30 нови тролея ще пристигнат в София през лятото

За няколко години са подновени с нови 90% от автобусите
14 яну 2021 15:23, Ния Христова
16
30 нови тролея ще пристигнат в София през лятото
Снимка: БГНЕС
"Тази година ще завършим 100% обновяването на тролеите с новите 30, чийто доставки очакваме през лятото". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук по повд 120 годишнината на градския транспорт, пише в. Монитор.
 
"На днешната дата преди 120 години в 10 ч по улиците на София тръгва първият трамвай. Тогава в София са внесени първите 25 трамвая от Белгия. Днес по улиците на София всеки ден се движат над 800 градски автобуса, трамвая, тролея и метровлака. Честит празник на всички настоящи и бивши служители на общинските транспортни дружества! Бъдете здрави и работете с внимание и грижа за пътуващите", написа кметът.
 
Тя припомни още, че за няколко години са подновени с нови 90% от автобусите, пуснати са първите 35 електробуса и се очакват още 85.
 
Фандъкова каза също, "че на финала е процедурата за закупуване на още 25 трамвая, които добавяме към 38-е нови, които купихме в последните години".

16
Още от Страната
Новата реалност: Късна зима и хладно начало на пролетта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 17 часа
До Анонимен 13
Друго си е когато комплексиран неграмотен селянин, ти обяснава какво е
ставало в София преди 120 години. По - добре ни осветли твоето село с колко
други села е свързано и по какъв начин.
15
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 21 часа
До Тодор Живков 6 Българското машиностроене, а не производство се самоунищожи. Няма го СИВ да си пласираме боклуците.Производство има. Изнасяме стоки за 20 милиарда. Това не е от плажовете и ресторантите.
14
4
 
3
 
! Отговори
Невен преди 23 часа
Съгласен със събиращия минуси 10. Каквото не е договорено, отдавна е трябвало да спрат процедурите. От 9 месеца има Ковид, празен и губещ градски транспорт, така че едва ли е времето за нови инвестиции в компании от Полша, Чехия и Германия.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Трамваите в София ....
С пускането на трамваите в София през 1901 година, в България четири села се сдобиват с трамвай, нещо непознато другаде в световната история. Селата са в околностите на София: Красно село, Павлово, Княжево и Подуяне.
12
9
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 23 часа
Това е хубава новина за нормалните хора.

А още по-хубава е за ненормалните. Давам макс. 3 месеца да ги съсипят и да заприличат на старите.
11
2
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 1 ден
До Анонимен 10

Кои пари са твои бе, мyxльо непоръбен? Всички тролеи и автобуси се купуват с пари от ЕС по програма "Транспорт". Освен това, щом сега ги доставят, значи са поръчани през февруари или март. Като квартален лyзър, ти няма как да ги знаеш тези неща.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Що за глупост, не са ли тази година на голяма загуба или понеже парите са наши да ги врътнат? Освен това в момента градския е празен.
9
0
 
10
 
! Отговори
asd преди 1 ден
БВП расте постоянно. "Унищожаваме" ми се струва тенденциозно пресилено.
8
0
 
9
 
! Отговори
vlady преди 1 ден
До Анонимен
Концесиите на Карат-С изтекоха и вече не обслужват линии.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен1
Ами държат се с пътниците като мужици,защото в България има немалко русофили,а те са свикнали от Москве или Ленинград така да ги возят по руските тролеи.Даже преди 20 години и в София още имаше съветски тролеи Маз ли какви бяха едни квадратни, те тръгваха и спираха с такъв ряз,все едно нарочно бяха направени така,все едно няма реостат за плавно тръгване,само изщракваше някакъв шалтер и всички пътници се хващат по дръжките да не изпаднат от задния прозорец,на спиране същото в обратна
6
10
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 ден
А с българския завод за тролейбуси в град Панагюрище какво стана, защо унищожаваме българското производство?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това е хубава новина за нормалните хора.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен

Пичко, десните управляваха София и по времето на икарусите.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Бернските краставици на 40 г. за нови ли се броят ма Йорданке.....
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
София става все по хубав град колкото и да вият червените. Жалко че въздуха е мръсен но имаме кофти късмет с местоположението. Сппмням си преди Икарусите и центъра колко беше свински с трамваите по Витоша.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А кога ще изхвърлите гербероидната фирма Карат-С, чийто шофьори карат все едно возят картофи, държат се с пътниците като с мужици и подминават спирки , ако "на око" преценят, че няма хора за слизане и качване?