Георгиев напомни: В сила е ограничението на скоростта за тротинетки

В София са регистрирани 19 млн. дигитални пътувания за две години
16 сеп 2023 12:35, Александър Попов
24
Георгиев напомни: В сила е ограничението на скоростта за тротинетки
Снимка: БГНЕС

“Наред с големите проекти, с изграждането на инфраструктурата, с подмяната на подвижния състав, успяхме през последните две години с ЦГМ да постигнем една дигитална трансформация, чрез която имаме 19 млн. дигитални пътувания”, това заяви председателят на СОС Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

“За да живеем в по-чист град, трябва всички да положим усилия, затова правим градския транспорт по - привлекателен, екологичен, бърз и по-удобен. Преди няколко дни еврокомисар отличи София като един от градовете в Европа с най-развит градски транспорт. Това е ясна атестация за постигнатото”, каза още Георгиев. Той обясни, че тротинетките като много важен и иновативен начин за придвижване, претърпяха регулация.

“От две седмици влязоха в сила правилата и ефективно в софтуера на 2 000 тротинетки под наем в София влезе ограничението за движение с 5 км/ч в паркове, градини и пешеходни пространства. Така новите форми на мобилност не влизат в сблъсък с пешеходците и с останалите такива, така правим града по-подреден”, коментира Георги Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
0
 
! Отговори
Смукача преди 7 месеца
Абе,ти в час ли си ще си карам с колкото ми е кеф и не ме брига...
16
0
 
2
 
! Отговори
То той преди 7 месеца
Емили тротинетката мина дърпайки още 4 с неактивирани тротинетки на влакче
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 13 Тротинетките е възможно по електронен път да се ограничават да не развиват повече от зададеното. При колите не е така.
14
0
 
5
 
! Отговори
Каракочев преди 7 месеца
Този кандидат кмет да не се хили като ***, ами да вземат да опреснят хоризонталната маркировка в София, че изглежда като след война. Учебната година започна, а идва и зима. Нали ще се борим с пътните произшествия.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега всичко е в услуга на дебеловратите демократи мафиоти. При електрическите тротинетки е същото.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А бе то и каруците са забранени, ама елате да видите в Красна поляна как си се движат спокойно. Даже и с патрулки се разминават и нищо...
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе вие автомобилите не можете да ограничите градско, тортинетките сте тръгнали!Смешници!
10
4
 
11
 
! Отговори
И.Б. преди 7 месеца
Пешеходната зона не напразно се нарича пешеходна, т.е. отделена е за пешеходци. Всичко останало, което е на колела, да се движи по отделни пътища и ленти с ясно обозначение. Човешкото същество не е родено нито на тротинетка, на велосипед или в лека кола. Родено е с два крака, които да носят и придвижват тялото му.Упадъкът на човешкия род и Земята започва с изкуствените превозни средства.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако и за спазването на това ограничение следят ушевите корумпета, означава че няма да има никаква полза, всичко ще си е както преди. А софтуера,е точно на една флашчица и две минути време. Отделно има джобни gps симулатори, които правят да изглежда че се движиш по магистралата, докато перкаш в парка.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забрана трябва категорично.Навремето по соца когато бяхме деца ходехме на бригади да работим а не да обикаляме с тротинетки и да пищим по цяла нощ.Карахме колело,но бяхме възпитани и спазвахме правилата за движение без да сме ги учили,просто ги знаехме поне най-важното.Така бяхме и здрави като въртим колелото.
7
1
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 7 месеца
То не би могло да те разбере
6
2
 
9
 
! Отговори
DO 2 преди 7 месеца
Пич , предлагам ти да се изпробваш с 5км/ч да се удариш в уличен стълб или ограда . Пробвай се .
5
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Това само ли го измисли бе ***
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Цвета Караянчева нали това съм написал БЕ. Ходя пеш. А тогава за кво са тия тротинетки въобще, ако ги задминавам пеш. Обезсмислят се. Буквално каквото съм написал. В трите реда, които не ти достигна мозък да осмислиш.
3
4
 
8
 
! Отговори
Цвета Караянчева преди 7 месеца
Ми ходи пеш, бе
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това ограничение е абсолютно безумие. 5 км.ч е по-малка скорост, отколкото може да ходиш пеш. Трябваше да е 15 км - безопасна скорост, при която може да се спре внезапно, без да се обезсмислят 100% тия тротинетки. И това го пиша като човек, който нито веднъж не е ползвал ел. тротинетка, просто като страничен наблюдател на абсурдни и преувеличени ограничения.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бръдатко , дори и визуално не е подходящ за кмет на София . Мисловно пък е абсурдно не подходящ