Пушекът при пожара в "Малинова долина" се виждал и от "Овча купел"

Трима души са били на покрива на сградата
9 ное 2022 21:04, Петя Славова
4

Пламна новострояща се сграда в квартал "Малинова долина". За щастие, пострадали няма, но се наложи няколко пожарни да потушават пламъците, а трима души са били на покрива, когато е тръгнал огънят.

Инцидентът става малко след 14 часа. Гъстият дим привлича погледите на хиляди от съседните сгради и офиси. Пушекът се вижда от летището, центъра и дори от "Овча купел". Пожарът избухва, докато работниците нагрявали хидроизолацията с газови горелки.

Още по темата

"Оттам е тръгнало много бързо. Те казаха за десетина секунди се е запалило. Не са успели да направят почти нищо. Изплаших се, притесних се най-вече за крана", каза пред Bulgaria ON AIR един от строителите на сградата - Георги.

Десетки сигнали са подадени за пожара на телефон 112, но според очевидците огнеборците закъснели.

"Много закъсня пожарната, не знам защо толкова закъсня. Не съм гледал по часовник, но може би половин час", твърди Красимир.

Полицията отцепи района, а няколко пожарни коли се включиха в борбата с огъня. За щастие, пострадали няма.

"На тази строителна площадка днес бяха 4 човека, но трима правят покрива по принцип. Макар и косвена, вина има, не може да няма виновен", смята Георги.

Тепърва ще се изчисляват материалните щети по строителния обект. Но заради пожара, въздухът в района остана задимен. Час след подаването на сигнала, пламъците бяха потушени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Овча купел преди 1 година
Б.е нищо не видях...но усетих пушека...хахаха
1
3
 
3
 
! Отговори
риска от зеленото преди 1 година
Риска от купуване на жилище на зелено. Дано са стигнали до акт 14 да имат някакви застраховки. Ако не ще пият студена вода.