Гражданско неподчинение. Пловдив без "Градски транспорт"

Общината няма пари, предпочита да прекратява договори
24 сеп 2012 17:12, Илиян Велков
12
Гражданско неподчинение. Пловдив без "Градски транспорт"
Снимка: Булфото

Гражданско неподчинение обявиха работещите в пловдивската фирма „Градски транспорт”. Служителите в частната фирма не са получавали заплати от една година и днес отказаха да работят. Автобусите покриват 60% от линиите, затова голяма част от пловдивчани днес не успяха да стигнат навреме до работните си места.

Пътниците останаха по спирките без да имат информация какво се случва с автобусите на Градски транспорт. Голяма част от учениците също не можеха да стиганат навреме на училище.

„Чакам двойно повече време, никой не казва какво се случва”, разказва 16-годишната Марина.

„Подкрепям протеста им, но не знам какво ще постигнат”, е мнението на пенсионера Димитър Койчев.

Стачкуващите шофьори обявиха, че живеят със 150 лева от аванс на месец. Кондукорите получават по 100 лева. По тази причина отказват да работят.

„Теглил съм заеми и никой не ме пита с какво ги плащав и какво ям”, споделя Антон, който от 20 години работи като шофьор в градския транспорт.

От фирмата обвиниха община Пловдив за ситуацията. От там обясниха, че изплащат навреме субсидията в размер на 150 хиляди лева и за да няма спекулации, ще пуснат парите още днес.

„Субсидията е най-малкият проблем на превозвача, защото тя е за горива и не стига за заплати, проблемът е другаде, но ние днес им превеждаме парите”, заяви пред Dnes.bg кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той обяви, че прекратява договора на фирмата за тролейбусния транспорт заради постоянните инциденти със скъсани тролейбусни жици и неизпълнение на договора.

Заради неизпълнение на 70% от курсовете общината обмисля да прекрати и договора за автобусите с фирма „Градски транспорт”.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...да му обслужат половите нагони. Живеещ в бекярска квартира, воняща на алкохолни изпарения, инж. Калчо Калчев е изключително нагла личност. Ето на този субект разчита г-н Ангел Батаклиев. Така е в Градски транспорт"!!!При заинтересованост от страна на г-н Ангел Батаклиев, всички тези твърдения ще бъдат подплатени със сериозни доказателства.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вниманието на всички заинтересовани. Истинската същност на инж. Калчо Калчев, двете лица на проверяващ, линеен контрол в "Градски транспорт", на когото г-н Ангел Батаклиев разчита безпрекословно. Изгонен за алкохолизъм от БДЖ, приютен под крилото на "Градски транспорт". Използващ служебното си положение залични облаги. Налагащ сексуален тормоз в работно време. Заплахи и унижения на кондуктори пред пътници. Правещ компромиси на кондукторки, от които изисква след работно време ...
6
1
 
0
 
! Отговори
дд преди 8 години
До Коко Учудвам се, че в Пловдив има Градски транспорт. Какво метро? Радвайте се на еволюцията на селските рейсове в Градски транспорт, а за метро ви е рано, изчакайте 100-200 години за да се порадвате на тази така ценена екстра за бедняци.
5
4
 
5
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Няма пари защото на софетата трябва да"строимЕ" метро Бюджета на софийски градски транспорт е по-голям от бюджета на цял град Пловдив. Е така господа се унищожава история БРАВО
4
3
 
13
 
! Отговори
Велес преди 8 години
Не само Пловдив, не само работещите в пловдивската фирма Градски транспорт, цяла България на Гражданско неподчинение! Това е спасението от ГЕРБ! Това е спасението от недоимъка,кухата парвенющина на всичките 240 дупедати,продажни политици и журналисти,оядени бандитско-мафиотизирани "политико-олигарси"! НАРОДЕ !!!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ами майничките искаха ГЕРБ,за какво реват сега
2
1
 
1
 
! Отговори
Svestarov преди 8 години
bravo, ha taka i v drugite sela v BG...da ste zdravi i stastlivi s bg diplomiranite spetzialisti po koloezdene i ekologia!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един цял град без градски транспорт.Само при ГЕРБ.