Русия свалила украински дронове над Белгородска и Курска област

Не се съобщава информация за евентуални щети или пострадали
26 сеп 2023 08:40, Елка Василева
33
Русия свалила украински дронове над Белгородска и Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко атаки на украински безпилотни самолети над Белгородска и Курска област, като са унищожили общо най-малко 11 дрона, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
В няколко отделни публикации в приложението "Телеграм" министерството съобщи, че седем дрона са били свалени над Белгородска област и четири - над Курска област. Ведомството не предостави информация за евентуални щети или пострадали в резултат на атаките. Москва рядко разкрива подробности, освен ако щетите не са по гражданска или невоенна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Белгородска и Курска област граничат с Украйна и многократно са ставали обект на нападения с дронове в хода на войната, която Русия започна срещу своята съседка през февруари 2022 година.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници и засега не е получила отговор на запитване за коментар от страна на Украйна относно атаките.

Украйна рядко поема отговорност за нападения на територията на Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, но през последните месеци започна да казва, че унищожаването на руската военна инфраструктура помага за контранастъплението на Киев.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До блицкриг Чети какво пиша дебаркирали първоначално 160000 и достигнали 2 милиона с тиловите служби. Освен това нали се сещаш че ВСВ пристанището във Варна не имало дори този мизерен обем който сега е останал да се ползва днес след разпада на СИВ.
24
1
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
До Боби-----Жп линия през изт. Стара планина е съществувала, а за морски транпорт у американци и англичани не бери грижа. Ще ''разгледат участието на Турция във войната'' и флотът ще мине през Босфора.
23
1
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
До Боби----Десант и дебаркиране са различни неща. Десантът се извършва с малко хора, които трябва да осигурят плацдарм за дебаркирането на много хора. Пример при ''Факел'' десантират 70хил., но впоследствие дебаркират половин милион. Във Франция за три месеца след ''Оверлот'' съюзниците са четири милиона. Долината на Вардар не е Кулата-София. Това е Скопие-Белград. Десант в беломорска Тракия дава направление през Одрин-Бургас-източните проходи на Стара планина през жп лин. - понтон Дунав-Плоещ
22
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До блицкриг Коридор през Беломорска тракия и България е счетен за невъзможен- Сам знаеш колко е опасен пътя Кулата София особенно в ждрелото. Сигнахме София преминаване през Балкана е Искърското дефиле и чак на изток ЖП линията Пловдив - Варна останалите преходи са оправени при Соца. Стигнахме Варна - Черноморския флот няма транспорти. Мост при Русе няма. Пътища до Констанца няма - ЗА КАКВА ЛОГИСТИКА НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕЧТАЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ???
21
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До блицкриг РАЗМЕРИ НА ОПЕРАЦИИТЕ "Факел" персонал 70000 - 7 дивизии 500 загинали... десантът в Сицилия 160 000 - 25000 загинали за пръв път се воюва срещу немски войски Операция Овърлорд 06.06-30.08.1944 най-накрая втори фронт 160000 първия ден общо дебаркирали над 2 милиона общо с тилови части загуби 250000 и 25-35000 цивилни жертви Операция Багратион 1250000 СССР военни(без тилови части) Освободена е окончателно Белорус и дори Половин Полша на запад стигат до подстъпите на Варшава
20
1
 
0
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
В Техеран са умували дали да стоварят десант и на Балканите - долината на Вардар и беломорска Тракия (''въпросът за ''учасието'' на Турция във войната''), което е по-правилно от военна гледна точка (след зациклянето на съюзниците в Италия), тъй като съюзниците ще могат да направят общ фронт някъде в Румъния и ще се улесни Ленд-лиза. А иначе ''стиковането'' е от септември 1939г., когато Запада ''пропуска'' да обяви война на СССР за нахлуването му в Полша.
19
1
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
До Боби----Операция 'Факел'(десантът в Алжир) от 08. 11. 1942г. е стикована с операция 'Уран'(обкръжението при Сталинград) от 19. 11. 1942г. ; десантът в Сицилия от 01.07.43г е стикован с пробива при Курск 12.07.43г, ''Оверлот''( Нормандия) 06.06.44г. е последван от ''Багратион'' на 22.06.44г. Сталин е недоверчив и винаги действа с две седмици закъснение, още от раздела на Полша през 1939г.
18
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До блицкриг "Техеранската конференция 28 ноември до 1 декември 1943 година На нея са разгледани редица важни въпроси. Основни три са проблемът за откриване на втори европейски фронт, въпросът за влизането на Турция във войната и проблемът за следвоенното развитие на Европа и света." Тоест тогава са си стиковали стратегиите до тогава всеки е бил сам за себе си.
17
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Укри , спрете се най-сетне ,до кога ще ви издържаме !?
16
1
 
2
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
До Боби----''Багратион'' е само част от общата контраофанзива на съюзниците срещу Райха. Цялото настъпление може да го периодизираме от 08.11. 1942г. (начало на десанта в Алжир) до април 1945г. - офанзивата при Берлин, тоест две години и половина.
15
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До блицкриг "Операция Багратион e кодовото име на Беларуската стратегическа настъпателна операция, проведена от Червената армия в периода 22 юни 19 август 1944 г. Това е една от най-големите военни операции в историята на човечеството."
14
0
 
4
 
! Отговори
А снимчицата преди 6 месеца
От Николаев ли е? Че града още не е руски бе!
13
1
 
1
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
До Ядрен вампир Z------колко години беше контранаступлението на съветската армия през ВСВ?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой сега е агресора. Медиите и политиците искам да ми отговорят с една дума , без да разтягат ликуми. Очевидно Украйна не се защитава а напада !
11
0
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Чакаме снимки на Абрямсите, как свалят дронове с куполите си. Най*ефективно се сваля дрон така-директно с купула.
10
1
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Щатите имат опит над Хирушима и Нагазаки. Струва ми се, скоро и Русия ще последва челния опит на САЩ. Но пък ако се унищожат само 5 човека от Украинската управа, войната пак е приключила. Не знам защо не го правят, явно им се играе на война.
9
1
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 6 месеца
Контранастъпление разбирам 1 седмица най много 2.Ама 4 месеца си е чиста проба смях в залата
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леопард със сюрприз: В немски танк, разбит в Украйна, е открит екипаж от войници на Бундесвера.. След което каза на нашите войници, че той и другите членове на екипажа не са наемници от украинските въоръжени сили, а кариерни войници от Бундесвера - германската армия...
7
3
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 6 месеца
Аллах Акбар Путинистан, кратуно! С най-православния мюсюлюански кръволок Рамзан Кадиров,. Знаеш ли защо навремето Владимир взима решение да покръсти руските езичници в православно християнство, а не приема мюсюлманството за официална религия??? НЕ МУ ХАРЕСВА ЗАБРАНАТА ЗА АЛКОХОЛА В ИСЛЯМА. Толкова за мисионерското православие на тези азиатски варвари. То се дължи единствено на вековното им пристрастяване към алкохола. То и твоето православие е такова -пиянско чревоугодническо.
6
6
 
5
 
! Отговори
пригожин преди 6 месеца
Шойгу, Герасимов, где адмирал Соколов?