Безконтактно плащане тръгва в градския транспорт в София

Няма да има билет с прекачване между различните превозни средства
11 май 2021 09:38, Елка Василева
32
Безконтактно плащане тръгва в градския транспорт в София
Снимка: архив, БГНЕС

В градския транспорт на София от днес трябва да действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Димитър  Дилчев.

Той обясни още, че предстои на 17 май в Общинския съвет да бъде внесено предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време.

„На сайта на Центъра за градска мобилност създавате вашия профил със снимка, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска мобилност само ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с необходимия превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация.

Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

Отново ще повторя. Нека да се разгледат конкретно предложенията. Могат да дойдат и други идеи от съветниците. Знаете, че има много активни сред тях. Тази електронна система ще бъде изплатена през 2028 година и по договор струва 83 милиона лева“, каза Димитър Дилчев от Центъра за градска мобилност, цитиран от БНР.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в София, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Момо преди 2 месеца
Това с обаждането към центъра е голяма глупост.Защо билетите не са за дестинация и таксата да е според разстоянието?Имаш начална точка и крайна точка. Това е.Времетраенето на билета да е засеченото време на трасето от системата + 50% бонус.
9
1
 
9
 
! Отговори
Издънкова преди 2 месеца
Разследване на това дружество от до
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо накарайте индийците да си купуват билети после намалявайте времето за тези, които си купуват.
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5Май си първобитен човек от 1944 година и СТАЛИН!!!!!!РАБИРАСЕ ЧЕ ТАКСУВАТ НИЩО НЕ БЕЗПЛАТНО ОСВЕН ЗА ЕЛЕТОРАТС НА ГРОБ
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БРАВО! ама за Сарказма нали има Филиповци и Факултето където БЕЗПЛАТНО СЕ ВОЗЯТ ама нали вечен ЕЛЕКТОРАТ и могат да томорзят околните.).
5
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Никой никакви трансакции не таксува, бе авcтpaлопитек. Слез малко в цивилизования свят.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А който няма смарт телефон и мобилен интернет да ходи пеш. Ама че нескописана работа
3
1
 
6
 
! Отговори
Асма от Ветрен-28г. преди 2 месеца
Ас иман бесплатна билет до гроп.
2
3
 
9
 
! Отговори
HELL преди 2 месеца
"На сайта на Центъра за градска мобилност създавате вашия профил със снимка, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска мобилност само ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с необходимия превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация." ДОБРЕ ДЕ ВСИЧКИ ДА ИМАТЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ХОРАТА GDPR НА КУКУВА ЛЯТО!!!
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХахахахахаШарлатани и да копуват с дебитна и кредитна карта БАНАКТА ТАКСУВА ТРАНЗАКЦИИТЕ, а за ВАС комисионите!!!!Транспорта УМИШЛЕНО трябва 2-ти ли 3-ти ПРЕКАЧВАНЕ