Бездомни кучета застрашават жителите на столичен квартал

В четвъртък 12-годишно момиче беше нахапано при училище
5 мар 2021 08:17, Ния Христова
60
Бездомни кучета застрашават жителите на столичен квартал
Снимка: Pixabay
Бездомно куче вчера нападна дете пред входа на 81 СУ "Виктор Юго" в София. Жителите на кв. "Младост" твърдят, че проблемът с агресивните животни е от години и многократно са подавали сигнали в общината, но без резултат.
 
"Бяха три кучета. Детето си говореше спокойно по телефона. Като видя животните, започна да тича, но едното го настигна и го ухапа", разказа една от свидетелките на инцидента пред Нова тв.
Още по темата
 
"Изпратихме наш екип. Кучето, което е ухапало детето, е заловено. За съжаление, другите две за избягали. На място екипът ни е бил прогонен и заплашван. Апелирам гражданите да подават сигнали своевременно. Днес отново ще извършим проверки и ще потърсим другите две кучета", заяви Веселин Асенов, директор на ОП "Екоравновесие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
Жалко, че пострадалото дете не е внуче на набедената за кмет учителка по развален български език.
52
5
 
5
 
! Отговори
Bozo преди 3 години
Преди малко оставих на едни агресивни кученца малко кюфтенца да си хапнат... ;) ;) ;) дано не се задави някое със случайно попаднала вътре карфица ;) ;) ;)
51
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 3 години
До Анонимен 49 извинете, ама явно сте малумни да обвинявате детето, нали се сещате че в момент на паника детето няма време да мисли какво са му казвали родителите, както кучето действа по инстинкт, така и децата действат от инстинкт за самосъхранение. И престанете да обвинявате родителите, виновни сте всички, които храните кучета по улиците. Приберете ги и ги обгрижвайте.
50
0
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Има един хубав филм, който за теб може да е и ограмотителен - "Денят, в който Земята спря" с Киану Рийвс и Дженифър Конъли.
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детето започнало да тича, но кучето го настигнало!!!!Тича се или се върви срещу кучето в такива случаи. Това дете няма ли си родители да го научат на елементарни неща? Може би родителите му са му внушили да се страхува от животните и това е резултата.
48
1
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Добре, има деца в домове за сираци, щом това ви успокоява.....
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение от къде са животните било то родили се на улицата или изхвърлени, щом започват да хапят НАШИТЕ деца по улицата, то трябва да бъдат премахнати на всяка цена. А, ако вече се намери отговорен за изоставени кучета на улицата - още по-добре!
46
5
 
18
 
! Отговори
Кучкар преди 3 години
Това кучкарството е като коварството-болестно състояние ни е. Аз примерно предпочитам да нахраня някое куче вместо да речем дете в затруднение. Дарил съм хиляди левове на приюти за кучета , но нито стонинка на дом за сираци ! Такива сме си. Кучето над всичко, защото не сме човеци, а кучета !
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направят място с ястия от кучета, дори и да не са приготвени по азиатски рецепти желаещи ще има. Важното е да не слагат добавки като в другото месо.Така ще решат много проблеми, а кожите на кучетата ще се използват в индустрията за облекло.
44
5
 
7
 
! Отговори
Ма верно ли преди 3 години
Защо не ги изтровят? Софиянци всичко искат някой друг да им го върши. Затова жените им се... с нас от Прованса.
43
3
 
16
 
! Отговори
Хората преди 3 години
Дето хранят кучета по улиците вместо Наистина да се грижат за тях със съответната отговорност, дори наказателна са безотговорни агресивни социопати. Те трябва да бъдат залавяни заедно с кучетата и лекувани от психиатри.
42
4
 
15
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Смешнаа си, ако сте толкова ''човеци'' осиновете деца вместо некви кучета, има толкова изоставении самотни деца по домовете , които биха станали хора, президенти или велики учени, дайте шанс на тях ''загрижени'' песолюбчета, а не на некво си куче дето е дало зян още преди да се пръкне, ама сте ей такива всичките, на кой квото му изнася, жалкото , е че се имате за специални и добри , той и чикатило е хранил кученцата пред блока
41
22
 
5
 
! Отговори
291 преди 3 години
До АнонименНаучете правописа!Животните не са Ви виновни за скотския ви живот!Злоба, жестокост и жажда за мъст това е характерно за всички , които поствате тук!Животните не са паднали от луната, били са нечии, изхвърлени на улицата, гладни и уплашени! Да гладни, вместо да сте благодарни на хората които ги хранят , говорите за пушки, отстралване, съд... Я се погледнете в огледалото дали имате човешки образ все още...
40
1
 
6
 
! Отговори
Лесно е преди 3 години
Лесное да снимаш клипета през балкона или шпред блока дето няма кой какво да ти каже, като сте толкова ''загрижени'' за правото и за това какво се случва около вас, защо не снимате факлутета примерно, или парка дето го изсекаха със секири, или каруците нарушители? Щото ви е страх ще ви кажа веднага ! Обаче скрит в колата сте големи оператори, слаб народ смешна държава това е , ама не ви е виновен парламента , а манталитета явно.
39
4
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Ами не си ми развалил кефа, дал си лош пример как нещата ''стават'' с клеветене, реално с този запис нема кво да ми направиш и с 300 да мина покрай тебе си е моя работа , ама нали ти е сладко да посочиш някой с пръст, така явно се чувстваш полезен за себе си, иначе може би си с комплекс за малоценност, снимай снимай,то няколко снимаха и видяхме какво им се случи :) Щракай с телефона, после работа нямало, ама да снима цел ден и да доносничи има време....майка плаче ейййй
38
3
 
12
 
! Отговори
Проблема преди 3 години
Е че хранещите агресивни кучета са далеч по агресивни от кучетата. Дори от Екоравновесие не могат да се разберат с тях. Иначе кучето просто го залавят.
37
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в град. Не в гора. Не очаквам, че трябва д аспазвам специални правила, за да не ме изядът бедомни псeта.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах защо да е проблем, да ги изловинм и да ги пратим ... в гората или нещо?
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АААко видя някой като тебе, с удоволствие ще се обадя на 112, после съд не ти мърда! Няма как да минеш между капките. И един запис във фейса върши работа.Имам прекалено много пари и връзки, за да ме закопчеят за нещо, а на теб бързо ще ти се наложи да изтриеш записа, ако си общак на панелка с посредствена работа в община или фирма на наши хора ;)
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОтновоОк, да кажем че други са виновни. Това пак не решава проблем В МОМЕНТА. Бъкано е с песове и нападат хора. Дори ида осъдим ранещите ги, в моемтна има глутници по улциите, които нападат деца.