Борис Бонев: Положението в завода за обработка на отпадъци е страшно

Не знам как стои здрав
30 ное 2023 19:22, Стела Стоянова
43
Борис Бонев: Положението в завода за обработка на отпадъци е страшно
Снимка БГНЕС

Кметът Терзиев каза част от нещата, които открихме в завода за обработка на отпадъци – гордостта на Фандъкова и ГЕРБ. Там положението е страшно. Не знам как този завод физически стои здрав. 18 години разграждане на институциите и системите няма как да бъдат санирани за три седмици.

Това каза пред bTV общинският съветник в София от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България" и „Спаси София" Борис Бонев.

„Решението на групата ни беше днес да не издигаме кандидат за председател на Столичния общински съвет. Всички останали общински съветници са предостатъчни за избор. Три седмици говореха как ние сме пречката, моята личност е проблемът. Когато аз не участвам, също не може да бъде избран председател“, добави Бонев.

„Направихме всички усилия, за да намерим подкрепа за мнозинство в Общинския съвет. Направихме три покани до всички сили и в различни формати, защото имаше претенции - искаха с кмета, после без кмета, за политики, за хора – пълен хаос. Опитахме да намерим допирни точки“, добави той.

„Рухнаха митовете кой дърпа ръчната спирачка на Общинския съвет. Решението на нашата група е днес да издигаме кандидат за председател. Ние не сме разколебани. Отговорността е на всички общински съветници да се избере председател. Моята личност не е пречката да се избере председател на Общинския съвет“, посочи Бонев.

Според него след снежната буря е имало хиляди сигнали за паднали клони на дървета.

„Това е „детелината“ на бул. „Цариградско шосе“ при алея „Яворов“. Всеки един цвят показва различен договор и различна фирма, която се грижи за зелената система. Това е хаосът – 19 фирми и договори има за поддръжка на зелената система на София с различни правила, санкции и форми на контрол. Това е само част от хаоса, който разкриваме. Директори на фирми се оказаха в отпуск. Липсва техника. Договорено, че фирма трябва да има две вишки и пет електрически триона, но вишките ги няма“, коментира Бонев.

„Тепърва правим анализ на това, което откриваме. 17 млн. лева вече са дадени на тези фирми за поддръжка на зелената система. Единствено е наложена една глоба за 15 хил. лева. За да демонстрираме, че няма да допускаме същия хаос - само за 24 часа фирмите бяха глобени със 120 хиляди лева“, подчерта общинският съветник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Бонбонев преди 4 месеца
Кога ще 8зчистите София, тротоари, улици, булеварди, от падналите клони преди пет дни. Колко време ви е нужно.
32
0
 
6
 
! Отговори
Евала швепс преди 4 месеца
"Мис Бони" ахахахахахаха. Не знам кой му е измислил този прякор обаче много му отива. А човека си е един обикновен пpocтoпeд. Ще му подаря един билет за спектакъла на ГОЛЕМИЯ Камен Донев - Как да не ни личи, когато сме ***.
31
0
 
6
 
! Отговори
Самуилов преди 4 месеца
Тоя пикльо очевидно не е чувал вица за трите плика.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анди преди 4 месеца
Този е женската Манолова, знае как да руши, но никога нищо няма да построи. Мега *** и неприятен индивид, които Софиянци сами сме виновни че му дадохме власт и форум ...
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Отпадъцците са в СОС.
28
5
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
ПП/ДБ/СС се уплашиха от властта.Чухте ли днес Терзиев какво изтърси, мачкайки езика от притеснение?Щели да правят коалиция в София с БСП ...Честито на гласувалите ***, "антикомунисти".
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що не спретнеш един колаж в фейсбук, да подкрепиш казаното... нали това е достатъчно за да се прави политика? Докога ще търсиш виновниците за проблемите, вместо решенията им?
26
4
 
23
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Бонев от "Смучи София" какво се прави на интересен , нали уж беше опозиция и всичко знаеше и вземаше по 4 бона заплата! Та защо го нвмаше на терен и докога ще сеоправдават че не могат да изберат председател на СОС!Така е защото си мислят че общината им е като фирмата , в която са работили !
25
1
 
16
 
! Отговори
Stamat преди 4 месеца
Абсолютно ***. Само плюе ама така не става
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А на мене ми се струва, че нямаше кой да чисти улиците и подлезите, защото първата работа на промяната е била да промени договорите с фирмите - или плащат на когото трябва, или бизнеса им отива при когото трябва...
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тоя геобразния има доста противна физиономия
22
1
 
28
 
! Отговори
Bond преди 4 месеца
Мис Бони се жалва, че и завода за oтпaдъци не го иска. Ще вземе да зарази и другите oтпaдъци.
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А има ли му нещо наистина на завода за отпадъци или просто го споменават ей така хем да ни отклонят вниманието от техния очевиден провал, хем да ни подготвят да приемем, че се гласят да го подарят на някой техен човек?
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що само се карат? Ако всеки кротко си точи държавата, без да пречи на другите, всички ще са доволни
19
1
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Нови избори нови избори нови избори Бонев ти управляваш Бонев къде си защо не действаш Бонев Падение невиждано е
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Положението е страшно, защото управлението на София е поверено на пълни отпадъци.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Положението е сташни и трябва да му вярваме видиш ли , а хауса който с ПП създавате в цяла българия се вижда от всички.
16
13
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 месеца
ппдбсс са си патерици на герб всъщност, защото промяна няма как да има.
15
2
 
17
 
! Отговори
Резидент разединител преди 4 месеца
Не съм хомофоб ама много ме дразниш. Затова си и към партията на нищоправещите
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дадохте ли шеф на озеленяване на прокурор? Те получават сигнала за опасни клони и пращат вишката, за която са сключили договор!