Пардю призна: Левски е в по-добра форма преди финала

Тази битка ще ни кали, вярва Станимир Стоилов
13 май 2022 16:35, Красимир Ангелов
4
Пардю призна: Левски е в по-добра форма преди финала
Снимка: БГНЕС

Левски е в по-добра форма, но ние имаме повече опит, заяви наставникът на ЦСКА Алан Пардю на днешната съвместна пресконференция с треньора на "сините" Станимир Стоилов преди финала за Купата на България в неделя. Мачът е в неделя, 15 май, от 17 часа.

"Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в добра форма, Левски е в по-добра, но в крайна сметка това е финал, победителят се решава в един мач, страхотна възможност да покажем това, което можем“, започна той. На въпрос относно това кой ще застане под рамката в неделя и дали постът му зависи от този финал, английският специалист отвърна: "Имам някакви идеи за вратарската позиция, ще вземе тепърва финално решение. Да, мачът е много важен, но той няма общо с моето бъдеще – аз съм опитен мениджър, до мен седи също такъв, някой от нас ще загуби, но животът продължава".

"Имайки предвид опита ни от скорошни финали, това е голям мач за нас, но откакто съм в клуба, това е първият мач, на който мога да разчитам на почти всички футболисти, с изключение на дълготрайно контузените Матей и Чарлс", посочи бившият наставник на Нюкясъл.

На въпрос дали футболистите разбират, че евентуално загубен финал ще означава провален сезон и дали играчите могат да бъдат по-сковани от това, Пардю каза: "Разбира се, за всеки един отбор, независимо как е започнал сезонът, загуба във финала ще е болезнена. Но да не забравяме, че ние бяхме близо до Лудогорец на полусезона, след това не успяхме да задържим това ниво – когато дойдох аз, имаше много проблеми с контузени и наказани футболисти, продължихме във финала за Купата, загубихме после тежко от Лудогорец, но след това си гарантирахме второто място. Напрежението беше до някъде свалено, футболистите знаят залога на този мач и съм сигурен, че ще влязат на 100% в него“.

От своя страна треньорът на Левски Станимир Стоилов посочи, че не се притеснява от младостта на своите футболисти.

"Специално в мен има от доста време предстартова треска не само за Купата, а и за нашето представяне, защото изоставахме навсякъде в началото на сезона. С оглед на това, че стигнахме до финал и спор за трофей, нормално е да има напрежение и у мен, и у играчите. Аз все пак съм по-спокоен, защото имам опит, достатъчно съм печелил трофеи, но във футболистите има предстартова треска и напрежение. Аз съм я докосвал тази купа, искам и моите играчи да го сторят. Важно е на терена какво ще се получи, който е по-добър, да спечели", започна Мъри.

Наставникът на "сините" се надява на един футболен празник в неделя. "Нямам проблеми с избора на състав, повече притеснение имам за играта на терена. Съперникът ни има много опит, има цели 12 мача в евротурнирите през този сезон, както и добър мениджър, така че отлични предпоставки за един качествен финал. Нямал съм разговори с Пламен, той е млад вратар, излязъл от школата – да, това е финален мач, нашият противник е печелил, но Пламен е наш кадър, който ще получи своите възможности".

"Естествено, отбор като нашия – притеснен съм, защото тимът е твърде крехък. Още след полуфиналния мач казах, че няма какво повече да искам от финал между Левски и ЦСКА. Битка, която ще кали футболистите – ако ние спечелим, това ще бъде поредна стъпчица напред за нас. Такава е стратегията и идеята на клуба – след като съм казал, че Пламен ще пази, значи това ще е така. Ще ви дам пример – в мача с Оксер преди години за влизане в Лига Европа пази Ники Михайлов, който тогава беше на годините на Пламен. Аз за разлика от първия ми престой, за разлика от други треньори, мисля за развитието на клуба. Да, там беше три дни след шампионската титла, първите два дни празнувахме. Мачът протече на приливи и отливи – не знам дали сме готови за продължения и дузпи, но сме готови да покажем най-добрата си игра, няма по-добър вариант от това да сме на финал с ЦСКА, пред пълни трибуни“.

Какво казаха още двамата треньори четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЦСКАлевскиАлън Пардю
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Нищо не зависи от исторически-мотивиращите подвизи на двата отбора. И Червените и Сините не са в състояние на Българска футболна история. Тъй-като съм Армеец,то ще си позволя да отправя критика към моите. Нима с тия африканци,които трупат милиони от залози , договаряйки се междуклубно,може да се очаква добра игра? Не,разбира се. Чернокожите и латиноамериканците не са добри играчи на терена,а в заложните къщи,където се гаврят с моят любим ЦСКА. Стойчо и Любо бяха изхвърлени от шантажа на черните.
3
1
 
2
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 година
От Мъри искарах много хубави пари от Еврофутбол. Залагах срещу нас. Много е корумпиран кауня..............
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Формата на Левски е същата както преди 6 месеца, разликата идва от това, че Мъри е много добър мотиватор. Нищо друго освен реаниматор.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха - значи Пърдю е продал вече мача-ясно кой ще спечели