Търговци готвят протести заради проверки на Столична община

Собственици на павилиони се оплакват, че правата им са нарушени
18
Търговци готвят протести заради проверки на Столична община
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столична община започна масирани проверки на павилиони след трагичния инцидент с 16-годишното момче в София, което загина от токов удар на булевард "Иван Гешов". Акцията е срещу незаконните павилиони. Всички такива търговски обекти около мястото на произшествието не работят.

Част от търговците обаче се оплакват, че правата им са нарушени. Един от тях е Константин Кнежевич, който има договор с общината и всички необходими документи за своя павилион. Търговецът разказва, че дори има две геодезични скици за своя обект.

Още по темата

„По първоначална скица трябва да се намирам с 33 метра по-надолу, но там има изградена тревна площ, за която се оказва, че никой не е уведомил общината. Съответно не мога да бъда поставен там. Община „Триадица“ изгражда втора схема, правя втора геодезия и съм поставен на това място. Но онзи ден пристига уведомление, че съм незаконен и трябва да бъда премахнат. Мотивът е, че трябва да съм на първото място, което е невъзможно и незаконно“, казва Кнежевич пред bTV.

„По първоначална скица трябва да се намирам с 33 метра по-надолу, но там има изградена тревна площ, за която се оказва, че общината не знае. Не мога да бъда там. Община „Триадица“ изгражда втора схема. Но онзи ден пристига уведомление, че съм незаконен и трябва да бъда премахнат“, обяснява Кнежевич.

Търговецът твърди, че работи на това място две години и никой не му е казал, че е незаконен и пита как през това време общината е взимала наем от него.

„Трябваше два пъти да пускаме документи, да правим геодезия заради това преместване,  а това струва средства“, казва Кнежевич.

Търговецът е повикал геодезисти, които установяват незаконно строителство.

„Това е трасирано в действащата регулация. Установено е при замерване, че велоалеята влиза в парцела на болница. Показали сме и имотната граница по действащата кадастрална карта. Павилионът е на територията на болницата. Показали сме на място докъде стига границата на имота“, казва един от геодезистите.

Според него общината няма право в този случай да премахва обекта, защото той не е на нейна територия.

Представители на общината бяха поканени от bTV да участват в „Тази сутрин“ заедно със засегнатите търговци, но те не се отзоваха и казаха, че обектите са незаконни.

Според друг засегнат търговец проблемът не е в малката община „Триадица“, а в Столична община и главния архитект.

„Над 1000 души са в подобна ситуация. Ние ще организираме протест, това е най-лесно, но целта е истината да излезе наяве. Искаме истината. Защо казват, че сме назаконни като имаме всички документи и те ни поставиха тук. Обидно е. Изкарват ни престъпници“, казва той.

Кнежевич е категоричен, че ще си търси правата и в съда, защото е инвестирал пари и време в своя обект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Честните хора с търговия не се занимават ''
8
1
 
7
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Юрданка Не разбра къде се намира и какво работи. Ама да краде знае. Научи се. Но Тиквата го нема вече и тя ако има късмет, ще е в Затвора. П.С. Мутрата не оставит шлюху свидетельницу.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Фандъкова и гл.ахитект на София!Оставка и на кметовете!Нови избори за кметове!!!!!!Нови търговски отдели да се уволнят всички калинки!
6
0
 
5
 
! Отговори
Той преди 3 години
С тази държавна и общински администрации работещи по модел от 80-те години на миналия век просто нищо няма да потръгне в тази изтормозано държава. Лошото е, че никой по никакъв начин не планира реформи в администрацийте. Аз лично на няколко пъти съм виждал с очите си, как държавната администрация в България прогонва чужди инвеститори. Просто трагедия!!!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е типичен пример за безумието наречено държава в което живеем и работим. Правилата са така направени така, че винаги си виновен и във всеки момент могат да те изнудят. И сега ще проличи колко безполезна е съдебната ни система. Човека ще води дела минимум 3-4 години и когато накрая безполезния съд вземе решение вече няма да има никакъв смисъл от него. Бизнеса на човека отдавна ще е фалирал. И дори да спечели никой в администрацията няма да бъде наказан а човека няма да бъде обезщетен.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавата е по-коварна от най-коварните престъпници, защото във всички случаи тя винаги печели
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Търговецът твърди, че работи на това място две години и никой не му е казал, че е незаконен и пита как през това време общината е взимала наем от него.'защото отгоре ги притискат и вие вече не сте удобен за съвместен бизнес, драгив Б-я държавата печели заедно с престъпниците докато не дойде ред да ги прецака
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кютек на репресивните бухалки на властта!Това не са проверяващи, а изедници!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затуй в развитите страни демокрацията се прилага като отроватапо малко, за да не усети жертвата