Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!

Иска от МС да гарантира опазването на паметника
104
Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като тази нощ вандали отново посегнаха на монумента.

„Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет. Разбираме, че това е организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза“, посочва соцлидерката.

Още по темата

Тя настоява правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите, както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност.

„Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим“, отбелязва Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Напротив, миризлива комунистическа мисирко, историята ни не е обща! Баща ми и дедите ми винаги открито са заявявали, че от миризливи комунисти като тебе по,-лошо няма! Никой на този свят не е видял нещо добро от такива жалки комунистически отр-пки като тебе! Така че моята история не е обща с твоята и този позорен паметник ще бъде махнат, колкото и да скимтиш!
83
0
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Миризлива комунистическа мисирка!
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как може тази да е толкова нагла....
81
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Нека БСП да каже кой паметник на Български герой от войната построиха и заяо ДОПУСНАХ ДА СЕ РАРУЖИ БУЗЛУДЖА ....ТИЯ СА ЗА ЗАТВОРА ВСИЧКИ !!!ТАЯ РУСКА ПАРТИЯ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ !!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Соломон Паси не защитава антифашистките паметници.
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много са чувствителни, като женички, русофобите. Те мразели, те любели. В историята има интереси и факти. Лъжите на любомразците, които плюят от любов и омраза, променят историчарски историята, празници с традиции. Те са като макетата оттатък. Любомразци без ум.
78
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
На паметника на руските и украински войски на Шипка поклон , на *** окупаторите не.Ако Путин не започна тази окупация на Украйна , едва ли някой щеше да иска разрушаването на паметника на съветските окупатори.Путин си изпроси омразата.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде са еврейските организации в България, които да защиятят паметника на антифашистката борба в Европа? Евреите са част от градските десни фашисти, които правят този погром. Повече не можем да защитаваме профашистки евреи, които си мълчат или участват в погроми срещу антифашизма.
76
3
 
9
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Съборете вече този грозен паметник на окупаторите фашисти от СССР.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На власт дойде фашистки режим, който донесе всички елементи на фашизма и премахване на демокрацията. Улични щурмоваци на фашисткия режим тероризират антифашистките сили и партии.
74
2
 
5
 
! Отговори
на 9 септември преди 8 месеца
пристигам в София ! Сапьорното отделение да е заредило паметника ! Искам фойерверки !
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на левскарите! Може по принцип да са хулигани, но снощи са свършили добро дело, като са потрошили мoчa.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам какво добро е допринесъл за България принц Кирил, Но знам, че Гео Милев е бил ГЕНИЙ , може би единственият българин гений в областта на изкуствата, и е бил зверски убит от фашистите. Има доказатеслтва = намереното в масов гроб негово изкуствено око. Антон Страшимиров казва за бълфарските фашисти "Клаха народа си както турчин не го е клал."
71
4
 
9
 
! Отговори
Митруфаноф преди 8 месеца
Другарко нинова, съветвам ви час по-скоро да поемете по пътя към свободата, а именно към съветския съюз, там всичките са като вас, лика-прилика - ***, песъка, лавров и т.н. На невежите по-долу, според които преврата от 1944-а е дело на военните, бих препоръчал освен вестник "дума" чат-пат да четат и книги, ще бъде от полза, защото знанието и изобщо познанието, отличава човека от примата. Лек път.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен"Просто са били дрогирани.Евреите защо спят?Не виждат ли как се възражда фашизма?Уж банките държат,а спонсорират възраждането на нацизма под влияние на азовците.Чакат втори път да ги спасяваме от лагерите?Тогава ще е късно" , защото днешните леви либерали и десните са твърде крайни или фашисти, трудно може да се избере и да избереш , означава, че от едната крайност, попадаш в другата крайност, твърде крайни са, прекалено крайни и затова избора е труден.
69
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нинова, ами преместете го тоя грозилник и след това спете на воля до него. Може да го преоборудвате като туристическа спалня да не се чанчат пусофилите в тия палатки.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименТогава, за англоезичните, врага са били фашистка Италия и нацистка Германия в Европа! Не изхождай от днешната, много по-различна ситуация, а от тогава, когато са се случили тези събития.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименАбе това не отменя факта, под чие влияние е бил разстрелян Кирил и кой има полза от това, в съпротивата и българското партизанско движение, са участвали и чужденци, дори комунисти, служещи на американски служби е имало!
66
3
 
6
 
! Отговори
Пълен с идеи преди 8 месеца
На това място много хубаво ще е да са братята Кирил и Методи ,Ботев, Левски.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 63. Неграмотнико, принц Кирил е брутално разстрелян от комунистическите изверги, слуги на СССР, на 1 февруари 1945 г. и заровен в масов гроб заедно с цвета на нацията! Как искаш да си помниш историята, като не я знаеш?