Студентите срещу "студения душ" през лятото

Настояват "Топлофикация" да не спира топлата вода за 2 месеца
22
Студентите срещу "студения душ" през лятото
Снимка: БГНЕС

Обявеното спиране на топлата вода в четири столични квартала за два месеца предизвика остра реакция от студентите. Студентски град е един от засегнатите квартали, в които се предвижда спиране на топлоподаването от 15 юни до 15 август заради реконструкции.

Още по темата
"Запознати сме, че профилактики биват извършвани ежегодно, но срокът, в който живущите нямат достъп до топлоенергия, никога не е бил по-дълъг от 14 календарни дни.

Безпрецедентната ситуация ще постави хиляди учащи (между които и семейства с деца) не просто в неприемливи условия за живот, но и би представлявала риск за тяхното здраве в условията на епидемична обстановка", пише в позицията на Националното представителство на студентските съвети, изпратено до отговорните институции.

В позицията се посочва, че формалният край на извънредното положение у нас ще настъпи на 14 юни, но опасността от зараза с коронавирус няма изцяло да премине, а поддържането на висока лична хигиена и редовното миене на ръце е един от основните фактори за предотвратяване на неговото разпространяване.

Като мотив се посочва и това, че обявеното начало за извършване на цялостна реконструкция съвпада с началото на изпитната сесия за хиляди студенти. Докато домакинствата в кв. „Витоша”, кв. „Малинова долина” и кв. „Дървеница” биха могли да разчитат на други източници на топлоенергия (напр. електрически бойлери), то живущите в общежитията в кв.”Студентски град” ще бъдат изцяло лишени от нея за целия двумесечен период, тъй като не разполагат с такива, пише в писмото.

Към момента учащите вече са инициирали подписка срещу решението за прекъсване на доставката на топлинна енергия в ”Студентски град”, но изказват и своята готовност да излязат на протест в случай, че исканията им не бъдат удовлетворени.

Те очакват рехабилитацията да бъде отложена във времето и да бъдат предприети всички необходими мерки за предотвратяване на аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремонтът освен студентите засяга още три квартала. Не вярвам всеки там да си купи бойлер или да къпе него си и децата си със студена вода въпреки писанията тук и милите казармени спомени, така че е добре и те да последват примера на студентите. Освен това наистина такива ремонти се правят на 1 и също трасе на топлото всяка година. Не знам какво толкова има там! Поради липса на изкопни роботи най-вероятно просто се усвояват едни пари, което само па себе си е за протест с тия цени на услугата.
18
2
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Мъжете може да не се къпете и месец, ама при момичетата е иначе. Има едни дни в месеца, за които топлата вода е задължителна. От Топлофикация не са наред 3 месеца да няма топла вода, а сметките и за топлата си вървят. Същото се отнася и за парното. Пускаш, не пускаш плащаш.
17
2
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Прави са студентите! Това засяга не само "Студентски град", а половината София. Трябва да ги подкрепим! Живял съм в 4 средноевропейски държави с години, посетил съм почти всички европейски страни, но такова чудо - всяка година "профилактика" на парното, не съм виждал. А за 2 месеца спиране - да не говорим. "Топлофикация - София" е за едно сериозно разследване от прокуратурата, която е длъжна да се самосезира!
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да има цици и ракика спал водата маината му
15
8
 
5
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Тези провинциални лигльовци ( самообявили се за студенти) съвсем се разпищолиха ! Къпете се с чешмяна вода и толкова. Който мое, може..Който не - беж да село !
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото общежития има в Студентски град, два пъти повече построиха други жилищни блокове.Топлофикация беше обещала, че слага КРАЙ на профилактиките от 20 дни. ДА, ама НЕ - сега спира топлата вода за ДВА месеца!
13
3
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Газ е в мъжки род. Макар да е прието да се казва газта, понеже е в мъжки род, е редно да се членува в кратък член газа и в пълен член газът.
12
3
 
4
 
! Отговори
мдам преди 3 години
Виц:2458 година връщам се от командировка от Алфа Кентавър! Прибирам се в апартамента пускам си да си напълня топла вода за ваната и опааа забравям, че топлофикация София отново има профилактика!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлофикация - нагли измамници! Плащаме все по-скъпо при тези топли зимни месеци. Цената на газта е паднала с 43% още през август 2019, а те все още искат заплащане по старите цени.
10
2
 
4
 
! Отговори
.!. преди 3 години
кв. Гео Милев. преди 2 години смяна на тръби реконструкции, али бали, ремонта продължи почти 2 месеца! гв Гео милев миналата година, хайде пак профилактика! 3 седмици. кв Гео Милев. тази година сигурно няма да има топла вода поне месец. Не знам за толкоз време ремонти и пре ремонти и ЛЪЖЛИВИ ИЗКЗВАНИЯ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, ТА КАК НЕ СЕ ХВАНАХА ДА ОПРАВЯТ НЕЩАТА НАЙ-НАКРАЯ?????
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една кофичка и едно бързоварче и са готови, ако са мъже като мен и със студена ще могат, в началото е малко студено, но после така се сгряваш. Ех спомени, спомени.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото няма къв да го дървят в общежитията. Всеки по родните места или на свободен наем. Освен това те вече цял семестър не ходят на училище и не е нужно да стоят в общежитията. Това не са евтини квартири, а място за редовно учащи, каквито те не са в епидемиологичната обстановка. Пък ръчичките могат и със студена вода да си ги мият.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлофикация си прави каквото си иска. Преди колко години пак имаше такъв голям ремонт и пак там, прави са да се вълнуват, че това е твърде дълъг срок.
6
4
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Доста тъпо изказване, гражданино.
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай, марш обратно по селата. Там само с топлофикация са били, та сега са шокирани и неприемали условията.
4
14
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Доста колеги форумци сме карали цялата си казарма без топла вода.Вода имаше зимата от капчуците и каквото капе с него се бръснехме.Ако не е добре ротният те минаваше с парче шинел по бузата.Велико преживяване,ако ти е останал буза въобще после.А тия "новите студенти"един снощи псуваше във фейса и обиждаше наред,и доказваше,колко е ***,че завършил СУ миналата година.Те толкова за топлата вода...
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си сложат по едно бойлерче
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и без бело, драмата е огромна!
1
5
 
11
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Мъка е да си студент в София