Из онлайн дневника на Венци Мицов: Как минава ден в ковид отделение?

Нужно било човек да има здрави вени, стомах и психика...
6 мар 2021 07:45, Петя Славова
153
Из онлайн дневника на Венци Мицов: Как минава ден в ковид отделение?
Снимка: БГНЕС

Десетина дена след ваксинация Венци Мицов влезе в болница с положителен PCR тест за коронавирус и пневмония. В момента той се лекува в Александровска болница.

В социалните мрежи музикантът разказва какъв е живота в COVID отделението и признава колко е тежка работата на лекарите.

Ето и поста му на страницата във Facebook.

"Как преминава един ден в ковид отделение, част първа...
Като начало, ако решите да се поглезите с един разкошен ковид, имайте предвид, че ще ви се наложи да поостанете в отделение, в което, за разлика от всички останали отделения нямате особено много права.
А нямате, защото сте под карантина! Толкова! Нещо неясно?

Още по темата

Когато постъпвате в ковид отделение, трябва да притежавате:
- здраи вени
- здрав стомах
- здрава психика
Горе долу е това. Но може и в обратен ред. Здравия стомах ще ви е нужен да поглъщате по 4 колхицина на ден, гарнирани с 6 антистенокардина, 4 ампули витамин це и още куп неща, за които не смея и да питам за какво са.
Ако си мислите, че поглъщането на тези неща е лесна работа, трябва да ви уверя, че не е. Усещането че искате сега, в точно този момент да повърнете всичко на пода е толкова силно, че понякога само ранното ми тоталитарно възпитание успява да ме възпре от подобна декадентска проява.
Денят тук протича така.
В 5 сутринта влиза дежурната сестра. Тя мери температурата ви, сатурацията, кръвното. После започва да ви поставя първите за деня системи.
Два антибиотика, комбинирани с лекарство за отхрачване.
Е, случват се и инциденти. Вчера напромер ми се откачи абоката и трябваше да намерим вена, което да го поеме. Но понеже постоянно ви вземат кръв, това също започва да не е лесно. Както и да е, отплеснах се.
Ако лежите в ковид отделение, станете рано, за да използвате спокойно тоалетната. После, когато и другите станат вече не е толкова спокойно.
Можете да пиете кафе. То се прави така - наливате си гореща вода от чешмата в кенефа. Наливате едно нескафе 3 в 1 и разбърквате. После пиете от този приветлив бълвоч (в случай, че имате обоняние де, аз, за късмет, си имам).
Следва визитация. Двама лекари гледат строго изпод скафандрите. И след това започва тоталното безвремие. То продължава около 6 часа до 18 часа вечерта, когато са новите системи.
А, пропуснах ли да кажа за онези 4 инжекции в корема дневно? Е, ако съм пропуснал, сега му е времето. Те се понасят, много тънички игли. И по-зле е било.
Най - депресивно е вечер. Таман си легнеш и идва нощна визитация. Температура, сатурация, кръвно.
И горе - долу е това. Иначе седите, опитвате се да не повърнете и четете как някакви хора си играят на политика.
Да ви кажа...
А бе да ви пикам на политиката, скъпи ми приятели.
Впрочем това е всичко за момента. Поздрави от ковид отделението на Александровска.
Тук екипа е много, ама много добър! Впечатлен съм. Хората са отдадени на работата си и влизат в тоя ад без да се страхуват. Аз не бих издържал.
А сега ви казвам чао и до скоро. Ваш Венци Ковид Мицов!!!"

Музикантът получи подкрепа от своите последователи като част от тях споделят, че го виждат във видимо добро състояние и му пожелават бързо оздравяване.


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хеви метълa Тодор Слaвков и рокaджиятa Спaртaк Джуров сa им емблемaтa нa тия

