Откриха създадена от човека бариера около Земята

Радиовълни с ниски честоти взаимодействат с космически частици
18 май 2017 11:23, Елка Василева
36
Откриха създадена от човека бариера около Земята
Снимка: архив, Reuters

Хората отдавна въздействат върху околната среда на Земята, но учените вече знаят, че влияем и върху близкия космос, съобщи Сайънс дейли. Откритието дължим на сондите "Ван Алън" на НАСА.

Определен вид радиовълни с много ниски честоти взаимодействат с космически частици, като променят начина на движението им и мястото им. Понякога тези взаимодействия създават бариера около Земята срещу естествената високоенергийна космическа радиация.

"Няколко експеримента и наблюдения показаха, че при правилни условия радиокомуникационните сигнали в много ниско честотния регистър могат да повлияят на свойствата на високоенергийната радиационна среда около Земята" - каза Фил Ериксън от обсерваторията Хейстак към Масачузетския технологичен институт.

Сигнали с много ниски честоти се предават от наземни станции за връзка с подводници дълбоко в океана. Тези вълни са предназначени само за комуникации под водата, но достигат и отвъд атмосферата и обвиват Земята като в балон. Тази обвивка беше видяна от сондите "Ван Алън", които изследват електроните и йоните близо до Земята.

Специалистите се надяват, че след допълнителни изследвания радиосигнали с много ниски честоти могат да бъдат използвани за премахване на прекомерната радиация близо до Земята.

/БТА/
 


36
Още по темата: Земятарадиовълни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До JJIvanov

... Уф .... я пак че изпуснах нишката ...
26
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 3 години
докато почитателите на крокодил и работническо дело (тва са вестници) фулеха хаарп, като фен на тесла се чудех що им е на "противопоставените" свръхсили да напъват сериозно за орбитален щит. естествено, тва е чисто конспиративна теория... или май не е.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полюсите скоро започват да се изместват. Когато това се случи ще започне изпълнение на СТРОГО СЕКРЕТНА ПРОГРАМА - "УНИЩОЖЕНИЕ".

Програмата се финансира от "ЧЕРНА АМЕРИКАНСКА ДЪРЖАВНА КАСА". Дори американския президент няма достъп до тази каса. Кенеди разбра и беше убит.

Фирмите зад ЧЕРНАТА КАСА се занимават с непозната за днешните учени физика. Тяхното лого е триъгълник. Там работят не само хуманоиди. Главния ръководител на проектите е същество, което се казва в превод - "Деница Ярката Звезда"
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е измислено още от Тесла и по-модерния вариант се вика HAARP.
23
0
 
11
 
! Отговори
до екстремист преди 3 години
Виж, тук не си прав. Действително със свръхдълги радиовълни, от порядъка на 20 kHZ, се осъществява комуникация с подводници. Само те се поглъщат слабо от водата. Но за да я приеме, подводницата тегли зад нея антена с дължина няколко километра. Излъчват се само кодове от няколко знака. Които я предупреждават за поредната връзка. За да направи връзка със сателит, подводницата пуска буй с високочестотна антена
22
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 3 години
Сигнали с много ниски честоти се предават от наземни станции за връзка с подводници дълбоко в океана. Тези вълни са предназначени само за комуникации под водата...КОМУНИКАЦИЯ С ПОДВОДНИЦИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПО СЪВСЕМ ДРУГ НАЧИН ! ЯВНО СЕ НАЛАГА ПРЕПИСВАНЕ НА СТАТИИ ЗА ДА МОГАТ ЖУРНАЛЯГИТЕ ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТАТА. ЗА ДА СА УГОДНИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ЖУРНАЛЯТА МЪЛЧАТ ОТНОСНО РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ КАТО НАПРИМЕР: КАКВО СТАНА С ЧАСТНАТА МЕТРОСТАНЦИЯ "МЛАДОСТ" ?????
21
1
 
