За "оставените ръце": Фандъкова не може да гарантира за всеки майстор

Това са десетки фирми, стотици хора, които работят на терен, заяви кметът
17 сеп 2018 10:20,
75
За "оставените ръце": Фандъкова не може да гарантира за всеки майстор

При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод сигналите за некачествено извършени ремонти из града.

"Това са десетки фирми, стотици хора, които работят на терен. Въвеждаме постоянно нови условия", коментира още Фандъкова пред bTV.

По думите ѝ общината е успяла да спази ангажимента си едната част от ремонтираните отсечки в столицата да бъдат пуснати за първия учебен ден. Това са бул. "Васил Левски", бул. "Арсеналски" и отсечката на бул. "България".

Още по темата

Относно сигналите от гражданската организация "Спаси София", че дърветата на ул. "Граф Игнатиев" са били бетонирани при ремонтните дейности там, Фандъкова коментира, че вече са наложени санкции на изпълнителя, като предстоят и нови.

"Една глоба е до 50 хил. лв. – аз поисках максималната санкция", категорична е Фандъкова.

Столичният кмет уточни, че най-късно на 1-2 ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев".

По думите ѝ най-лесно е да не се прави нищо в столицата и тогава няма да има критики.

"Гарантираме, че няма с парите на гражданите да се плаща за калпаво свършена работа", допълни Фандъкова, като припомни, че бул. "Дондуков" е излязъл "златен" на изпълнителя заради гаранционни ремонти.

Качеството на въздуха в столицата

"Таблиците на европейската сметна палата ясно показват, че от 2009 г. досега в София има подобрение на въздуха по всички показатели" – така Фандъкова коментира критичен доклад на Сметната палата на ЕС, в който се посочва, че от 2009 г. насам не са взети никакви реални мерки за борба с мръсния въздух.

"Много спекулации чух по повод този доклад", допълни още Фандъкова.

Тя коментира, че общината прави всичко възможно да подобри контрола в столицата, за да не се горят отпадъци. "Имаме и пълна готовност да кандидатстваме за подмяна на отоплителните инсталации с по-екологични", коментира още тя.

Политическите битки

"Не мисля, че има причини и основания за предсрочни избори", категорична е Йорданка Фандъкова. По думите ѝ има политически битки относно овакантените министерски кресла, към които няма как да не се подходи сериозно.

"На опозицията това ѝ е работата – да създава кризи и да се бори за място. За мен като кмет е важно да има стабилност", допълни още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подизпълнителите взимат трохи и не могат да добри майстори. А лапачката отива в тоя дето я е спечелил( дето са му я дали), и обикновено нямат и един работник. Един познат с малка фирма( подизпълнител) правеше покриви, и взе 100 хиляди лв. След година го викаха да дава обяснения за 2.5 милиона лв. Така разбрал колко е прибрал изпълнителя за този покрив.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да свали от власт ГЕРБ не само сега, а и в близките десетилетия.Просто те са корумпирали и превзели Държавата отвътре.Тя е тяхна - на мафиотските им фирми, а не на българите.Парите, които Европа дава, не стигат до българите, а попълват сметките на герберстките крадци и престъпници.
65
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Софийски преди 5 години
Не е работа на г-жа Фандъкова да дебне всеки майстор - това е отговорност на фирмата изпълнител. Тя да санкционира фирмата, а фирмата да си търси калпавия майстор.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОЖЕ, МОЖЕЕЕЕ ГОСПОЖО КМЕЕЕТТТТТ!!!ВСИЧКО МОЖЕЕЕ!!!АМА НЕ ИСКАТЕЕЕЕЕ!!!Защото така Ви изнася!!!
63
10
 
