Акция замърсени номера: Над 700 шофьори са глобени в София

Глобите са отчетени само за два месеца
2 мар 2020 22:34,
25
Акция замърсени номера: Над 700 шофьори са глобени в София
Снимка: БГНЕС

От началото на годината са наложени над 700 глоби за замърсени регистрационни номера. Това съобщиах от „Пътна полиция“ към СДВР, предава Агенция „Фокус“.

Още по темата

Специализираната операция се е наложила поради зачестилите случаи на замърсени регистрационни табели. Санкцията за това нарушение е в размер на 50 лева.

„Провеждаме акцията, за да може да улесним органите да изпълняват своите задължения. Към момента по-голямата част от техническите средства, които засичат превишена скорост, „Гражданска отговорност“, разпознават самия регистрационен номер и на базата на него издават наказание. Това провокира и нашата специализирана операция. Когато има пътен инцидент, самите граждани трябва да подадат информация на база регистрационния номер на табелата на автомобила“, обясни инспекторът.

На въпрос дали ще бъдат глобявани водачи, за които не е било възможно да почистят регистрационния си номер, поради влошени метеорологични условия, Крушарски посочи, че служителите на „Пътна полиция“ ще проявяват толерантност в подобни случаи.

„Но когато времето е хубаво и има възможност човекът да е изчистил номера, самото движение няма как да го замърси, нарушителите ще бъдат глобявани. Ще бъдем много толерантни към типа водачи, които нямат възможност, прибирайки се от дълъг път, да изчистят своите регистрационни табели“, поясни Крушарски.

Да бъде „замърсен“ регистрационният номер означава да не могат да се разпознаят буквите и цифрите и да не са видими за останалата част от участниците в движението.

Крушарски не се ангажира с категоричност да каже дали хора умишлено крият номерата си, за да избегнат камерите пои пътя, но отбеляза, че това е било част от мотивите, с които се е стартирала акцията. Акцията ще продължи до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
по-умен от катаджия преди 2 години
С какъв сертифициран уред определят кой номер е мръсен и кой не?В съда как ще им издържат глобите?
19
2
 
4
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Просяци
18
4
 
5
 
! Отговори
man преди 4 години
Утре, когато някой с мръсен номер бутне дете и избяга, ще пеете друга песен.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е аз като пред гаража и по "улицата" имам една педя кал, какъв е смисълът даже да я мия колата? Едно минаване и край. *** така сме по селата, не навсякъде е асфалтирано.
16
5
 
23
 
! Отговори
Очаквам преди 4 години
в най-скоро време да започнат да ни проверяват и глобяват за кал в ушите и сърбеж в слабините?!?
15
5
 
20
 
! Отговори
IVO преди 4 години
САМО АКЦИИ ,ПОЧУДИХА СЕ ОТКЪДЕ ДА СМУЧАТ ПАРИ,А ЗА РАЗБИТИТЕ ПЪТИЩА НЯМА АКЦИИ И ГЛОБИ
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остави, че е празна, но си мисля, че са пуснали в обръщение повечко левове от разрешените от борда.
13
4
 
21
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Фиш ли? Глупости. Тотално отказвам фиш. Настоявам да ми пишат акт и да се видим в съда. Що пък адвоката ми да не изкара едни 500 кинта от Кат!
12
3
 
29
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Разберете,хазната е празна.Утре в други ден ще дойдат изборите,от де ще се намерят пари за купуване на гласове?!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали ги осъдиха в София да мият улиците 2 пъти месечно... Бул. България е потънал в 4 пръста кал от строежите я горната му част. Фандупкова всеки ден слиза по този булевард, не и ли прави впечатление? Потънахме в кал до ушите по тия гета... Иначе за всеки акт бих пуснал регресивен иск до общината да видиш как ще се научат!
10
0
 
22
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Всеки софиянец който е глобен по тазе 'акция' - да си праща фиша на Фъндъчкова да му го възстанови!Може тогава тя да се сети за 'акция Чисти Улици'!
9
2
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Напълно те подкрепям, ега умрат до 3 дни, и да харчат парите само за тамян и свещи, и на попове за опело и панахиди да дават, най-милото първо да изпратят, та после да нема кой да ги отреди, и свещ да им запали, на тия изедници и плондери. Дано некой катаджия го прочете това, БХ също, та да разберат що е то народна любов ....
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално да караш с зацапан с кал номер е доста по-изгодно. Първо не те разпознават камери, съответно няма глоби. Второ дори и кален, я те глоби някой некадърник като Данчо КАТерицата , я не, и то с петдесет лева, а ако скоро си имал празник двадесет,отделно има условности, ако си бил пътувал, ако било мокро, ако трети ден греело слънце, глупости по милиционерски. А за да го почистваш ти струва двадесет лева на три - четири дни по автомивки. Отново милиционерски напъни.
7
1
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Акция дупки по улиците няма ли да има?Или слаломирането между ямите е безопасно за гласоподавателите,м?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не е лятото да я правят тая акция. Спират ме с мотора да проверят чист ли ми е номера, а то... няма номер. Eбaси.
5
0
 
36
 
! Отговори
панчо преди 4 години
аха да аз съм един от глобенитеспряха ме вчера и направо за номера се захванахаа аз ги питам дали няма да ме пробват за алкохол че си бях пийнал а те отказаха че бързали да спират още за мръсни номера
4
4
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
аз вече не хвърлям кал с лопатата по номера а напротив пазя го чист намерих един лак-спрейпръскам го и когато камерата ме щракне лака отразява и заслепява така номера ми не може да се разчете целияспестих си кинти от глоби за нова кола
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе ромски впрягове с кални копита и гуми пъплят из улиците после като изсъхне другите превозни средства вдигат прахоляк, а улиците не мият.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало как ще са им чисти номерата като хвърляте сол и пясък. Когато завали дъжд става кал. Елате да ви покажа тук в Австрия колко са чисти пътищата. Няма кола която да е кална. Тук няма и автомивки защото колите са чисти. Преди две години когато си идвах мерцедеса стана на щайга беше ме срам да се прибера. Кал имах и на покрива. Добре че не живея там в кочи, ната че ше утре, па некой ушев ако ме глоби за кални номера.
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва постоянно да има акции? Това не е ли част от ежедневната им работа? Разбирам акция ако трябва се спира автомобила за аптечка, пожарогасител или колани на задните седалки.