Шокиращи кадри от катастрофи, СДВР призова: Шофирайте внимателно!

Жертвите от началото на годината в столицата са 22
Обновена: 27 юли 2021 12:59 | 27 юли 2021 12:50,
82

Столичната полиция публикува стряскащо видео с кадри от катастрофи на територията на София. Чрез него органите на реда призовават шофьорите да карат внимателно в сезона на отпуските.

Камери за видеонаблюдение са запечатали инциденти вследствие на отнето предимство, шофиране с несъобразена скорост и мокра настилка.

От МВР поясняват, че много често мотористите остават незабелязани на пътя и се стига до сериозни пътни произшествия. Има и инциденти с линейки с отнето предимство от други водачи.

Статистиката на СДВР сочи, че от началото на годината в София са отнети  441 свидетелства за управление на моторни превозни средства поради неплатени глоби. През този период са настъпили 287 тежки катастрофи и 4026 по-леки. За сравнение за същия период на 2020 г. тежките инцидента на пътя са 290 ), а леките - 3605.

Загиналите са 22 души – осем водачи на МПС, девет пешеходци и петима пътници. Пострадалите лица са 368, а за същия период през 2020 г. те са 329. Пострадалите пешеходци са 123, пътниците – 95, а шофьорите – 111.

Още по темата
На територията на София са установени 39 809 нарушения на пътя. Съставени са общо 14 632 акта и 25 186 фиша. Снети са 879 регистрационни табели заради наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водачите, както и заради липсата на шофьорска книжка.

74 са катастрофите след употреба на алкохол от страна на шофьорите, а две са при употребени наркотични вещества.

Санкционирани са и 1021 водачи за управление на МПС без „Гражданска отговорност“. Заловени са 564 водачи след употреба на алкохол.

Глобени за неправилно пресичане на пътното платно са 2496 пешеходци, а 689 водача за отнемане на предимство на пешеходна пътека. Шест пък са инцидентите с тротинетки. 1743 шофьори са засечени с над 50 километра от допустимата скорост. Спрени от движение MПС за техническа неизправност са 423.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: катастрофиСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
3M преди 2 години
Накарайте мързелите от пътна полиция да излязат на улицата и да работят! Никъде ги няма
71
0
 
0
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Приятел, не че нещо, но ако говориш за моториста на 43 сек, в случая кара и изпреварва в насрещното...
70
0
 
7
 
! Отговори
УБИЙСТВО! преди 2 години
Не подозирах, че удар отзад може да е смъртоносен. Това го разбрах, когато УБИХА г-н Милен Цветков, мой най-любим водещ. Почивайте в мир г-н Цветков! ПОМНИМ!
69
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛОЕЗНАЧА ОТ КРАЯ НА КЛИПА МОЖЕ ДА УЧАСТВА ВЪВ ГИНЕС, ЗАЩОТО ТОЙ ДОКАЗВА, ЧЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
68
0
 
3
 
! Отговори
Не сте прави преди 2 години
На място не означава, че всичко е приключило бързо и безболезнено - все пак някой трябва да изчегърта размазания труп от купето после, за да го събере поне колкото за един ковчег. Питате ли ги на тия хора дали не им е болезнено това преживяване?
67
4
 
5
 
! Отговори
Откъснати Крака преди 2 години
Шокиращо е да покажете труповете и осакатените, крака по пътя, черва, кръв, сплескани глави - няколко паднали маски не шокират никого.
66
2
 
4
 
! Отговори
{ ИСТИНАТА } преди 2 години
Шокиращо е да видиш черва по пътя. Тия дето се качват по бордюрите, даже не спират да си съберат падналите бронии. Какво му е шокиращото на това?
65
1
 
10
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
KAT освен да прави статистика и да отправя призиви и молитви, май друго не може прави ... Както съм казвал и друг път най добре е КАТ се заличи и да се заравни , за да се изгради отново ... :)))
64
0
 
10
 
! Отговори
До самоубийците преди 2 години
Терминът "починал на място" не означава "починал мигновено" - може да "починете на място" и 30 минути след удара, в страшни мъки. Не разчитайте, че има лесна смърт.
63
0
 
6
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
Винаги ме е удивлявал терминът**градска мобилност** _ _ при условие , че е пълно с движещи се селяни....... Ето още доказателства по темата - уви!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука в коментарите ще оправите движението и ще предотвратите ПТП- та...Ако имате идеи напишете ги с името си отговорен с аргументи, мотиви, анализи и т.н. Така с драскане по форуми нищо няма на стане. Пишете до полиция, АПИ, община, парламент, министерски съвет и т.н.
61
1
 
11
 
! Отговори
София преди 2 години
Истината е, че куцо, кьораво и сакато от кво се качи на 20 годишни дръгели и се помисли за състезател. Вчера например, един станал зад мен и ми бие къси-дълги, докато аз си карам с 50км/ч в ограничението, ама оня бърза и така и не разбра кога остана на 300 метра зад мен. Ето заради такива стават катастрофи, заради елементарно непознаване на правилника. Респективно, това къси-дълги треа да го направят наказуемо с отнемане на точки, особено когато се движиш в ограничението и не пречиш.
60
1
 
9
 
! Отговори
Шокирван преди 2 години
Това не ме шокира изобщо. Шокиращо е да видиш тежка катастрофа, в която предницата на колата я няма, а шофьора 30 секунди си събира червата обратно в тялото с някаква сляпа надежда, че може да оцелее.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Dnes.bg защо триете неудобни коментари, *** гнусни?
58
0
 
0
 
! Отговори
do 47 преди 2 години
Колко точно заслужено го блъснаха последния мотоциклетист, например? Като пишете глупости, поне мислите ли или не текат никакви електрически сигнали в мозъка?
57
1
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 2 години
Е сега голяма работа, навсякъде стават гафове.
56
1
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Пълно е с нек***дърници и с купени книжки.
55
0
 
14
 
! Отговори
Шофьор на тир преди 2 години
Тези клипчета са стари. Гледал съм ги и преди. Без фатален край, само натъртвания, шок и размътени глaвици. Ще ви разкажа друго. Приятел на мой приятел става свидетел на катастрофа на малък междуградски път. Едната кола се запалва, а вътре 20 годишно момче със заклещени смачкани кракa. Нашия опитал всичко да го извади, но напразно. Момчето изгоряло живо пред очите му. Две седмици по-късно човека получава инфаркт и умира.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно за МВР е да събира глоби, не ги интересуват поведението на шофьорите, превенцията, ефективните наказания. България сигурно е единствената страна, в която за смърт след катастраофа се дава условно 3 години.Защо не обвържат данъци и застраховки с профила на рисковите шофьори?Стига с тези права, трябва и много задължения след като се качиш на 2 тона метал, който хвърши с 200 км в час.
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На последната катастрофа на милин камък и свети наум. От една страна, таксиджията трябва да го пропусне, прави ляв завой. От друга страна, колоездачът е без отразителна жилетка, светлини и светлоотразители, таксиджията веднага казвам, че не го е видял в тъмното. Драги колоездачи, прочетете ЗДП, защото много от вас не го спазват. Много е важно да бутате колелото си на пешеходна, да не карате по тротоара и да имате светлини, светлоотразителна жилетка и светлоотразители вечер.