Затвориха идеалния център на София от автомобили

Забранено е за коли от 11.00 до 17.00 часа
22 сеп 2018 13:50, Петя Славова
13
Затвориха идеалния център на София от автомобили
Снимка: БТА

Идеалният център на София, попадащ в синята зона е затворен за автомобили днес. Причината е традиционният за Европа ден без автомобили, част от европейската седмица на мобилността, съобщаваСтолична община.

Влизането на превозни средства ще е забранено 11 до 17 часа в зоната затворена между булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Христо Ботев". Граничните булеварди обаче няма да бъде затворени.

Ограничения ще има и за паркирането в част от зоната. Става дума за площад "Кн. Алексанъдр I", ул. "Леге", ул. "Съборна" (между пл. "Св. Неделя" и ул. "Леге"). Ограниченията няма да важат за автомобилите обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, автомобилите абслужващи тържествени и траурни церемонии и колите на масовия градски транспорт.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Затворили са "дедовия".
В 16'00 колите хвърчаха по Шишман, Раковска и т.н.
Врели-некипели от ФАНдупкова.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да “от автомобили” е като “обърнал се по таван” и още няколко и диотизЪма, които сега не се сещам.

Следващия път използвайте към или през, удава ви се.
8
1
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 5 месеца
Ти нещо да не си ...
Как да изляза от Центъра ми кажи, и не ми пиши за транзитно преминаване. Не е особено трудно да се сети човек че става дума за живеещите в Центъра в обхвата на проклетата Синя зона. Какво заяждане има в желанието човек да има свобода на придвижване?!
7
3
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 5 месеца
Виж, колкото и да мразя Боко и тиквената чета, не мога да пренебрегна факта, че изказването ти е чисто заяждане. Или като пътуваваш някъде задължително трябва да минеш през въпросните булеварди, през жълтите павета и да размахаш среден пръст срещу ония, дето ги няма там?!? Или живееш на Шишман?? Защото, който живее там си си продава колата. Думатиту си гу купува от кунсиерви от мъгъзъзинъ, че гоуфу не мое влезе у толко тесна улица мааааму.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изключително лошо решение на ГЕРБ в София. Сега се събират три почивни дни и хората тръгват масово с автомобилите си някъде извън София, но уви - трябва да се съобтазяват с популистките дивотии на ГЕРБ и да си стоят в София, защото не могат да излязат.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сравнявам центъра на Прага с нашата "гордост" София и ми снава жал. Прага е пълна с туристи, които истински се забавляват, а тук е един строителен обект и не можеш да вдигнеш очи, за да не се претрепеш! Нито пеш, нито с кола да тръгнеш!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И кое му е "идеалното" на фъндъчения център? То и да не го затворят, пак не можеш да минеш през него!
3
4
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 месеца
и сега требе да се оди пеш, каква трагедия, каква драма.........
2
1
 
10
 
! Отговори
От автомобили преди 5 месеца
Гледам и не вярвам ушите си
1
0
 
22
 
! Отговори
Затворили... преди 5 месеца
...центъра от автомобили? Следва да заключим, че писалата Петя е толкова грамотна, колкото и къпана. Случва се, не е болка за умиране ;)