КЗП с решение след падането на дете от стена за катерене

Двете площадки няма да се ползват едновременно
11 ное 2022 22:52, Петя Славова
10
КЗП с решение след падането на дете от стена за катерене
Снимка: БГНЕС

След като дете падна от стена за катерене и счупи ръката си в развлекателен детски център в столичен търговски център, със случая се зае Комисията за защита на потребителите.

Още по темата

КЗП  възложи на "Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт" ООД,стопанистваща площадките за игра, да упълномощи служител от фирмата със специални познания, който да инструктира децата и да ги обезопасява с необходимите колани преди използването на стената за катерене.

Също така фирмата не може да ползва двете площадки едновременно, включително децата, ползващи детската площадка да имат достъп до центъра за катерене в спортно-развлекателен център "Фънтопия", тъй като при използването му съществува риск децата по време на игра да преминат безпрепятствено в залата за катерене.

Ще бъде издадена заповед за временно спиране предоставянето на услугата за периода, необходим за извършването на контрол, проверка и оценка на безопасността ѝ.

В срок до 24 часа от доказване безопасността на услугата контролният орган ще се произнесе по наложената мярка за временно спиране предоставянето на услугата на пазара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Albi преди 1 година
И родители и бизнесмени не стават, накрая ще утрепят детето. Важно е кифлите да си правят рд на децата по молове, с ръце наврени в ***, дори готови неща не може да сложат в чиния и да сервират. Научили са си децата от малки да дирят забавления, а нали трабва и да се снимат и отбележат. А ония бизнесмени алчни, да си наемат повече служители.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се катерете така, както е на снимката, това е забранено и е крайно опасно! И не слагайте хора да обслужват такива стени, които нямат понятие от алпинизъм и катерене!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИМПЕРИАЛИСТДори и професионалните алпинисти, използват осигуровка от въжета и колани,клинове и т.н., а тоя защо не е обезопасил децата? Длъжен е, да ги обезопаси с осигуровка!
6
4
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Да бе , къде е била майката орел с 20/20 зрението да види, че не е закопчано детето , батти изветрелия народ , взимат ви парите , пребиват ви децата и вместо да им търсите сметка , за майката питате , когато искаш да къртиш кинти от опасни спортове , трябва да поемеш и отговорност , батти спрелото племе просто , само ген. ББ за вас , напрао да става цар , батти изветрелите типове , потресен съм !
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стените на оня Пенчев с ламборгинито, дето падна от самолетчето си и си натърти трътката.
4
10
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година
Там на ден се катерят над сто деца, без някое да е паднало до инцидента . Е, сега едно момиченце от тях се е изхлузило от сбруята, която явно не е била поставена правилно... Къде е била майката за да види, че нещо не е в ред с обезопасяването? Родителската отговорност не престава след като платиш билета.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт тия са толкова *** че не знаят как да си преведат името. Приключение звучи много по-добре от това което са сложили. Едно име не могат да преведат та за мерки за безопасност ли да ще мислят. Направили нещо там да капят кинтите и друго не ги интересува.
2
1
 
0
 
! Отговори
ship преди 1 година
Happens....
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ше се покрие , закривай бе , ще ми пуска деца без никакъв кинтрол да се катерят по отвестна стена , затваряй и и обещетение за семейството на малкото.