Фандъкова поздрави софиянци: Нека имаме мъдростта да съграждаме!

"София е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!"
41
Фандъкова поздрави софиянци: Нека имаме мъдростта да съграждаме!
Снимка: Facebook/Аделина Ангелова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави софиянци с празника на столицата.

"Честит празник на вярата, надеждата и любовта, които празнуваме днес заедно с храмовия празник на базиликата-кръстница на града ни "Света София". Пожелавам Ви от сърце сила да обичате, дързост да вярвате и смелостта на негубещите надежда. В дни на изпитания и несигурност те са най-силният щит, който ни запазва като хора.

София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас. Нейните успехи са в нашата енергия, в здравата доза инат, в неотстъпчивостта пред каузите и свободомислието на духа. Това е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!", написа Фандъкова в социалната мрежа.

"Вероятно всеки софиянец е чувал въпроса - коя е църквата, която няма собствена камбанария? Това е нашата "Света София" - църквата пазител на града ни. Камбаната й е окачена на дърво до нея и според легендите нейният звън посреща Освобождението преди 143 години. С този камбанен звън започва и новият градеж на града ни, който цар Фердинанд нарича "Мъдрата София". Нека и днес имаме мъдростта да съграждаме, да се обединяваме в доброто и да не се сломяваме пред злободневието", пожелава столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
хфшгфиш преди 2 години
До АнонименЕто, от градустройство не разбираш и не мислиш че един град за да има облик и чар трябва да преобладва една обща хармония . Има много циреи построени последните години които не се вписват... на коляното на Раковска, на пл Македония, онуй зад НДК, а сега и в Лозенец. А за метрото не говори, то от 50 години се строи и накрая кво - грозни и шумни спирки, един зален червей сред гетата и да не забравяме вратите тип прсотор за дрехи на не-автоматизираната линия. Не си шоп не се изказвай.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит празник на софиянци и дано скоро да се уредят с качествен кмет.
29
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
София е хубав град.На който не му харесва,по селата има евтини къщи.
28
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Добре бе, стой си в Дулово.
27
2
 
6
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Откакто Фъндъка е начело на София, градът постепенно и тихомълком се превърна в една смръдлива дупка населена от алчни и безкрупулни селяци, които осъществиха пъкления си план тя да няма вече облик на столица, камо ли европейска. Разруха, престъпност и гомор, макар че този град има два неизчерпаеми, но в същото време пренебрегвани от тези диваци ресурса - Витоша и многобройните извори. Да се надяваме, че някой ден ще видим истински управници, които ще съумеят да върнат облика на нашиа град.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добрия поздрав за софиянци ще бъде, ако картофената си подаде оставката
25
2
 
4
 
! Отговори
Резултат : преди 2 години
България е в ЕС , само на хартия !
24
2
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
София не е България !Е да , затова ли в Парламента се е напълнил с хора от провАНСЪ , селяния до шия , Мая, Нинова ,Фандъкова , Карато-Поцинкованата кофа , ДеситУ Атанасова , Дончева ,... врескалници , крякане , и резултат : България на всички последни места в ЕС , по всички показатели , с такива свраки , държава не се строи !
23
3
 
5
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
КогИ ще започне МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ ПО-ЧЕСТО , ОСВЕН ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ????????Нищо не научиха от бай Тошо !
22
3
 
5
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Строителство , до ДУПКА , но не и за детски заведения , а какво ни обеща госпоДжата Фандъкова , 2009г. ???
21
3
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Една добра идея...столицата може да се премести , мааАалко на запад , м/у кв. Филиповци и Факултето , аз съм ЗА , за да сме и по-близо до ЕС !
20
2
 
7
 
! Отговори
Дрън дрън преди 2 години
Под "мъдрото" ръководство на другарката не остана незастроена градинка. Успя да превърне кварталите в бетонни гета, без места за паркиране, без паркове и детски градини.
19
1
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Т.Колев: "СОФИЯ , РАСТЕ НО НЕ СТАРЕЕ , НЕ СТАРЕЕ , НО И НЕ МЛАДЕЕ "!Къде отидоА 1.8 милиарда за столицата ? Според цифратЪ , нито една плочка не трябва да е счупена , но изглежда , още първото тримесечие си ги прибраха , за да не ходят зян !Общинар да си в тая дРъжавЪ !
18
1
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Много добра идея.Подкрепям те. Дано около Румен Радев да се поеме тая идея.
17
1
 
7
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Поредната *** -политичка !
16
1
 
4
 
! Отговори
иван преди 2 години
айде моме - куфар, автобус, Самоков...
15
3
 
4
 
! Отговори
Една добра идея преди 2 години
Най-добре е столицата да се премести на друго място,съвсем ново и проветриво.София носи лоша карма и няма да мръднем грам напред ако не я изоставим!Впрочем преместване на столицата не е прецедент в БГ историята.
14
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
София изглежда жалка на фона на бюджет от 1.8млрд.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нека София да стане чиста както аз я помня от детството. Да се мият улиците ежедневно, но наистина, да се оправят тротоарите, да се поддържат тревните площи, да няма само строеж до строеж, без никаква зеленина и въздух и т.н. и т.н. София е един пренаселен, с доста мръсен въздух, доста мръсен град....Не си за този пост г-жо Фандъкова. Стани си отново учителка. Може би там ти е призванието, но за кмет.....Иначе Честит Празник на всички софиянци!!!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще съграждате ,след като унищожихте поминъка в провинцията и принудихте хората да дойдат тук за да не умрат от глад!