2
 
! Отговори
trafalgar преди 5 години
Тука простите драскачи използват " даскалица" обидно хахах.Тя и Брижит Макрон е даскалица ама упрявлява Франция хахахах. Фандъчка е супер! Яд ви е, че вие не можете да крадете -това е !
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На прясно ремонтирани булеварди след първия дъжд или най късно след една зима плочките на тротоарите стават на каша. И никой не им търси отговорност за калпавата работа. Инспекторите си седят в канцелариите на топло в общината.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Минчо Коларски го научиха тия преди него на тая игра.Затова не може да стигнем поляците.
60
0
 
6
 
! Отговори
частник преди 5 години
Така и мен ме обра екипа на Галя Александровна от Мин. Труд.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само общината краде от поръчките. Всяка институция алчни администратори крадат от договори, поръчки и външни услуги. Едните умеят да произвеждат, другите администраторите живеят от подкупа. Така министерство на труда краде от изпратените в Германия работници чрез квота 30% от заплатата му в ?..
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може,може,Фъндъкова!Но само ако не давате поръчките на ваши хора.И само ако няма подкуп даден-подкуп приет!
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината краде от всички поръчки....Някой ще отговори ли защо София е с най-скапаните тротоари и улици?? Това е въпрос към бандитска партия Герб , която управлява София вече повече от 10 год.??
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се започва работа по даден обект на този обект се назначава техническо лице което да следи за качеството на материалите и качественото изпълнение другарко учителке. Това не ти е училището и да стиош на всеки ученик над главата. С тези умни приказки доказваш некомпентентноста си другарко. 30 години съм бил Технически ръководител и ако нещо се объркашее цялата отговорност падаше на мен другарко учителке. Защо не попиташ бога слънце тои е вещ по тези неща. Ще ти даде маркуча и готово.
55
0
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
То един да не си ги беше оставил - да й повярвам. Ама като мина по Дондуков и някак ми минава вярата. Сега ще изхарчат огромни пари за градинката на Кристал, която беше в прекрасно състояние. За сметка на това квартални улици, които са като след бомбардировка, чакат. Какво чакат? Нали след Кристал следват жълтите павета, после Дондуков вече ще се е скапал и така до безкрай
54
0
 
11
 
! Отговори
51 преди 5 години
За едно си прав, българите сме много глупав народ. Ако бяхме умни, досега Фандъкова, Тиквата и Шайката да са по затворите, а БСП, СДС, ДПС да са вече от 10-20 години там. А глупостите, че "обществото има задължение да следи за нередности.." не ми се коментират. Фандъкова получава заплата, за да следи за нередности ВМЕСТО ОБЩЕСТВОТО, чиито интереси представлява, КАЛИНКЕ!
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова ти си за затвора за всички щуротии дето вършиш по София !! А дано !!
52
0
 
10
 
! Отговори
естествено, че не -2 преди 5 години
Но когато някой от подопечните й не си е свършил или не си върши работата, за която е избран и назначен, било поради неразбиране, нежелание или нареждане свише, тогава рестото си е в нея! Така, че това с "десетките фирми и стотиците работници" си живо плакнене. Друг въпрос е, че у нас по дефолт най-виновни са чистачката, шофьора и още някой от дъното на социалната пирамида. Всичкото шеф над тях обикновено е с ранг херувимка и трябва да е съвсем кутсуз за да го отнесе, пък било то и с друга цел
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи майсторите са некадърници. А те са българи.Защо не се сърдите на всички тези некадърни строители?Няма кмета да ходи след всеки мазач и да го проверява!
50
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупавия българин не може за 2 ст качествена работа да свърши, на е цар на критиките.Нали точно на обществото е задължение да следи за нередности и да съобщава за тях, а Общината да вземе мерки да ги отстрани !Фандъкова е най-добрия кмет в България.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тя и да се махне,след нея трева не расте31761
48
2
 
13
 
! Отговори
:( преди 5 години
Работата на даскалицата е не да прибира комисионни и да се хили по телевизиите, а да ГАРАНТИРА КАЧЕСТВОТО НА ВСЕКИ РЕМОНТ!Щом си признава, че не може да си изпълни задълженията, да подава оставка и на село!