Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият

Интересът е огромен от младежи и от бившите съветски републики
Обновена: 21 яну 2014 18:32 | 21 яну 2014 18:30,
87
Руски студенти напират за стажове по родни плажове. Проблемът: пият
Архив: Булфото

Рускоезични студенти са поискали да изкарат лятната си практика по Южното ни Черноморие. В тази връзка е подписана декларация за сътрудничество между администрацията на Алтайска област и българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Интерес към нашите курорти проявяват Държавният технически институт, Алтайският държавен университет, както и Алтайската държавна академия за култура и изкуство.

Наред с това през декември миналата година Българската туристическа камара (БТК) е обсъдила подписването на договори с Московския, Киевския и Минския университет за стажуването на техни студенти у нас.

Предложенията на чуждите учебни заведения е изпратено до всички членове на камарата. Срокът, в който те трябва да дадат отговор, е 30 март. Изискването е работодателят да осигури спане и храна за младежите, както и минимална работна заплата от 340 лв.

Разходите по пристигането и заминаването на студентите ще се поемат от тях самите. До момента 7 хотела и туристически фирми са заявили общо 14 свободни места за стажанти.

"Ние искаме да приемем тези младежи, да проверим тяхната квалификация и едва тогава да решим кои могат да останат на стаж. През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския университет, като някои от тях бяха с перфектен английски, немски и френски език. Част от тях обаче имаха отклонения по отношението употребата на алкохол. Затова сме решили през настоящата година да подходим още по-отговорно относно тяхното бъдещо назначаване”, обясни Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

Той уточни, че младежите предварително ще преминат обучение, след това ще се включат в ролеви професионални игри и едва след това ще се прецени тяхната квалификация.

Освен руските, киевските и белоруските университети и българските висши учебни заведения са проявили интерес за летни стажове по Черноморието. Запитвания има от катедра "Туризъм” на Лесотехническия университет, както и от Славянската катедра на Софийски университет „Климент Охридски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: студентиРусиястаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 10 години
Ша ми работите за 300 лв пиленца иначе ще докарам рускинчетата,аааа кой туй нещо 500 лв не ги харесвате,и мрънкате че сте немали почивки и дълги смени аре супата,дедоми е бил партизанин-излезнал от купата сено дето се е крил за обир на мандра и сега Станишка и сие за зад мене.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това организиран черен ПР на българските курорти ли е?
60
3
 
9
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
Тея руснаци от най бедните квартали на Коми ли ще ги събират, че ще са доволни на 340лв ?
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпратете и малко рускини и тогава купона ще е на шест
58
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 10 години
Отлична идея! България има нужда от качествени руски пианисти.
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи скоро по Черноморието ще има само ***. Руски ***, Скандинавски ***,Британски ***, Полски *** и..... ушеви ***. Може и малко ром за цвят.
56
0
 
6
 
! Отговори
КСВ преди 10 години
"През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския " - да не би да е дошъл вече 22-ри век
55
0
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
"През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския университет" ЧУДО!!! В България се направили машина на времето! А журналистите мълчат като риби по тая тема :D
54
4
 
10
 
! Отговори
Упадъчен преди 10 години
Хайде стига с тая Испания! От кога се водят за голяма тур ..... дестинация.... Не говоря от мой опита, а на сестра ми. Миналото лято бе в 4 звезден хотел на в Испания на Средиземноморието. Езиковата подготовка на персонала се свежда основно до испански език... Морете мръсно. Цялата *** се къпе в басейна и никой не влиза в морето. Хайде стига. И ние си имаме кусури, ама не сме чак толкоз зле.
53
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
КЪМ 57, НЕ МЕ УЧУДВА НАШИЯ ДАНС ДА ГИ РЕКИТИРА ДА ИМ ВЗЕМЕ ПО НЯКОЕ ЕВРО И ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ БЕЗ ДА ГИ Е ГРИЖА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, ПОЗНАТ ТЕХЕН НОМЕР, ЗАЩИТАВАТ УПРАВЛЯВАЩИ БАНДИТИ, А НЕ НАРОД И ДЪРЖАВА !
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2102 година ли прочетох или съм нещо мръднал?Тогава били идвали.Хахаха.Ми нека идват руски говорящите.Предпочитам руско говорящи отколкото роми.А и помислете за нашите малко.И тази заплата седмична ли е?
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 54С удоволствие. Ама бетонните глави понеже не можете да мислите-на ви. Защо бял човек не стъпва по черноморието? Испания е пълна с Германци, Скандинавци, Англичани, Ирландци и Французи-нормален човек не повтаря България. Нормалните хора искат да отидат и да си починат на спокойствие. И те гледат като талибанин, като се почвиш с кожените обувки и ханцунга и пелтечиш на счупен език, да питаш къде е тоалетната. