ДАНС нахлу в Министерството на земеделието

Спецакцията е заради незаконни заменки на земи, агентите изземват документация
18 мар 2009 12:37,
41
ДАНС нахлу в Министерството на земеделието
Снимка: Булфото

Днес преди обяд Софийската градска прокуратура (СГП) и агенти от Държавната агенция "Национална сигурност" започнаха спецакция в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Говорителят на ДАНС Зоя Димитрова и градският прокурор Николай Кокинов потвърдиха информацията за провежданата операция.

Проверяват се и се изземват документи за заменки на земи на виновни длъжностни лица във връзка с досъдебно производство по чл. 282 от Наказателния кодекс (НК) за престъпление по служба срещу неизвестен извършител, каза още Николай Кокинов.

Целта е да се установят деяния, свързани с нарушения при замени на земи от Държавния поземлен фонд.

Проверката се отнася за периода след последните промени в Закона за горите и Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Процесуално-следствените действия са извършени по образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от двете ведомства, за престъпления, свързани с извършени незаконосъобразни замени на земи и гори.

Предстоят разпити на лица, имащи отношение към случая, съобщиха от прокуратурата.

"Не се притеснявам, трябва да си свърша тук работата и отивам в министерството да видя какво става“, каза в Пловдив министърът на земеделието Валери Цветанов.

"Не знам нищо, не мога да коментирам, ще изляза със становище по въпроса в София", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо, нищо, от веднъж нищо не става. Все от някъде трябва да се поочне. Важното е да не се спира.Само така.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сценки, артисти (ДАНС) - публиката е ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ТОЯ ДАНС ГО ЗАКРИВАЙТЕ ВЕЧЕ,ЧЕ САМО ПАРИ НА ВЯТЪРАПУСКАЙТЕ ПО-ДОБРЕ АРМИЯТА ДА РИНЕ
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТЕАТРО СЛЕД ТЕАТРО И ФАЙДА НИКАКВА - на хората им омръзна тия некадърници от прездентската фирма ДАНС да имитират дейност и да плашат гаргите
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От въпросните скъсани презервативи и моркова, някои от депутатите за малко да забременеят и бягали на аптеката за постинори:)
35
0
 
0
 
! Отговори
АНБОС преди 15 години
По последни съобщения, проверката на ДАНС открила важни улики и веществени доказателства:стари *** *** на Г-н Тадаръков, оцветени в мръсно червено и жълто-кафяво, както и няколко презерватива, с вкус и мирис на морков, полска царевица и вносен банан,по всяка вероятност, на помощния секретарски персонал!Въпросните веществени доказателства , са засекретени и предадени на следствието,с оглед, определяне на партийната принадлежност на заподозрените!Запознати , от комисията по Земеделие към НС,отричат да има партийна намеса и пояснява, че и по-рано са намирани подобни улики, при предишните правителства, но ,това не е довело донякакви съществени разкрития!
34
0
 
0
 
! Отговори
Гайче преди 15 години
Чудех се къде сами черните боксерки, а те тия ги сложили на главите си! Ей, сладури, бива бива глад за мъжка ласка, ама чак толкоз...
33
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 15 години
Какъв ДАНС , какви "нахлувания ! Пълни глупости . А бе тия що ни взимат за абдали . Ще стане като с Леков ! ШУМ , ШУМ и накрая ще се оакат .
32
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
изобщо не се говори на турски език, всичми си говорят на български, относно изтичането на информация, със сигурност има такова нещо, няма как да разберат какво става и просто така на нахлуят в мзх
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато 240 *** в парламента не влязат в затвора, значи тия качулатите скопосници само имитират дейност!
30
0
 
0
 
! Отговори
ПОМОГНЕТЕ! преди 15 години
Предлагам всички блогъри да поведат кампания, която да накара все повече хора да се замислят и осъзнаят, че ако наистина искаш нещо добро за държавата, то ТРЯБВА да се гласува! Гласувайте бе хора.. стига сте стояли пред компютрите и сте си чесали пръстите на клавиатурата. Нека на идващите избори избирателната активност да се повиши! Вярвайте, че ниската избирателна активност е добре дошла за управляващите.. колкото по-ниска.. толкова по-добре е това за тях т.е. разбират, че могат да си правят циркове в държавата, защото на народа не му пука за нея. Чрез гласуване хората показват, че се интересуват от бъдещето на държавата си.. от своето бъдеще. Не казвам гласувайте за еди коя си партия.. просто казвам ГЛАСУВАЙТЕ без значение за кого. Важно е! Не ви ли писна тази подигравка от страна на политиците с нас?! ===Нека всички блогъри, уеб разработчици и всички останали хора да .. да помогнат за тази кампания. Било то чрез създаване на сайтове или по някакъв друг начин да убедят колеги и приятели да гласуват, защото има значение !ПС: Обединението прави силата, нали !?
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ima da se pravqt proverki ot DANS,kato posle ne se ustanovqvat NIKAKVI NARUSHENIQ i nikoi ne e osaden!cirk v milata Rodina!
28
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 15 години
Не очакваите кои знае какво.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ур а а а,хващат на някого качулката.
26
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
mai se sabuduha tezi ot DENS i se razmardaha,no dano ne e pak nqkoq akciq bez posledstviq za6toto ve4e ni omrazna ot PR akcii.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
театро.Смешно и жалко.Това е акция за наивниците.Целта е да кажат че са проверили и всичко там е о кей.Току що го направиха в рибново.
24
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Гарга на гарга око не вади!!!Спомнете си за Емин.Ако беше западна служба, до сега половината били тогава в сарайте да са в затвора, другата половина-в следствието.Докато Не гласувате на избори, и Доган *** е вечния балансьор с 450000 гласа, това ще ни чака-ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДАНС е новата придворна театрална трупа на управляващите! Само постановки правят и театър играят, а полза за държавата - никаква! Всичко е грим и пудра и естествено - виновни няма по смисъла на закона!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всяко чудо за 3 дни...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ех, най - сетне! Плачеха са тия за това!