танкове. А това не е така. Да не говорим, че без САЩ, ссср нямаше да имат тракторни заводи които са произведени от американците, а без тракторни заводи нямаше да има Т-34. Руските лъжи работят само на хора които не знаят детайлите и които са предразположени. Тоест те са си вече на мнение, че са за руския нацизъм и просто си търсят "аргументите" и Боби им ги "дава".
65
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Колегите от офис Варна са на 22 стотинки! Ще проверя какво е станало и ще ви пиша!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БобиЦитат: "мога всеки ФАКТ който не ми се връзва с тезата илил повествованието най-малкото да го неглежирам"Ама Боби, това е точно това което ти правиш в този форум. Решаваш, че не те устройва кога са доставени танковете Шърман със 75 мм оръдие и пишеш за танковете Шърман със 76 мм оръдие. Ти си жалък манипулатор за затвора. По Никопол стрелят руските нацисти. Ти ще се хванеш за това, че ТОС-1 не стреля толкова далеч. Все едно няма артилерия и РЗСО. За всяко нещо така правиш.
63
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Ти адаш колко взимаш на пост? Нашата група ни прецакаха и вече дават по 15 стотинки.
62
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Руските части ще напуснат централата веднага щом упеят да извлекат горивото на Уестингхаус! Технологията им трябва а укрите ще предизвикат някоя авария с тези си действия!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска да научи за втората световна трябва да прочете книгите на Марк Солонин. Част от тях са преведени и на български език. Човекът пише на базата на разсекретени документи които е успял да докопа от руските архиви. А Боби е жалък лъжец чието място е в затвора.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Боби, има обяснение за това но трябва да помислиш малко. Дори технилогически Русия не може просто да затвори централите ей така. Да дръпне един шалтер и край. Може някой енергегик да ти го обясни, на мен не ми се занимава
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам лъжецът Боби пак е плъзнал по форума. Лъже, че голодоморът (1932-1933) бил причинен от вулкани. 1931-ва година 32,1% от валутните доходи на ссср са от експорт на зърно. Източник Российский государственный архив экономики. Ф. 413. Оп. 12. Д. 787. Л. 154. Мястото на Боби е в затвора. Демокрацията не означава анархия и безнаказано лъжене.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е само лендлиза. Ако Англия не се сражаваше с Германия в Северна Африка и западна Европа, ако САЩ не воюваше с Япония в тихия океан, Япония щеше да отвори втори фронт и всичките свободни дивизии на вермахта щяха да са в ссср. Само около Киев 1941 те разгромиха един милион от прехвалените четвеноармейци
57
4
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Путин и руската армия ни освободиха през втората световна от византииско владичество !!!Това значи че трябва да уважаваме Владимир Пудинг и да му прощаваме всичко во веки веков!Да живее Владимир пудинг от крем Карамемъл!
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отделно окупаторите трябва да обяснят какво търсят РСЗО Град и Слънцепек в района на АЕЦ, откъдето всеки ден и нощ обстрелват съседния град Никопол. И без обяснение не сме ние защото хиляди хора виждат откъде идва обстрела
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакцията, хайде да чуем и другата, истинската версия. Няма да се затваря централата, просто искат да пренасочат енергията към окупираните територии, защото в момента се подава към украинската електропреносна мрежа.