16 метра под земята! Как се изгражда третият метролъч?

Репортаж на Bulgaria ON AIR
17 май 2017 16:23, Анисия Иванова
7

Метрото в София – дългочакано. А днес едно от най-предпочитаните средства за транспорт в столицата.  И освен че облекчава трафика, метрото в целия свят е път към намаляването на вредните емисии. И може би малцина се замислят как се изгражда транспортът под земята. 

Добре дошли на "Витоша" – 1600 тонната машина, която в момента копае третия и последен метролъч в столицата.  Защо машината, която копае тунелите за метрото, не може да спре, разказва Михаела Карабельова от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Крум Зарков преди 6 години
Абстрахирайте се от това кой го строи. Метрото е огромен плюс за един град, особено с размерите на София. Нашето метро като по-ново е изключително чисто, а странциите са добре проектирани къде да са ситуирани. В Букурещ в центъра станциите са много малко - за което си има причина. Като се построи третия лъч София ще блесне. Това разбира се не трябва да е единствената мантра на Кмет и Община. Има много още да се прави за добрия транспорт в София.
5
4
 
3
 
! Отговори
Негър Скиор преди 6 години
Истината е че фъндъкова много краде. Проблемът е че и прокурорът много си трае и не пита даскалицата за амортизациите по активите които управлява. Да не говорим че е Принсипал на сумати дружества като Топлофикация които са свързани с руското посолство.
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем как се строи - затваряте центъра на София за 1-2 години и после се свалите колко ви е велика технологията. А това, че междурвеменно центъра се задръства и расте количеството изгорели газове не ви интересува....
3
14
 
5
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Нов рекорд другарки прованса е два метра под земята а шопите са стигнали шестнадесет метра и продължават да копаят към дъното , нова петилетка с ново дъно .
2
1
 
9
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До СОФИЯ 4К ЗАПЛАТАТака е-това е заплата на депутат-даже е малко-взимат към 5К!!
1
35
 
8
 
! Отговори
СОФИЯ 4К ЗАПЛАТА преди 6 години
В столицата - град СОФИЯ се строи, а в провинцията се руши!Да живее София!