Близки на убити се събират на протест пред парламента

Те искат спешни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc
Обновена: 18 сеп 2019 08:12 | 18 сеп 2019 08:12,
14
Близки на убити се събират на протест пред парламента
Снимка: архив, Булфото

Близки на жестоко убити излизат на протест пред парламента. Те ще поискат спешни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc зa тeжки прecтъплeния, съобщи Bulgaria ON AIR.

Те имат 11 иcкaния. Едно от тях е премахване на съдебното следствие, което в определени случаи намалява присъдата на извършителя при самопризнания с до 1/3.

Протестът е насрочен за 8:00 часа пред сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там единствено вина и отговорност за убийство носи този, който го е извършил и вина не се търси в никой друг. Но в нашата държава каквото и да стане с някое дете, винаги виновни ще са родителите. Тук хората са безжалостни и не им пука за близките на убито дете, ако те са роми и затова преписват вината върху тях и така се подиграват с мъката им. Винаги, когато жертвата е от ромски произход, хората гледат да препишат вината или върху жертвата ("Той/тя какво е правел/а там?), или ако е дете върху близките му ("Те не са си го пазели."), но не и само върху убиеца му.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя хора, които налагат мнението си за това как трябва да си гледаш и пазиш децата. Ако на тези хора, които обвиняват близките на Криси им убият детето, на тях хубаво ли ще им е някой да ги обвинява, че не са си го пазели. На всеки може да се случи да загуби дете. В държави с много строги закони, каквито са например Иран и Китай на убийците на деца дават смъртни присъди, а не обвиняват близките, че не са си ги пазели. Защото в Иран сигурно, ако обвиниш родителите на убито дете, че не са си го гледали не знам какво ще ти се случи, може и ти да влезеш в затвора като убиеца му. Там единствено в
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лошо впечатление ми направи това, че някои хора несправедливо обвиняваха близките на Криси, че са я пуснали сама навън, но не обърнаха внимание на това, че в селото в което е живяло детето има много роми, опасно е и е пълно с престъпници. Независимо дали детето е било само онзи *** убиеца му си е нямал работа с него. Той няма право да го убива и точка! По тази логика тогава никой не трябва да си пуска децата навън. Това са деца, а не птици в клетка да седят затворени у тях, те искат да излизат и да си играят. Опасните престъпници като ***, който е убил детето трябва да са затворени
6
1
 
3
 
! Отговори
до Alf преди 4 години
Кой ти каза, че деловодителите в съда били на 600 лв? Я пак! Имаш ли представа, че получават пари за дрехи, бонуси, 13-та и 14-та заплати, а за домашно ти оставям да провериш колко им са отпуските, и то платими на 100%.
5
1
 
13
 
! Отговори
питам преди 4 години
А кой ще гласува за ГЕРБ, ако убийците влязат в затвора?
4
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Цялата ни законодателна система трябва да се преработи! И затворите ни трябва от пансион на издръжка за сметка на жертвите да се превърне в трудов лагер! Нарушил закона, че и после няколко години на топло да го хрантутим, това правосъдие ли е? Всеки затворник да си изработва издръжката! Да връщат на обществото, а не обществото да ги изхранва до следващото им престъпление! От там почнете и минете през всички закони! Ама законите ни ги пишат престъпници, а те нямат полза закона да е както трябва!
3
1
 
7
 
! Отговори
ъхъъъ преди 4 години
Няма смисъл, сега са в предизборна надпревара.
2
3
 
9
 
! Отговори
Alf преди 4 години
Влезте в софийски районен съд да видите деловодствата с затрупани дела. Един съдия има над 1000дела с заплата около 2000лв. Есин деловодител е на заплата 500-600лв. Как искате да има съдебна система те са толкова претрупани че даже немогат да прочетат началото на делото. Лично съдия ми го е казвал. Акт елементарен от Кат оспорвах 4 години беше делото елементарен акт. Вдигайте се на протести защото нещата ще се забалтачват все повече
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законопроект за премахването на споразумения с прокуратурата и против намаляване на наказанията беше внесен в НС още преди месец от ГЕРБ, но сега БКП-то се присетило за протести на всяка цена и независимо от всичко и си ги плаща с парички от все още неарестувани комунистически олигарси - "другарите" с куфарчетата.За какво протестират, като законът е внесен?"Прозрачност" - всичко е публично изяснено и обявено на сайта на Министерство на здравеопазване и по телевизиите, само БКП не било наясно.