10 глоби за ден за хора без маска в метрото

Заради ръста на заболелите - нулева толерантност
Обновена: 10 окт 2020 20:25 | 10 окт 2020 20:23, Веселина Йорданова
123

Акциите по проверки за носене на маски продължават.

Четвърт милион души ежедневно ползват метрото, което го превръща в идеалния инкубатор на коронавирусната инфекция. Особено ако сме без маски. Затова масовите проверки в столичния градски транспорт за носенето на предпазни средства продължават, предаде Bulgaria ON AIR.

Глобата е 300 лева, така че към момента предвид и ръста на заболелите толерантността ще бъде нулева, заявяват от ЦГМ.

От вчера до днес са съставени 10 глоби на хора, които не са носили маска в себе си в метрото. За последните 24 часа са съставени 15 предупредителни протокола. Общо 175 са глобите и близо 300 предупредителните протоколи в подземната железница от началото на пандемията.

Актовете могат да бъдат обжалвани, но представителите на местната власт призовават да пазим себе си и другите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: метромаскиглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
2
 
! Отговори
Сата Знато преди 3 години
Не разбирам с какво носенето на маска ви пречи.Малко или много филтрира.5% да пази повече пак е добре отколкото без нищо.------Тогава ти носи три маски една върху друга, къв ти е проблема. Купи си плат за маска и си уший торба за цялата глава. Или две торби. Защо не постъпиш така, а тормозиш другите? А с какво носенето на маска ми пречи, не си длъжен да разбираш. Просто го приеми като факт.
90
2
 
2
 
! Отговори
до 93 от славянин преди 3 години
''камери със специализиран софтуер за face-recognition и да пращат глобите директно в данъчното. Навлизаме в зимата на нашето недоволство. Следващата стъпка е лапидаризация на абстинентите, сиреч убиване с камъни на отказващите да носят маски, в това число и на симулиращите носене на маски.''От убиване с каквото и да е никой не е застрахован, такива като теб най-вече!
89
2
 
3
 
! Отговори
до 94 от славянин преди 3 години
''Ти като си толкова закононачетен, защо не прочетеш чл. 3 от цитирания закон - "Забраната не се прилага в случай на здравна необходимост."Непълното знание е по-лошо от пълното незнание, защото подклажда усещането за духовно превъзходство и води до появята на параноични маниакалности.''Прочел съм го, тиквичке, и съм преценил , че аз ЗДРАВНА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НОСЕНЕ НА *** НА ЛИЦЕТО НЯМАМ, а ти щом си преценил че имаш такава здравна необходимост, го носи! Нещо неясно остана ли!?
88
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 години
Според мен Мангъров е вирусолог и се занимава с това от 30 години. Той какво казва, не на маските. Тръмп за 2 дни го излекуваха от короната, явно не е толкова опасен.
87
3
 
6
 
! Отговори
Константин преди 3 години
***, а примерно защо тези инспектори не ги сложат да контролират кръстовищата и паркирането в зелените площи, ще свършат повече работа. Иначе аз понякога не нося маска в метрото. Другото което е, който иска да си носи, той ще спаси, който не иска да не носи. Лъжат ни с тези маски. Страхливи ***. Този, който вика, че няма да лежи в болница заради нас, да вземе да си купи един хазмат костюм и да си го носи постоянно. Страхливци.
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще носиш бе ***. Утре няма А аз да лежа в болницата, защото ти ми се правиш на поредния хипар разбираш много от закони и заповеди. Носи си там маската и по Тиху.
85
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти! Много добре знаят че единствения начин да ни накарат да носим глупавите им безполезни маски е административно-наказателен терор! Нищо чудно да криминализират неносенето на маска.
84
6
 
16
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Като ви искат маски, вие си искайте парите за маските. Според член 63 от закона за здравето мерките се финансират от общинските или държавния бюджет. Първо се дава, а после се иска. Видим ли проверяващи за маски всички заедно да си ревнем за парите!
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до славянинПрав си,но същото е със закона за свободното придвижване и т.н.В цял свят се нарушават законите в момента.
82
6
 
11
 
! Отговори
до 89 от славянин преди 3 години
Когато се научиш да правиш разлика между закон и заповед тогава ме поучавай! Заповедта е подзаконов акт т.е. с по-ниска правна сила от закона, конкретно заповедта за носене на маски на публични места нарушава ''Закона за ограничаване носенето на облекло прикриващо частично или напълно лицето'', което означава че всеки който носи маска нарушава този закон и подлежи на санкция, но понеже стадото е правно невежо не знае че с носенето на маската нарушава този закон!
81
4
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
То пък, щото някой ще се юрне да ги плаща тия глоби! Ще изтекат по давност в канала.
80
4
 
13
 
! Отговори
Свободен човек преди 3 години
Macка не слагам, ама и в градския транспорт не стъпвам. Не ми харесва животът по разписание.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро"Като в средновековието са някои недоучили. В средновековието не са вярвали на учените, и сега кон спираторите също не вярват."Хахаха, май сам не се усети колко хубав пример даде, глупендepо :D "Учените" на средновековието твърдяха, че земята е плоска и смазваха всеки критичен инакомислещ човек. Нищо не се е променило, като гледам. Не сме мръднали и на йота.
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е показност и двуличие... днес на обед в метрото двама полицай и 2контроли написаха акт на момче без маска ...защо не проверяват по крайните квартали примерно автобус 83 108 и тн. проверява се метрото и трамвайм 5 7 където са хората които бачкат и си плащат данъците отчитане на дейност оправдаване на заплати ... а действително ако стане нещо никой в държавата не е подготвени за нищо в реална ситуация всичко е приказки и показност
77
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро"Какъв простаак трябва да си да се ръгнеш без маска нагло и да стресираш"Вие, вковидиотени хипондрясали зoмбита, стресирате нормалните хора, като се развявате като някои ужасни мумии с тези отвратителни намордници, но никой не ви се навира в маскираните лица, за да ви държи сметка или да ви плаши с глоби, нали така бе?? Айде и вие да не се навирате на нормалните хора, ако обичате.
76
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези измислени глоби надали и 10% минават по каналния ред. Просто си знаят, че глобата е тотално несъстоятелна от юридическа гледна точка и пада в съда на часа. Плашат гаргите, за да ни накарат да се самопринудим да спазваме малoyмните им мерки, но нещо не са познали.
75
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само 10 нормални човека ли се возят в метрото??
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Против маските сме, но даваме акъл на колко време да се сменя.Администратор на фейс група, против измамата ковид, но реално това което прави е да нарушава закона, вместо да събира доказателства за измамата. Предавам се. Пораженията в мисловните ти конструкции са извън моите възможности за логично убеждение.
73
4
 
7
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 3 години
Адвокатът е точен, администратор е на група против измамата ковид във фейса, преди 2-3 дни даже си постна видео, на което полицаи му пишат поредният протокол, защото бил без маска в някакъв мол!
72
2
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Още за ''разумните'' хора - хирурзите в хирургичните зали си сменят маските на всеки два часа с НОВИ, не със стари - изпрани, дезинфекцирани и прочее, а с НОВИ, нека ''разумните'' хора да се запитат защо! Вие, ''разумните'' хора, на колко часа/дни/седмици/месеци си сменятe старите маски със нови!?