Заради еврочиновниците - София опасана с бариери и кашпи!

И жандармерията в готовност да се включи при заплахи
2 ное 2017 09:19, Петя Славова
35
Заради еврочиновниците - София опасана с бариери и кашпи!
Снимка: архив, Булфото

Нови мерки за сигурност се предвиждат около НДК и бул. "Витоша", заради предстоящото европредседателство на България. Освен допълнителните камери около НДК, ще бъдат поставени кашпи и бариера, които да пречат на своеволното влизане около Двореца. Това е заложено в изготвен от Столичната община проект за обезопасяването на града, който е съгласуван с МВР и трябва да се изпълни до края на годината.

Новите придобивки са част от мерките, които от "Московска" 33 ще вземат във връзка с безопасността на гостите по време на Председателството на страната на Съвета на ЕС и на практика биха предотвратили поредно терористично нападение с автомобил в зона за пешеходци или велосипеди, при каквото за последно десетки бяха прегазени в Манхатън, а от тях 8 загинаха.

НДК ще бъде центърът на събитията от председателството и западните делегати ще прекарат голяма част от времето си там. Бариера ще бъде поставена откъм паркинга на бул. "България". Охраната около НДК също ще бъде засилена, при нужда ще се включи и жандармерията, пише "Монитор"

Допускането на граждани ще става при строг контрол. В момента тече и усилен ремонт на пространството пред Двореца, който трябва да приключи в средата на месеца. Там се подменят гранитните плочки, ВиК и електрическата система. Също така се прави нова хидроизолация, реконструират се парапетите и бетоновият борд при подлезите.

По главната търговска улица в града, а именно пешеходната част на бул. "Витоша", също ще бъдат поставени допълнителни кашпи. Такива вече са сложени откъм "Солунска", предстои и другите пресечки да бъдат обезопасени. При ремонта на пешеходната зона преди 2 години бяха сложени допълнителни кашпи със сезонни цветя.

Още по темата

Очаква се да бъде осигурена единна платформа за интегриране на системите за видеонаблюдение и обмен на информация със системите на СДВР, Столичната община, летище София и НДК.

Централните пешеходни улици в Бургас от години са обезопасени с кашпи и колчета. Огромни саксии са поставени в началото и в края на най-голямата пешеходна артерия "Александровска", която пресича центъра. Страничните перпендикулярни улици, които я пресичат, обаче не са обезопасени и няма начин да се преградят, защото по тях се движат автомобили.

Подобна е ситуацията и по другата голяма пешеходна улица - "Богориди", която тръгва от сградата на общината и стига до морската градина. В горната й част до морето тя е отсечена от кашпи, но по протежението й се пресича поне от десетина други улици, по които достъпът е свободен.

Под тотален контрол е достъпът на автомобили до летище Сарафово. Паркингът на аеропорта е опасан с няколко бариери, които се вдигат след проверка. Бариери охраняват още зоната на централната жп гара и паркингите на съдебната палата и Бургаския свободен университет.

В момента местните власти обсъждат още варианти за поставяне на допълнителни бариери по най-оживените пешеходни зони. Плановете предвиждат съоръженията да бъдат инсталирани преди началото на следващия туристически сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Fithd преди 6 години
Ste ima i vazdushni ataki...s prashki...
27
0
 
4
 
! Отговори
Кондуктор преди 6 години
Юрданка, ще Гепи доста пари...........Даскалицата по руски, много краде и нищо пак няма да направи.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека има китки те поне са хубаво нещо.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платените *** търсят поводи да всяват негодование в Бг даже когато се вземат мерки срещу терористичната заплаха която нараства в целия свят. Ето това е пример за хибридна война в полза на терористите.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е добре. Подкрепям всички мерки за повишаване сигурността на гражданите в София.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поне 6-ти клас?А, това е защото са "изтинали" (виж отговора 22). Освен, че чисто материално потъваме към дъното, това се случва и с грамотността на населението...
22
2
 
8
 
! Отговори
Поне 6-ти клас? преди 6 години
Леле ...Феновете на Тиквения вожд и на шайката Гроб са тотално неграмотни!"ПреЦедателство"Наистина ли?
21
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Преди години районът около НДК си беше винаги излъскан, а не само когато има нещо по-специално. Живеех там и много добре знам как беше. Сега слагат ограждения, прегради, бариери, скоро и решетки, с две думи сега е демокрация и свобода.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окупирана България плаща от джоба си безопасността на окупаторите
19
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Изобщо нямам намерение да влизам в спорове с пенсионери. Прекалено сте изтинали във времето. България върви напред и всеки работещ го знае. Ти си бил едно нищо преди , а са ти казвали че си нещо. Реално си бил беден и изостанал.
18
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ББ ! От дъното на окупирана съветска държава до прецедателство на ЕС . Браво на България трудно, но все пак успя да влезе в релси. Успех на всички в администрацията. РаботеТе на максимални обороти.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16От такива, като тебе.
16
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мале какви човешки грешки коментират тук... София е европейска столица, която с гордост ще поеме евро председателството. Вие си стойте в дупките и мрънкайте, не пречите. И да затваряте шишетата с бояришник, да не изветрее и да ви забави.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не се е променило. Навремето излъскваха София когато идваше вожда на СССР или за конгрес на БКП. Днес е същото но с ЕС-разлика нулева! Ще е малко по-чисто за 6 месеца и после пак ще си стане същата ***, ще се върнат каруците и гюбрето по асфалта.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ох само да няма масови изселвания като през 62-ра
13
5
 
17
 
! Отговори
Ууууууу преди 6 години
Да затворят цяла София,бе. Заради една глутница европейски *рантутници,ще заобикаляме през Пловдив. Колко му е. Нашият май...му...нарник никой не го уважава,защото сме вечно наведени и ни се виждат голите ***.Голи са и ето заради тези евроЕЙници,които ще дойдат да се натъпчат за наша сметка.
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Напиши в гоогле София 92-2007 която година си избереш и виж на какво мязаше това подобие на град. Напиши витошка и виж кво го вно в центъра на София беше. Ако си от скоро в София ти е простено невежеството.
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У, де, бре! Какво толкова ги пазите тази глутница еврочиновници, някой да не им открадне яденето и пиячката ли?! Защото те с това се занимават - обикалят държавите, хапване и пийване на корем, пей, сърце, кипи безсмислен труд! А някаква директива към софиянци няма ли да има? Например да са празнично облечени и да няма угрижени физиономии, а само широки усмивки????
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Фандъкова и ГЕРБ е така. Разни там я избраха, всички страдаме.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: "Допускането на граждани ще става при строг контрол."Е, така е при демокрацията и пазарната икономика. Остава да прекръстят отново НДК - преди беше Народен дворец на културата, сега е Национален дворец на културата, а сега трябва да стане ПЕЧ - палат на еврочиновниците.