Затвориха идеалния център на София от автомобили

Забранено е за коли от 11.00 до 17.00 часа
22 сеп 2018 13:50, Петя Славова
13
Затвориха идеалния център на София от автомобили
Снимка: БТА

Идеалният център на София, попадащ в синята зона е затворен за автомобили днес. Причината е традиционният за Европа ден без автомобили, част от европейската седмица на мобилността, съобщаваСтолична община.

Влизането на превозни средства ще е забранено 11 до 17 часа в зоната затворена между булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Христо Ботев". Граничните булеварди обаче няма да бъде затворени.

Ограничения ще има и за паркирането в част от зоната. Става дума за площад "Кн. Алексанъдр I", ул. "Леге", ул. "Съборна" (между пл. "Св. Неделя" и ул. "Леге"). Ограниченията няма да важат за автомобилите обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, автомобилите абслужващи тържествени и траурни церемонии и колите на масовия градски транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затворили са "дедовия".В 16'00 колите хвърчаха по Шишман, Раковска и т.н.Врели-некипели от ФАНдупкова.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да от автомобили е като обърнал се по таван и още няколко и диотизЪма, които сега не се сещам. Следващия път използвайте към или през, удава ви се.
7
1
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Ти нещо да не си ...Как да изляза от Центъра ми кажи, и не ми пиши за транзитно преминаване. Не е особено трудно да се сети човек че става дума за живеещите в Центъра в обхвата на проклетата Синя зона. Какво заяждане има в желанието човек да има свобода на придвижване?!
6
3
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Виж, колкото и да мразя Боко и тиквената чета, не мога да пренебрегна факта, че изказването ти е чисто заяждане. Или като пътуваваш някъде задължително трябва да минеш през въпросните булеварди, през жълтите павета и да размахаш среден пръст срещу ония, дето ги няма там?!? Или живееш на Шишман?? Защото, който живее там си си продава колата. Думатиту си *** купува от кунсиерви от мъгъзъзинъ, че гоуфу не мое влезе у толко тесна улица мааааму.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключително лошо решение на ГЕРБ в София. Сега се събират три почивни дни и хората тръгват масово с автомобилите си някъде извън София, но уви - трябва да се съобтазяват с популистките дивотии на ГЕРБ и да си стоят в София, защото не могат да излязат.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнявам центъра на Прага с нашата "гордост" София и ми снава жал. Прага е пълна с туристи, които истински се забавляват, а тук е един строителен обект и не можеш да вдигнеш очи, за да не се претрепеш! Нито пеш, нито с кола да тръгнеш!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кое му е "идеалното" на фъндъчения център? То и да не го затворят, пак не можеш да минеш през него!
2
1
 
10
 
! Отговори
От автомобили преди 5 години
Гледам и не вярвам ушите си
1
0
 
22
 
! Отговори
Затворили... преди 5 години
...центъра от автомобили? Следва да заключим, че писалата Петя е толкова грамотна, колкото и къпана. Случва се, не е болка за умиране ;)