Фандъкова поздрави софиянци: Нека имаме мъдростта да съграждаме!

"София е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!"
41
Фандъкова поздрави софиянци: Нека имаме мъдростта да съграждаме!
Снимка: Facebook/Аделина Ангелова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави софиянци с празника на столицата.

"Честит празник на вярата, надеждата и любовта, които празнуваме днес заедно с храмовия празник на базиликата-кръстница на града ни "Света София". Пожелавам Ви от сърце сила да обичате, дързост да вярвате и смелостта на негубещите надежда. В дни на изпитания и несигурност те са най-силният щит, който ни запазва като хора.

София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас. Нейните успехи са в нашата енергия, в здравата доза инат, в неотстъпчивостта пред каузите и свободомислието на духа. Това е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!", написа Фандъкова в социалната мрежа.

"Вероятно всеки софиянец е чувал въпроса - коя е църквата, която няма собствена камбанария? Това е нашата "Света София" - църквата пазител на града ни. Камбаната й е окачена на дърво до нея и според легендите нейният звън посреща Освобождението преди 143 години. С този камбанен звън започва и новият градеж на града ни, който цар Фердинанд нарича "Мъдрата София". Нека и днес имаме мъдростта да съграждаме, да се обединяваме в доброто и да не се сломяваме пред злободневието", пожелава столичният кмет.
 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
хфшгфиш преди 1 месец
До АнонименЕто, от градустройство не разбираш и не мислиш че един град за да има облик и чар трябва да преобладва една обща хармония . Има много циреи построени последните години които не се вписват... на коляното на Раковска, на пл Македония, онуй зад НДК, а сега и в Лозенец. А за метрото не говори, то от 50 години се строи и накрая кво - грозни и шумни спирки, един зален червей сред гетата и да не забравяме вратите тип прсотор за дрехи на не-автоматизираната линия. Не си шоп не се изказвай.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честит празник на софиянци и дано скоро да се уредят с качествен кмет.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ххх Aми като си такъв дървен философ, я кажи при кой кмет София издигна 202 метрова сграда и още куп небостъргачи? Да не говорим за нова линия в метрото... Лесно е да се пенявите по форумите, ама в действителност сте просто едни въшки..
35
3
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
София е хубав град.На който не му харесва,по селата има евтини къщи.
34
1
 
5
 
! Отговори
Фънда Компира преди 1 месец
Учителкато по руски език!
33
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Добре бе, стой си в Дулово.
32
1
 
3
 
! Отговори
София е клоака преди 1 месец
Пълна е с *** всякаква. Например кв. Лозенец, около пл. Журналист. Там е страшно!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка, грозна нищоправеща мърло!
30
2
 
6
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Откакто Фъндъка е начело на София, градът постепенно и тихомълком се превърна в една смръдлива дупка населена от алчни и безкрупулни селяци, които осъществиха пъкления си план тя да няма вече облик на столица, камо ли европейска. Разруха, престъпност и гомор, макар че този град има два неизчерпаеми, но в същото време пренебрегвани от тези диваци ресурса - Витоша и многобройните извори. Да се надяваме, че някой ден ще видим истински управници, които ще съумеят да върнат облика на нашиа град.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добрия поздрав за софиянци ще бъде, ако картофената си подаде оставката
28
2
 
4
 
! Отговори
Резултат : преди 1 месец
България е в ЕС , само на хартия !
27
2
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
София не е България !Е да , затова ли в Парламента се е напълнил с хора от провАНСЪ , селяния до шия , Мая, Нинова ,Фандъкова , Карато-Поцинкованата кофа , ДеситУ Атанасова , Дончева ,... врескалници , крякане , и резултат : България на всички последни места в ЕС , по всички показатели , с такива свраки , държава не се строи !
26
3
 
5
 
! Отговори
питане ! преди 1 месец
КогИ ще започне МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ ПО-ЧЕСТО , ОСВЕН ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ????????Нищо не научиха от бай Тошо !
25
3
 
5
 
! Отговори
Фактите ! преди 1 месец
Строителство , до ДУПКА , но не и за детски заведения , а какво ни обеща госпоДжата Фандъкова , 2009г. ???
24
3
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
До Една добра идея...столицата може да се премести , мааАалко на запад , м/у кв. Филиповци и Факултето , аз съм ЗА , за да сме и по-близо до ЕС !
23
2
 
7
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
Под "мъдрото" ръководство на другарката не остана незастроена градинка. Успя да превърне кварталите в бетонни гета, без места за паркиране, без паркове и детски градини.
22
1
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
Т.Колев: "СОФИЯ , РАСТЕ НО НЕ СТАРЕЕ , НЕ СТАРЕЕ , НО И НЕ МЛАДЕЕ "!Къде отидоА 1.8 милиарда за столицата ? Според цифратЪ , нито една плочка не трябва да е счупена , но изглежда , още първото тримесечие си ги прибраха , за да не ходят зян !Общинар да си в тая дРъжавЪ !
21
1
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Много добра идея.Подкрепям те. Дано около Румен Радев да се поеме тая идея.
20
1
 
7
 
! Отговори
кофти преди 1 месец
Поредната селянка -политичка !
19
1
 
4
 
! Отговори
иван преди 1 месец
айде моме - куфар, автобус, Самоков...