Софиянци пазаруват в биоразградими торбички

Столичната община ще преговаря със супермаркетите на територията на София за въвеждането на биоразградими полиетиленови опаковки
26 юни 2008 11:59,
6
Софиянци пазаруват в биоразградими торбички
Снимка: Булфото

Столичната община е изготвила проект за споразумение за въвеждане използването на биоразградими торбички, които ще се разграждат в период до 24 месеца, съобщи пред общинските съветници кметът на София Бойко Борисов.

Предстоят преговори с хипермаркетите на територията на София за въвеждането на торбичките, които да заменят полиетиленовите опаковки за еднократна употреба, използвани в момента.

Столичната община е постигнала споразумение за цената на наем на площадката, на която се съхраняват над 300 хиляди броя балирани отпадъци. Цената е 1.50 лв. на кв.метър без ДДС.

Общата площ на терена е 64 900 кв./м., като договорът, който е сключен с фирмата е 6-месечен. До момента Столичната община плащаше за съхранението на бала балирани отпадъци.

Обявена е обществена поръчка за проектирането и изграждането на инсталация за оползотворяването на сметищния газ на депото за неопасни отпадъци в кв. "Суходол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искам моята фирма да е тази, която ще продава на всички в София тези торбички :) Тогава гледай само как за два месеца ще си купя тризонет и ще карам джип "Порше" :)))
4
0
 
0
 
! Отговори
А преди 15 години
Единствените, които продават биоразградими торбички от дегрален, са CBA ("Европа") и магазини "3 4 5". Големите хипермаркети като Метро, Хит, Кауфланд и Била са още далеч от идеята.
3
0
 
0
 
! Отговори
double_d преди 15 години
защото навсякъде хората се сърдят като общината иска да използва свои терени и започват гражданско неподчинение, и за това се налага да се наема частен терен
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо Столична община, която е собственик на толкова много терени, трябва да наема площ и да пилее палите на данъкоплатците в джобовете на свързани с партии "бизнесмени"?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Столичани да го лапат, с лидера си отпред.