» Ћукашенко се закани: ќтговорът на снар€дите с обеднен уран ще бъде ужасен

–уси€ ще ни достав€ снар€ди с истински уран, за€ви той
22 мар 2023 14:44, Ќели ’ристова
387
» Ћукашенко се закани: ќтговорът на снар€дите с обеднен уран ще бъде ужасен
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"ќтговорът на снар€дите с обеднен уран ще бъде ужасен!" “ака президентът на Ѕеларус јлександър Ћукашенко реагира на из€влението на ¬еликобритани€ за намерението й да достав€ на ”крайна снар€ди от обеднен уран.

–езултатът от доставките ще бъде, че "–уси€ ще ни достав€ снар€ди с истински уран", за€ви Ћукашенко. "јко са безумци, ще дадат тласък на този процес. ¬еднага щом тези боеприпаси се взрив€т над позициите на руските войски, ще видите, че това ще бъде урок за ц€лата планета. –уси€ разполага не само с обеднен уран, вие го знаете много добре", каза той и допълни, че тр€бва да се страни от безумието и ескалаци€та и да се обърне внимание на това как ѕутин и —и ÷зинпин са говорили за мирно решаване на въпроса.

Ќа 21 март британското министерство на отбраната за€ви, че заедно с танковете Challenger-2 ще изпрати на ”крайна бронебойни снар€ди, съдържащи обеднен уран. “акива снар€ди "имат висока ефективност при пораз€ване на съвременни танкове и бронирани машини", об€сниха военните.

¬ същи€ ден руски€т президент ¬ладимир ѕутин коментира по време на разговорите със —и ÷зинпин в  ремъл, че "колективни€т «апад вече започва да използва оръжи€ с €дрен компонент". “ой добави, че –уси€ ще бъде принудена да "отговори по съответни€ начин", предаде ƒир.бг.

Ќа свой ред британското министерство на отбраната за€ви, че ѕутин умишлено е разпространил нев€рна информаци€ за доставките на снар€ди с обеднен уран за ”крайна.

√оворител на ћинистерството на отбраната на ќбединеното кралство отговори по следни€ начин: "Ѕританската арми€ използва обеднен уран в своите бронебойни снар€ди от десетилети€. “ова е стандартен компонент и н€ма нищо общо с €дрените оръжи€ или способности. –уси€ знае това, но умишлено се опитва да дезинформира".

"Ќезависими изследвани€ на учени, включително от  ралското общество, показаха, че вс€ко въздействие върху човешкото здраве и околната среда от използването на боеприпаси с обеднен уран веро€тно е слабо", добавиха от Ћондон.

“акива снар€ди не са €дрени оръжи€ в буквални€ смисъл на думата, но има спорове относно повишената им вредност за здравето и околната среда.

—поред Ѕи Ѕи —и в –уси€ се произвеждат и снар€ди с обеднен уран, но н€ма потвърдени доказателства, че руското министерство на отбраната използва такива боеприпаси във войната срещу ”крайна.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


