Христо Грозев обжалва задочния си арест

Жалбата ще се гледа в Московски градски съд
Обновена: 3 май 2023 12:46 | 3 май 2023 12:46, Стела Стоянова
65
Христо Грозев обжалва задочния си арест
Снимка БГНЕС

Журналистът Христо Грозев, когото Москва включи в регистъра си на чуждестранните агенти, е обжалвал задочния си арест по делото за организиране на незаконно преминаване на границата на Руската федерация. Това съобщи ТАСС, като се позова на Лефортовския съд в Москва. Жалбата ще бъде разгледана в Московския градски съд, като заседанието по делото още не е насрочено.

На 21 април Лефортовският съд арестува задочно Грозев, защото според руските власти той е организирал бягството в чужбина на редактора на The Insider Роман Доброхотов.

Още по темата

Преди това Федералната служба за сигурност обвини Грозев, че помага на украинското разузнаване. Според версията на ФСС сътрудници на Главното разузнавателно управление на Украйна, "действащи от името на политическото ръководство на своята страна, са се опитали да вербуват руски военни летци срещу парично възнаграждение и гаранции за получаване на гражданство на една от страните на ЕС". Планът предвиждал вербуваните пилоти да приземят самолетите си на контролирани от Украйна летища. По държавния канал "Россия 24" бе показан фрагмент от разговор, в който се твърди, че Грозев е намерил двама куриери за предаване на парите на съгласилия се с плана пилот.

"Сам по себе си арестът е абсурден - задочно да бъда арестуван е точно толкова ефективно, колкото да бъда задочно отровен", коментира неотдавна Грозев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Христо Грозев преди 10 месеца
защо го величаете тоя тъ***пак.............завършил Американски университет в България, работил за университета в Сорос............Нов Български Университет.....работил за чужди държави..........искаше Оскар..............взе го, но ако руснаците решат да му светнат маслото, няма да има къде да се скрие...............ясно е това!!Да каже нещо за престъпленията на неофашистите от Киев!!!! Или само руснаците са виновни за трагедията в Украйна???
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
обжалва в русия що не отиде лично
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма желание да отиде при Навални в Русия и някой друг да заснеме филма "Грозев" и да вземе Оскар.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е новият Салман Ружди. Православна държава го осъжда.
50
0
 
3
 
! Отговори
Переспектива преди 11 месеца
Гроздьо, парите дето си взел от английското разузнаване за акцията която си провалил,с отвличането на двата изтребителя от 5-то поколение, ще ти "излязат" през носа !Цял живот ще се криеш "по дупките" и ще трепериш да не те гръмнат някъде по света,агенти на ГРУ, *** . . .
49
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 11 месеца
Грозев защо не разследва кой е поставил бомбата на Гешев? Нали е спец по разследвания на атентати.
48
4
 
1
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 11 месеца
и този се изака на метенето, не стига че е шпионин, пък и се оправдава.... Да внимава, че имаше един Георги Марков едно време...
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Грозев е фантазьор.
46
3
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 11 месеца
Освен шахматната брилиантност, с която Грозев разобличи Руските служби и отравянето на Навални, той също показа и лабораторията, в която се изготвят отровите за агентурата на КГБ. Разобличи Руската държава и още - показа Навални по един съвсем реалистичен, естествен начин. Иначе, Руските медии бяха успели да покажат Навални като едва ли не хулиган и хашлак, крадец на фондове и пр. Руската пропаганда отдавна задмина Гьобелсовата по откровени лъжи, безпринципност, цинизъм и рекет - днешна Русия.
45
4
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 11 месеца
До АнонименНе разбирам защо наричате Грозев продажник. Кого е продал? Доколкото ми е известно, Грозев не е гражданин на Русия. Нито е служил в техни служби. Нито им се клел във вярност, нито им дължи каквото и да било. Това е един изключително умен човек, който успя да заблуди великите уж разузнавачи от КГБ, работейки умело с компютри и телефони. Вместо да си замълчат засрамени, Руснаците вдигат врява и искат да го арестуват. Смешни станаха ФСБ след разкритията. Грозев е гордост за България!
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоз продажник е срам за цяла България. Доносник.
43
5
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 11 месеца
Достоен Българин е Грозев, чест и хвала за неговата позиция. Мен лично най-ме впечатли простия и хитър начин с който Грозев успя да събере информация за отравянето на навални по телефона, позирайки като агент на ФСБ - успя да подведе някои от участниците в отравянето на Навални. Затова са бесни Руснаците. Красиво и интелигентно ги метна. Които го наричат предател да знаят, че той не е нито Руснак, нито им се е клел да им служи, нито им дължи нещо. Хвала! Гордост за България!
42
2
 
1
 
! Отговори
Той знае за абсурда! преди 11 месеца
"толкова ефективно, колкото да бъда задочно отровен" - също като Нас.. Навални! :)
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Английски агент когото уредиха за награда , от НАТО !
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До УВАЖЕНИЕ.. И кое му е ''великото'' ... Хората по цял свят работят години за ''ОСКАР'' , а нашио утепа рибата , за 2 седмици --ОСКАР !!!И кой го уреди с Оскара ?
39
6
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
този терорист не е ли в затвора
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоя е абсолютен некадърник, но умее да ближе подметки и да се ориентира като същи еФроатлантик.
37
3
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 11 месеца
До ИВАН не ГОТОВИ,те ГИ ЯДАТ отдавна и в големи количества!
36
8
 
9
 
! Отговори
даааа преди 11 месеца
До УВАЖЕНИЕ няма ли кой да го уважи с една тухла по празната глава???
35
14
 
10
 
! Отговори
УВАЖЕНИЕ преди 11 месеца
ХРИСТО ГРОЗЕВ Е ВЕЛИК ЧОВЕК,ЕДИН ОТ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ БЪЛГАРИ В НАШЕТО СЪВРЕМИЕ!