12
 
! Отговори
extremist преди 3 години
АВТОРА НА СТАТИЯТА УСПЕШНО ОБЯСНЯВА ФИЗИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ ЯСНИ ОТ КЪМ....1956г....САМАТА СТАТИЯ Е ПЪЛНА С ЛАИШКИ ОПИТИ ЗА РАЗЯСНЯВАНЕ НА КАКВО ??????????? КАКВИ СА ТИЯ "НИСКИ" ЧЕСТОТИ ЗА КОМУНИКАЦИЯ С ПОДВОДНИЦИ ???? ПОДОБЕН ТИП ПАПАГАЛСКО ПРЕПИСВАНЕ Е ПОРЕДЕН ПРИЗНАК ЗА ОГЛУПЯВАНЕТО ЖУРНАЛИСТИКАТА В БЪЛГАРИЯ.
20
1
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Аз питах по какъв начин се предпазват астронавтите от радиацията. А ти ми обясняваш за снимки от LRO. Нали за да направят снимки, астронавтите трябва да стигнат до Луната ЖИВИ.
Пък за снимките от LRO, ако Наса услужливо не беше поставила стрелкички, кое е лунен модул, кое флаг, дали ще можеш да ги разбереш? И това от 25 км височина, без да има пречеща атмосфера, с идеална контрасност, благодарение на силното Слънце. За сравнение виж снимки на Гугъл на Земята от 450 км, на които се виждат отдел
19
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАСА са велики ! Уникални програми имат . Приемат хора от цял свят свързани с науката , правят състезания , раздават награди и стипендии . Изобщо американците са там, където ние най-вероятно няма да бъдем никога. Просто са в друго измерение .
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наеш ли ко - нищо не разбрах от статията :д
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НАСА
Тоест някой ден ще можем наистина да пратим човек на Луната.

вие касманафтите я идете някога до Луната, я не, ама най-добре вземете да се върнете на родната си планета на маймуните.
16
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Хистъри чанел могат само да научат нещо от мене, но не м ие работа да ги уча, не ставай смешен . Хистори чанел като построят дори един етаж от някоя пирамида може и да ги изгледам.
15
8
 
10
 
! Отговори
НАСА преди 3 години
"Специалистите се надяват, че след допълнителни изследвания радиосигнали с много ниски честоти могат да бъдат използвани за премахване на прекомерната радиация близо до Земята."

Тоест някой ден ще можем наистина да пратим човек на Луната.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14

По тази логика значи и совалките не са истински и сондите било то американски или руски така ли?къде са тези доказателства ? В ютуб? То там един се опита да докаже че и земята е плоска и някой дори му вярват.
13
3
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Не е проблем поясът Ван Алън, а отвъд него! Защото слънчевият вятър и космическата радиация достига до 100 рентгена в час. И това са научни данни! Питам по какъв начин се защитаваха астронавтите, вие обиждате че съм неук! Хайде вие учените, обяснете! Защото за намаляване на подобна радиация с 90% е нужен оловен екран с дебелина 80см. Виж например какви са дебели стените в рентгеновото отделения. А там излъчването е 0,1 рентгена.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ае редакцията що пискате такива новини да напрягате и малкото мозък останал в главите на тия?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7

А ти спри да гледаш хистори чанъл.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аман с тоз пояс! Ако беше прочеш нещи за него щеше да знаел че не е с еднаква дебелина и астронавтите да прекарали не повече от 10мин в него
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8

Ми барем беше прочел за какво всъщност става дума. Аман бе! Хората снимки ви направиха на аполо оъ лунна орбита вие още въртите едни и същи конспирации прочетени някъде си. Никой в научнкя свят не го успорва само вие форумни шушумиги
8
1
 
3
 
! Отговори
Пръц-пръц преди 3 години
Аз пределагам да са изпърдим вкупом с нискочестотен сигнал против радиация и уроки !