Протестиращи обявиха дата за Велико народно въстание

На 2-ри септември щели да бъдат постигнати целите на протеста
20 авг 2020 07:19, Ния Христова
143
Протестиращи обявиха дата за Велико народно въстание
Снимка: БГНЕС
В 42-рата вечер на антиправителствено недоволство протестиращите заявиха, че целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им и по този начин отговориха на призивите на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се подават уведомления за протеста.
Още по темата
Недоволните граждани коментираха призивите за премахване на блокадите, които бяха отправени от местната власт. Те са на мнение, че ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. По време на протеста се чуха и остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.
 
Адвокат Николай Хаджигенов пък обяви 2 септември за датата за провеждане на Велико народно въстание, предаде БНР. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.
 
Блокадите на три места в центъра на столицата остават - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ни светне ли с по-детайлна дефиниция за това въстание и маршрута му, амунициите. Нещо пушки кремъклийки, патрони, черешово топче, пръти, тояги? Въобще, като как ще етя тая работа бе, джанъм ?! Къде се олайфахте такива спецове възстаньори?
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обират мандри купуват си яйца и домати.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите тука копаят дъното. Съдейки от тях излиза че мнозинството страстно желае да робува на ДС мафията.
111
0
 
2
 
! Отговори
Ха хаа преди 3 години
А мандри ще обирате ли
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 117: Браво Пешо, и аз така мисля. Борисов, Гешев после ако е нужно Радев и т.н. докато не станем нормална държава.
109
9
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Я всички,които са дошли в София след 90 г.да се върнат по родните си места ако им пречат толкова блокадите. Ако им е мръсен въздуха също.Борисов трябва да си ходи,въпреки че няма алтернатива.Нещо за да се оправи първо трябва да се развали.
108
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете си знаят едно и това си дъвчат БСП и Божков .... тотални ***, опорките са такива явно.Слепите си заслужават диктатурата до живот !!!После защо България е първа по смъртност в СВЕТАОТВРАТЕН съм ...
107
2
 
16
 
! Отговори
Никола преди 3 години
А стига бе въстанници партизани. Да излизаме и да ги помитаме и да се свършва. Септемврииското въстание рубли, 9 септември рубли, сега черепови рубли. Не ги ли пометем една шепа надничари чакайте новия сезон на 16 република и добре дошли в белене. Кой ви е упълномощил да говорите от името на всички?!!! Аз харесвам правителство и прокурор. Има избори там се взема власта. Другото е метеж а метежниците подлежат на затвор.
106
18
 
7
 
! Отговори
Тим преди 3 години
До 110Мъжете са там, където се решава бъдещето на родината им - НА ПРОТЕСТА!Мижитурките мрънкат в къщи.
105
16
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
За всичко, което ще се случи на 02.09.2020 г. вина има ЕДИНСТВЕНО една страхлива и крадлива мутра!ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!
104
6
 
16
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Тези палаткаджии, отровното им трио и оня *** Христо, да се изринат от всички кръстовища и да вървят в дън земя, че ще им дадем едни въстания.
103
6
 
20
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Има ли мъже в София ?!!?Как може шепа платени кресльовци,които са никои да си играят с цяла София и да пречат на нормалните хора?!!?Най-лесни са през нощта,когато се броят на пръсти и са вече пияни и дрогирани...!!!
102
6
 
23
 
! Отговори
Ядливия преди 3 години
Намерил съм 10 кори развалене яйца, с които искам на 2.09.2020 год. да замервам тримата отровни! За тази цел искам полицията да ме пази, както пази 40 дни тях при всичките им действия!
101
5
 
21
 
! Отговори
ЧИЧО ГЕНЧО преди 3 години
Ще разберете, че с действията си, попадате под ударите на закона и ако това не се е случило до сега, ще се наложи да благодарите за това на същите тези корумпирани и крадливи мафиотски мутри срещу които протестирате. Така че отново питам, с какво сте по-добри от тях? Бах маа му и парадокс. Ама много е прав Дългия и не мога да му го отрека,,НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" и бих допълнил и,,НЕМА ТАКЪВ НАРОД"!!!!! П.П. Четете 106;107;108, извинявам се, но не ми стигна мястото.
100
5
 
24
 
! Отговори
ЧИЧО ГЕНЧО преди 3 години
Наричате управляващите мафия, олигархия, корумпирани и крадливи, неспазващи законите в България. За това ще Ви попитам отново. Каква е разликата между тях и Вас, при положение, че и Вие не спазвате законите? Ако се чудите за какъв закон става въпрос, напишете в Гугъл ,,ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ" и четете много внимателно!
99
5
 
20
 
! Отговори
ЧИЧО ГЕНЧО преди 3 години
,,42-рата вечер на антиправителствено недоволство протестиращите заявиха, че целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им!"Госпожо Фандъкова, крайно време е да си влезете в ролята на кмет и като такава да приложите ,,ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ", което е от вашата компетенция. А протестиращите и техните водачи, ще попитам, дами и господа, с какво сте по-различни от тези срещу които протестирате?
98
1
 
19
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Наближава датата за освобождаване на движението, безработни ***. Парите привършват!
97
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гробокопачКой си ти че да скачаш срещу народа? Нали се борите и заради народа или май само кокала искате. А ти *** завърши училище и тогава прави революция.
96
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те са 30 човека. Какво възстание ще правят. Даже буря в чаша не могат да предизвикат. Добре че са услужливите медик, че все още се пише за тях.На Радев му пари под крачетата, затова и протестъри и умрелите им *** подскачат. А оставка НЯМА и няма и да има.
95
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият търмък така се окупал във власта,че трудно ще бъде махнат сега! Виж зимата когато нещата се сговнясат тотално е възможно и просто дотогава не трябва да бъде оставен на мира!