ДAНС.............е нaследникa нa Държaвнa сигурност

Дa сте чули дори един музикaнт дa е бил против новото име нa ДС

Музикaнти родени от членове нa БКП нa всеки километър у нaс
119
0
 
14
 
! Отговори
Мундир преди 1 месец
Лигльо. Жена ми е в инфекциозно отделение вече повече от 10 дни и в нито един момент не се е оплакала от абсолютно нищо. Благодарна е, че има кой да се грижи за нея и да я лекува. Питай лекарите, сестрите и санитарките как се чувстват, грижейки се на ден за десетки хора вместо да хленчиш като КП, 140-килограмов мъж.
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хе, ако искате да се поглезите в ковид отделение - просто си сложете ваксина. Това е участта на Венци ...Кой каквото си направи. И, да - политиката е скапана работа! Да ви покам на политиката, както казва Мицов!
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицов, аз пък преди 2 години претърпях трансплантация на стволови клетки, бях месец в изолатор и лекарствата бяха в пъти повече. Та нека не се оплакваме. Разбира се не подценявам ковид.
116
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се чудящо в израел днеска имат 3054 нови ..пък уж са се дупнали над половината ! Все пак не са 50/100 мильона ами са 9
115
5
 
13
 
! Отговори
д-р Енчев преди 1 месец
сестрите млади ли са или викат кажи баба тенкю след инжекцията
114
3
 
11
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Тоя Менци Вицов многу нежен, бе!... Като му гледа човек снимката, никога няма да си го помисли даже... Да не вземе и да се окаже че е и мека китка?...
113
0
 
12
 
! Отговори
joro преди 1 месец
мъжки грип брато,не се оплаквай. Кога ти беше хубаво не са обаждаш,а?
112
13
 
18
 
! Отговори
. преди 1 месец
Сложили му ваксина и се разболял?
Ма не може да бъде!
Ваксините са толкова безвредни, така добре действат и въобще, как се е случило така.
111
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уж е интелектуалец, а пък творението му е пълно с правописни и пунктуационни грешки.
110
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба ми и тя е в болница
Венци няма да е голяма загубата
109
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Твоят ден започва сутрин в 5 ч. точно със санитарка - горещо маце. Доктори и грижи трескаво се нижат в своя бяг с часове. Вечер ти повръщаш гадости проклети, гол лежиш уморен. Гледаш за ковида скучен, най- неблагополучен - и така всеки ден...
108
2
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Ако имаше двустранна бронхопневмония, последното, от което щеше да се оплаква, щеше да е вкуса на кафето.

По-долу разни умни доктори обясниха, че лежи в болница и го бучат с фраксипарин само защото е дебел, а не че има пневмония.
107
7
 
16
 
! Отговори
Винаги ще мем преди 1 месец
Винаги ще ме радвате.С вас си вдигам самочувствието. Като видя тук колко сте зле аз изпъквам. В коментарите Ви основно има злоба,неграмотност и некомпетентност. Бъдете здрави и живи. Само на човека ,който твърди че пациенти с двустранна пневмония се лекува у дома,ще му кажа че е или голям лъ.жец или някой го е подвел.А на тези които мислят ,че ваксината е причината за пневмонията на господина са или много неуки или се правят на много г.л.упави.
106
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Някой от известните руски биолози, мисля Павлов, тоя с кучето, беше диктувал на студентите си от смъртния одър как настъпва смъртта - еето сега краката ми изстииваат, еето сега гърбаа ми изстииваа и накрая хрк-хрк (неразборчиво) и конец передачи.

Та може би и Менци Вицов ще ни зарадва с нещо интересно в края на милото си дневниче.
105
2
 
19
 
! Отговори
бай х-- преди 1 месец
Дръж се Венци. Щом пишеш простотийки, има надежда!
104
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде време за избори и тоя просяк пак се опитва да привлече ба лъ ци.... хубаво е така на 4 години за два три месеца да се правиш на шут и после държавна субсидийка и дори не си и в парламента....
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде време за избори и тоя просяк пак се опитва да привлече ба лъ ци.... хубаво е така на 4 години за два три месеца да се правиш на шут и после държавна субсидийка и дори не си и в парламента....
102
2
 
25
 
! Отговори
Ах, горкият! преди 1 месец
Мъчел се да не повърне антистенокардина, вечер му било скучно, нямал права, щото бил под карантина! За мен тези разкази от ковид отделение в една от добрите болници, е проява на най-голяма наглост и дебелоочие. Хубаво, вредил си се, страхливецо, до болнично лечение със симптоми, с които никой обикновен човек няма да бъде приет, но поне си трай и не се навирай в очите на тези, които нямат твоите привилегии! Като Корбелия Нинова - с леки симптоми 2 седмици в болница, а хората умират по стълбите.
101
0
 
5
 
! Отговори
Корнелия преди 1 месец
Смешно ли ти е сега, а ?!