387
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
305
0
 
0
 
! ќтговори
—убективен преди 1 година
"јнонимен" €вно има да отчита хонорари от разни "прогресивни" фондации, застъпващи "евроатлантически ценности", срещу които до сега не е усп€л да докаже успеваемост - гледам, че под това име, а и в същи€ стил и дори изрази, присъства в масса форуми. ќставете човека да се из€в€ва - на никого не жела€ лошото - нека си лае. јко пък ако не е получил хонорари - жалко за него - умните хора поне пари вземат за подобни дейности.
304
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо кра€ на 2023 ”крайна си възвръща  рим. ѕрез 2024 нито един жив руски войник не остава в ”крайна, освен като военопленник. ѕрез 2024 ѕутин слиза от –уската сцена. ƒобре е да се подготвим психически, за да не ни шокира, когато се случи...
303
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 326 - √оспод не съществува.
302
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬ид€ла жабата, че подковават кон€ и те вдигнала крак!
301
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—вършиха времената, когато б€ха импери€ над ко€то слънцето не зал€зваше. Ѕ€ха смели като си мислеха, че като са на остров н€ма да пострадат от фашистките войски, подводниците им нанесоха много щети, а мирните граждани разбраха какво е фау-2. —ега ще е много по-болезнено и не е само да ти спрат тока, да н€маш достъп до парите си, а просто да изчезне един остров до ≈вропа, до което едва ли ще се стигне или ако стане между  анада и ћексико ще има най-големи€ пролив свързващ јтлантика с “ихи€ океан
300
2
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"Ќезависими изследвани€ на учени, включително от  ралското общество, показаха, че вс€ко въздействие върху човешкото здраве и околната среда от използването на боеприпаси с обеднен уран веро€тно е слабо", добавиха от Ћондон" ои са ти€ независими изследвани€? Ќ€кой знае ли колко са се увеличили раковите забол€вани€ в —ърби€ след демократичните снар€ди с обеднен уран там? Ѕританците са патологични лъжци открай време - къде б€ха химическите оръжи€ на —аддам, навремето...
299
9
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
√оспод въдвор€ва равновесие. ƒиктаторите и криминалните ще си получат заслуженото през 2023.
298
3
 
1
 
! ќтговори
“–ќЋкаченко ха ха ха преди 1 година
.
297
13
 
6
 
! ќтговори
јцо преди 1 година
Ћизаченко на ѕутиченко какво да каже? “ой е ехото му!!!
296
5
 
4
 
! ќтговори
ƒо ƒиктаторшенко преди 1 година
јааа, за ћедведев грешиш - със сигурност кара на уиски и шампанско то€ !
295
2
 
5
 
! ќтговори
Ѕрех преди 1 година
¬ид€ла жабата, че подковават вола, и се наредила и т€ !
294
5
 
18
 
! ќтговори
—¬ќ… преди 1 година
Ѕезумието на Ќаглосаксите н€ма граници.ƒали са толкова безумни да не разбират,че тласкат —вета към “рета —ветовна ¬ойна?
293
3
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—о. рос е решил да вземе всички със себе си в ад. ј
292
4
 
15
 
! ќтговори
ƒо долни€т преди 1 година
—тава въпрос за обогатен уран ! » го има в €дрени оръжи€. —ега смешно ли ти е ?
291
16
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ова с `истинси€т` уран ми напомн€ за завода за цели проводници ! Ќ€кой път се чуд€ що за народ избира карикатури като този за президент , после се сещам че наши€т е –адев.
290
19
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
а –уси€ има ли право да исползва касетъчни бомби срещу мирното украинско население. Ќ€ма. “ака че н€мате думата .
289
24
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ами хайде ис€ползвайте го де... —амо се заканвате,јма добре знаете , че срещу вас има ил€ди насочени ракети от три континента.ћирът зе подкреп€ с дела. Ќе на думи.  ойто говори за мир , тр€бва на се държи мирно.» да спазва мира. јмерика не енарушила границата на ”крайна. јмерика е поканена . ¬ас никой не ви е канел.. ¬ън от свободна и независима ѝукрайна. ¬ън и от ≈вропа
288
21
 
7
 
! ќтговори
ƒиктаторшенко преди 1 година
јйде и та€ слабоумна марионетка на путин се обади неподготвен. —ега остава и медведев да се излае като б€сно куче под въздействието на н€колко бутилки водка и циркът ще бъде пълен.
287
4
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
. . има спорове относно повишената им вредност за здравето и околната среда. . . . . ≈ щом не е в  ралството е естествено да н€ма вредност, но ако е в  ралството ще видите какво значи протест! Ќищо ново на «апад!
286
8
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕританските управ€лващи,които са взели това решение са за съда в ’ага,и за бъдещи€ съд за военнопрестъпници в ћосква.