300 000 украинци са поучили руски паспорти от началото на войната

Повечето са от Ростов на Дон и в Крим
56
300 000 украинци са поучили руски паспорти от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Около 300 000 украинци са поучили руски паспорти от началото на войната в Украйна, според независимата руска медия "Медиазона", цитирана от ДПА и БТА.

Между 70 и 80 000 души са получили руско гражданство само през октомври, посочва медията, смятана за критичен към Кремъл. Тя се позовава на данни на руското министерство на вътрешните работи.

Повечето от кандидатите за гражданство са получили паспортите си в руската област Ростов на Дон и в Крим, анексиран от Москва през 2014 г.

Вълната от молби за предоставяне на гражданство се е дължала на факта, че гражданите са лишени от основни права без руски паспорт в окупираните от руските или територии, според "Медиазона".

"Те често пъти не получават медицинска помощ или социална подкрепа без руски паспорт", посочва медията.

Милиони хора напуснаха Украйна от началото на руската инвазия. Около 8 милиона украинци избягаха в други европейски страни, според данни на ООН В същото време според руски представители около 4,5 милиона украински бежанци са влезли досега в страната.

 


56
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Халал да им са руските гражданства,когато след войната пожелаят да пътуватняктде из Европа няма да им издават визи ,за жители родени в окупираните от руснаците районис такъв паспорт с който немога да отида където си искам ,ще го изтрият тук ако пиша какво ще направя с него
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По тези земи има таврийски и бесарабски българи, които трябва да бъдат опазени. Така трябваше да бъдат опазени и македонските българи. Вместо това продалите се на Кремълската пропаганда български убитаци раздаваха на сънародниците си македонски паспорти и им казваха тук не може да пише "българин". Посочете ми в историята на кой друг народ по света има подобно нещо?
39
3
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Евала братушки вие сте велика нация ,бой по еврогейстан и краваристан докато почнат да пълзят за преговори...а нацистите изтрепете до крак а *** вече пътува във миналото!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А онези от Сирия и Ирак не са ли бежанци
37
0
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 39Муахахах айде бе......това зависи от държавата в която е родено....тук в UK не отбиваш служба тъй като армията е платена....а също и в БГ казармата не е задължителна....голяма част от европейските държави нямат задължителна военна служба....айде стига си измисля...има си закони за това....дори в момента Дойчландия премахва изискването ако получаваш немско гражданство да се отказваш от първото си.
36
1
 
1
 
! Отговори
ьхфгх преди 1 месец
До НОВИТЕ 300 000еее как 50%....250% са....нещо бъркаш....хич те няма в измислиците.....като ще лъжеш лъжи с размах 250 500 1000%
35
3
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
т.е. 300 000 руснаци живеещи в Украйна са получили руски паспорти.Да не забравяме че около 45% от населението на Украйна са руснаци.
34
5
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
полутвали руски паспорти ..ама принудително.ха.ха никой те ще са има нищо общо с руската *** даже и руснаците. а 600 000 руснаци са се наредили пред украинското посолство в Москва да получат украински паспорти че ги е срам да се нарекат руснаци заради вожда Путин..ха.ха
33
9
 
6
 
! Отговори
НОВИТЕ 300 000 преди 1 месец
50% ОТ МЛАДИТЕ РУСНАЦИ ИСКАТ ДА ЕМИГРИРАТ В ЛОШИЯ ЗАПАД. ТЕЗИ 300 000 НЕЩАСТНИЦИ ПОВЕЧЕ ОТ ЯВНО Е, ЧЕ НЕ СА ПОЖЕЛАЛИ ДОБРОВОЛНО ДА СТАНАТ ЗАТВОРНИЦИ В "ТЮРМАТА НА НАРОДИТЕ"-РУСИЯ
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската нация е създадена през възраждането/ренесанса и е по стара от други нации на балканите .Българската нация не е и не може да бъде изфабрикувана колкото и минуси да слагате глобалистите.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли че децата с български родители но родени в чужбина и имащи чуждо гражданство отбиват военна служба според държавата в която са родени въпреки че двамата им родители са българи ИТН но НТД .
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според по долното соррос писание българската нация е измислена. Нищо чудно щом държавен орган развява украинското знаме защо трябва да очакваме българско самосъзнание в българите. Такова няма в част от бг.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви 120 000 македонци били станали българи и така било то с измислените нации.Ти сепаратист ли си. Или изречението ти е грешно или си родоотстъпник. Коя нация е измислена. Според теб българската нация според теб е измислена ?!?Щото така излиза от коментара ти. Нещо не е наред с твоя коментар.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Именно в Херсон гледах репортаж как възрастни хора , колкото мен някъде се радваха на руските си паспорти също там тържествено и с радост гласуваха на референдума напълно свободно даже имаше лека музика. Пропагандата има много пари и може да спечели войната но не може да спечели сърцата на хората
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Около 8 милиона украински бежанци са влезли в европейските страни, а 4,5 милиона украинци избягаха в Русия и 300 000 от тях вече са с руски паспорти. Останалите 4,2 милиона украинци, живеещи в Русия без руско гражданство въобще не се оплакват, че са лишени от основни права.
26
5
 
10
 
! Отговори
Говорит Решетников преди 1 месец
300 000 украинци станаха руснаци, така както 120 000 македонци станаха българи. Така става при изфабрикуваните нации, чиято единствена цел и мотивация за съществуване е келепира.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даа 300 000 украинци са си поучили (-; и ощи ще се поучат!
24
4
 
15
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Аа не хората в Донбас близо 6 милиона, взеха руски паспорти преди 24 юфебруари. А как си обясняваш че украинциизобщо взимат доброволно руски паспорти?? Нали Русия е агресор? Или че 2,4 милиона бягат като бежанци при агресора в Русия??
23
1
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Според UNHCR United Nations High Comissener for Refugees 2,4 милиона украинци са избягали в Русия! На ти една опорка!!
22
3
 
6
 
! Отговори
СЛАБА РАБОТА преди 1 месец
При близо три милионното население в тези области....