Дяков гласува за Буфон в анкетата на FIFA, Хубчев пък – за Меси

Капитанът на националния отбор гласувал за Юрген Клоп при треньорите
10 яну 2017 09:28,
2
Дяков гласува за Буфон в анкетата на FIFA, Хубчев пък – за Меси
Снимка: Reuters, архив

Капитанът на българския национален отбор по футбол Светослав Дяков е направил изненадващ избор кой да е футболист №1 в допитването на FIFA, стана ясно от официалния сайт на световната футболна федерация.

Тази година FIFA и "Франс Футбол" отново се разделиха, като френският футболин седмичник продължи да връчва "Златната топка", а футболната централа учреди нова награда, която кръсти The Best ("Най-добрият").

Още по темата

За нея гласуваха капитаните и треньорите на всички националния отбор, като победител е Кристиано Роналдо, който спечели и "Златната топка". Втори остана Лионел Меси, а трети - Антоан Гризман.

Светослав Дяков обаче не гласува за нито един от тримата, а постави на първо място вратарят на "Ювентус" и италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон. На второ и трето място той е сложил логично Роналдо и Меси, пише "24 часа".

Старши треньорът на България Петър Хубчев пък позна тройката, но размести първия и втория - Меси, Роналдо, Гризман.

Двамата са гласували и за треньор на годината. Изборът на Дяков е Юрген Клоп ("Ливърпул"), Диего Симеоне ("Атлетико") и Фернандо Сантош (Португалия). Хубчев се е спрял на Симеоне, Клоп и Клаудио Раниери ("Лестър"), който получи в крайна сметка наградата за №1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ДяковFIFAХубчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До 1: Прав сте напълно! И винаги ще бъдем такива - с объркано мислене, злобни и завистливи към всичко кадърно и красиво. Нима имаше някой който да се сравнява с Роналдо през 2016?