Облечи ме, нагизди ме, омъжи ме

2000 души се събраха миналата седмица на пазар за ромски булки около Стара Загора
11 мар 2009 10:06, Петя Славова
58
Облечи ме, нагизди ме, омъжи ме
Хиляди се събраха на пазара за булки. Снимка: Булфото

Облечени в най-гиздавите си дрехи, накичени със златни накити, хиляди млади ромски момичета се събраха на отворения пазар за булки, пише в статия за България британският Дейли мейл.

Кандидат-младоженките пристигнаха, придружени от своите родители, на пазара в село Могила край Стара Загора.

Цената за хубава млада жена е няколко хиляди лева/евро, пише още изданието.

Става въпрос за традиционния пазар, който се провежда в България, където младите могат да си намерят съпруга или родителите да спечелят пари, ако продадат удачно щерка си.

Изданието цитира и една от участничките майки – Елена от Капитан Андреево.

Жената разказва, че е завела дъщеря си на този събор, защото само там детето й може да се запознае с момчета – Елена не пускала щерка си на дискотека.

Тази година на отворения пазар са се събрали близо 2000 души. Желаещите да си вземат булка са най-вече от Пловдив, Пазарджик, Сливен и Ямбол, пише още вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
още снимки http:// .milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?pr m=0,533424&id=1&galeriid=6003#galeriStart
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди Девети бяхме голи',а след Девети караме коли!Хай Бе-Каа-Пее!Сега и Де-Пее-Сее!...
55
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
едните искат откуп, другите дават застра. Между другото обичай за зестра има и при древните българи, при които дъщиерите взимат като зестра движимото имущество, за да останат имотите в рода
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** sto ne gie isbil tia ziganini, do posledno
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе да правят каквото щат! Само после да не стане така, че с парите от мойте данъци да се плащат са оглеждането на *** в домовете! Иначе ако щат и на 10 да се женят! Хич не ми пука! Това не са хора, а животни!
52
1
 
0
 
! Отговори
gandoni мангалски преди 15 години
Аз си купих една *** от там , ама след три дни я върнах с рекламация , защото и беше явно , фабрично разпран хастара и не можеше да сготви нищо за ядене . Постояно вадеше една миризлива бяла каша из под полата си с обяснението , че това е чист ромски природен продукт за консумиране и само го затопля там , за да икономисва тока , преди да го сервира на масата ... - Казваше ми , че ако не ми харесва , да ходя за кюфтета , а тя щяла да го консервира в буркани , за приятели и гости през зимата , за да не става зян...
51
0
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 15 години
Облечи ме,нагизди ме,омъжи ме,P.S./нае..и,ме/.За пропуснатото приемам поръчки.Само *** да е!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Лекаря преди 15 години
Продавам лекарство срещу ***, неволни гюбеци и кючек. Става и за политици. Купете си Циклон-Б. Tested on manimals!
49
0
 
1
 
! Отговори
ma6a преди 15 години
Какво сте закудкудякали - с парите си правят обичай който си е много древен . Провокиращо за да направи новина,събитието си е чиста проба обичай при тях .Не се е чуло насила да ги продават нали?Никоя не пищи да се дърпа?Напротив - песни,музика,скара-бира,алъш-вериш.Я си спомнете ние като правим сватби нямаме ли табиет младоженеца да "купува" булката?Ей тука в тоз форум е пълно с човекомразци дето само чакат да оплюят какво да е особенно ако стръвта е ***.
48
0
 
1
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
Защо не пишат за колонизирането на 1/3 свят през 19 век??? Или за окупацията на северна Ирландия, които не спират да се борят за освобождаване и отделяне от империята. Когато ме критикува някой на когото всичко му е ОК, свеждам глава, но когато ме критиква някой дето се е насраал до гуша му вадя лаййнените работи ето така.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hubava rabota ama......
46
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
ОБЛЕЧИ И ОБЛИЧАМсе пишат различно, вие сте неграмотниците, не днес.бг
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** при *** се събира в най-*** град.
44
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
37 ти май не виждаш статията, в която една булка се търгува за 1000 лв/евро, а глобата по НК е от 100 до 300 лв. Една проста калкулация е достатъчна, за да се види, че това няма да спре с цитиране на НК. Смешки. Да те продадат за 1000 лв и да отнесат глоба от 100 лв.,че са ти погазили правото да живееш като човек и правото на свободен избор.... За съжаление има хора,които живеят още в каменната ера, логично е защо законите ни са такива - ами те също са направени за каменната ера...
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Честно казано влизал съм в много "бългагски" къщи дато са по- бетер от ***. Все пак се питам:" ако аз легна с 13 - годишна ще го отнеса кото педофил. Кажете ми как може на 20 год да е родила 7 пъти? От Светого духа ли е заченала? Работя в " Спешна помощ" и съм имал такива случаи. Или има закон и той е за всички- или няма!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
сема преди 15 години
и какво се оказва в крайна сметка-всичко в България се върти около изборите,а народът преживявя от избор до избор.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги 38, ако по български по мое време бях написал " облечам " вместо "обличам" щях да си отнеса двойката. Не знам как е било когато Ти си учил
40
0
 
0
 
! Отговори
старселянин преди 15 години
Днес.бг почти не пропускат ден без да има *** тема. Но темите все са такива лекички. А от *** до *** има много разлика.Макар да има и прилика основно , гордостта от това ,че са прецакали закона. *** от Омуртаг например,по интелигентност и пари, са много над средното ниво на българите. Тези от статията са бакърджии-работят, /е поткрадват малко,попросват ,но не грабят/ ,и имат пари.Дават ги, за БЕЛИ ,честни,здрави и по големички /около 17-18/ булки.Те ги вземат да им РОДЯТ И ОТГЛЕДАТ до 3 хубави, бели ,здрави *** за който се грижат много добре.Така че не са проблем. Проблем са другите по гетата.Дето на 12-15 години имат по 2-3 деца ,харизани на държавата /разбирай на вас/,дето грабят и от тях по селата, старците се залостват по светло ,и даже не надникват докато им отвеждат добитъка..Тези ,в чийто махали полицията не смее да влезе,който размахват сопи и викат,смърт на българите.Но за тях тихо ,че идват избори!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо атака не организират и там един митинг?
38
0
 
0
 
! Отговори
до N"35 преди 15 години
правилно е написано: ОБЛЕЧИ /от ОБЛЕКЛО/ - как си го представяш, като ОБЛИЧИ МЕ......айде стига ти си се излагал..