Топлофикация знае как: Лихви върху нулеви сметки!

Има случаи на лихви, десетки пъти по-големи от главницата
23 мар 2017 07:10, Александър Попов
40
Топлофикация знае как: Лихви върху нулеви сметки!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Топлофикация-София" начислява лихви и за месеци с нулево потребление, разкри пред "Монитор" експертът от Федерацията на потребителите в България Евгени Недялков.

По думите му нито едно вещо лице досега не е обяснило как според Закона за счетоводството може да се начислява лихва върху сума, равна на нула. Той показа случай на потребител с висящи сметки, където в няколко от графите за начислени суми за консумирана енергия се мъдреха нули, но до тях в колоната за лихва имаше цифри, по-големи от нулата.

Експертът припомни и случаите с лихви, десетки пъти по-големи от дължимата главница.

Експертът каза още, че вещите лица по делата, свързани с "Топлофикация", много често отсъждат в полза на монополиста независимо дали дружеството е ищец или ответник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: топлофикациясметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
23
 
! Отговори
Васирионович преди 7 години
Един мъдър грузинец би казал : РАЗСТРЕЛЯТ !!!
15
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикациите са особен вид субекти: На нас често ни се случва за последните 10г. да сме надплатили у дома консумираната топлоенергия и се налага да ни връщат пари. Попитах ЗАЩО не ни връщат И лихва. Отговорът беше, че не били банка. Добре, ама като ни взимат лихва за забавено плащане тогава банка ли са???
14
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно лихвата е от предишни периоди, ама дайте да правим сензации.
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей !. Тука много защитници на топлофикация са се розвдихрили. Това са сто процента евроатлантически софииски наркозависими двуполови същества.
12
8
 
11
 
! Отговори
Христо преди 7 години
1 кръвопийците от Топлофикация!!!
11
4
 
12
 
! Отговори
До Az преди 7 години
Да, но в този момент не бях в Бг и проучвайки въпроса (тел. и запознати със случая познати ), бях уверен, че това е повсеместно в Бг, и че дори има хиляди жалби до омбудсмана. Преди години, по същият повод ходих при адвокат, който ми каза: "За пръв път чувам, физическо лице да иска да съди Топлофикация...остави нещата така, а когато те осъдят, тогава ела при мен!" Явно е бил прав!
10
8
 
11
 
! Отговори
wtf преди 7 години
Айде поредния "защитник на потребители", който говори и трупа "звездна слава" без да проверява фактите. Айде малко да се пообразоваме и тогава да пишем и говорим глупости
9
10
 
16
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Така става като дадеш на журналист нещо от което грам не разбира. А пък за "експерта" на потребителите просто нямам думи!!Естествено че каквото и да е от 0 е 0, НО ако имаш просрочия и лихви за минал период, дори сметката ти за месеца да е нула, те няма как да се нулират (защото така или иначе ги дължиш). Просто като гъбена чорба, но давай да правим сензации!
8
8
 
21
 
! Отговори
Az преди 7 години
Ако сте платили 150лв, за нещо което оспорвате преди да го оспорите - са ви излъгали. В момента на плащането им вие сте признали тези разходи и ако решите да ги съдите шанса да загубите делото е много голям. Не се връзвайте на такива ако не дължите нещо - подавате жалба, ако продължават да упорстват им искате писмено, какво точно искат и за каква услуга и директно си завеждате дело. Няма да ви пратят съдя изпълнител за пари, които са оспорени в съда.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново! От тези 0, аз платих 150лв. за да не ме погне съдия-изпълнител, а чак тогава, можело да заведа дело за възстановяването им! Закон!
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Топлофикация просто са изпреварили съвремието си - правят счетоводство в неевклидовото пространство :D
5
3
 
35
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
При 0-ва работа на Прокуратурата е нормално да се надчисляват лихви върху 0.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, то и краденето не става без талант! А виж в това, тези са ненадминати!
3
7
 
30
 
! Отговори
Вещо лице преди 7 години
Като вещо леци Топлофикация ме иска по техни дела и иска моето назначаване от съда по няколко хиляди граждански дела! По всяко от тях депозита е по 350.00 лева! Ако не дам становище каквото искат просто спрират да ме искат като вещо лице по техните дела. Следовотелно няма как да получавам по 350.00 лева дело, а те делата са с хиляди!!! Просто и елементарно!
2
5
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"И ний сме дали нещо на света" така го е рекъл Вазов сега остава опита на "феномена" Топлофикация да се изучи и приложи от банките като начало да започнат с нас и ако има файда да залеят света.
1
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лихви върху нула лева,отрицателна печалба,отрицателна лихва.В България се мисли ново Счетоводство и математика. Абе ще оправим Европа ние.