Падналата в шахта бременна и съпругът й ще си търсят правата в съда

Според тях виновни са собственикът на шахтата и общината
Обновена: 1 дек 2021 10:13 | 1 дек 2021 10:12, Петя Славова
40
Падналата в шахта бременна и съпругът й ще си търсят правата в съда
Снимка: БГНЕС

Бременна жена в четвъртия месец падна в шахта вчера сутринта. Инцидентът се случи в центъра на столицата, а съпругът на потърпевшата заяви, че семейството му ще си търси правата по съдебен път.

Още по темата

Според него има две виновни страни - собственикът на шахтата и липсата на контрол от страна на държавата.

"Живял съм 5 години в чужбина, в Нидерландия и Канада, там също има английски дворове, само че там хората не падат в английските дворове. Задължение на собствениците е да държат прилежащите части, всичко, което е свързано със сградата, но задължение на Общината е да проверява, ако нещо не е наред. Според мен Столичната община също има вина в случая", каза  пред БНТ Младенов.

Санкцията за виновните за инцидента може да достигне 10 000 лева. Главният архитект на града трябва да подпише и обстойни предписания за обезопасяване. Сградата е частна собственост на петима наследници, повечето от тях живеят в чужбина. Адвокатът им откзва коментар засега.

Случят коментира и Галина Карамишева, експерт по контрол по строителството към Направление Архитектура и Градоустройство: "При процедирането ще следим да бъде максималното за наложените санкции на всеки собственик. Всеки район към Столичната община има служители по контрол на строителството, които следва и трябва да осъществяват този контрол".

 


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ку ку преди 1 месец
ако аз съм собственник и ме съдят, че аз съм отговорен, значи шахтата е моя, тая какво търси на/в моят шахта, ще ги/я съдя и аз. Логирно, не е ли?
34
0
 
1
 
! Отговори
видял преди 1 месец
В белите държави ,никъде няма такива шахти , или ако ги има така са ги направили , че никой не ги вижда !
33
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Фандъкова е еврейка. Неслучайно приликата й с друг евреин-Стефан Софиянски е значителна. Фандъкова трябва да гори на бавен огън. Юри-мъжът й също. Фандъкова е турска nодлога,която напълни Сердика с турски маnraлu лъже строители,които разбиха всичко читаво в родният ми град. Тъй че,напълно подкрепям Семейството,пострадало от геният на извращенията и антибългарщината-rлупачкста с арабското име Йорданка и турското име Фандъкова. Фандъкът е непотребна купел,която трябва да бъде изрязана и изхвърлена
32
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 1 месец
Английски двор хахаха на баба ви у двора! Това е най-обикновена дупка през, която са зареждали някога въглища за зимния сезон. А тези хора по-добре да внимават къде стъпват, щото в бг е така..
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
завряният зет е виновен, върна имоти на хора, които нямаха идея как да ги стопанисват, въобще защо още живее в чуждата къща, вместо да е централния
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудя се този тротоар дали не е частна собственост, щом за шахтата на тротоара бил виновен собственикът.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е никакъв "английски двор", а опит на общинарите да се измъкнат. Това са едни некадърно направени капаци за външен достъп мазето. Какъв английски двор на тротоара, който е общинска собственост? Ако е елемент към сградата има ли го на архитектурния план и ако не- кой и кога го е направил, и има ли разрешение за това?
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забележете че капака на шахтата е от цимент...а трябва да е от метал...но един етнос има афинитет към металите и затова вече капаците са долнокачествени....като няма държава която да наказва сурово етноса така ще е...Навсякъде в Европа ако видите капаци на тротоара трябва да знаете че те не са дълбоки...именно защото над тях минават хора.
27
0
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Жената добре ли е? Първо това кажете.
26
2
 
10
 
! Отговори
Фандъкова преди 1 месец
Избирателите са си виновни!Аз нямам вина!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По принцип тия капаци трябва да се отбягват. Това се съветва всяко дете от малко.
24
10
 
3
 
! Отговори
мен преди 1 месец
Като не му харесват шахтите, да ходи да тъпче холандските. Нали бил нидерландец!? Кой стъпва върху шахта?
23
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя па да глеа де въри, не да блее настрани.
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво ли не съм съдил СО- крива джанта, спукана гума. В случая, обаче, виновен е собственикът на шахтата. Може да е ЧЕЗ, може да е мобилен оператор. Във всички случаи делото се печели в съда гарантирано. Тествано и работи. Лошото е, че на хората "не им се занимава" да се съдят. Абе, робска държава и роби шофьори и склададжии с по 2000лв. заплати. Как искаш подобен да си търси правата?! Виж, при високоплатените квалифицирани хора е друго. Там си търсим правата и ги намираме.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора,моля ви не стъпвайте върху шахти! Рисковано е!Ако ток не ви разтресе,ще пропаднете.Особено в дъждовно и снеговито време.Не се шегувам,аз избягвам шахтите от предишния инсидент.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 - Няма условие, изискващо човек, да ходи в определена зона на тротоара (който не еособено широк и ако двама души трябва да се разминат, един от тях ще се наложи, да стъпи върху тази шахтя, която покрита с кал, особено в сегашния сезон, не се вижда особено добре. Освен това, функцията на този капак, трябва да е да предотврати именно подобни инциденти.
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако няма свидетели няма как да стане.Това,че е закарана в Порогов нищо не значи.Много хора се хлъзгат по заснежените тротоари,че и падат.
18
2
 
5
 
! Отговори
си0ев преди 1 месец
До Анонимен- Моля те - ползвай идентификация, защото ... номерата на коемнтарите не винаги остава едни и същи. Ако говориш за мен - ето я разлиакта - Улицата, не е просто нещо, което се е пръкнало от по случайност. Тя е била проектирана и построенна за дадена цел, с държавни пари, като в момента е под нечия инстутуциална админицстрация и има дирекнто отговорни за това хора.
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам на снимката шахтата е до самата сграда. Тя какво прави върху капака на шахтата при условие, че има тротоар и то доста широк.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
19, щото улицата не може да я окрадеш както частния дом!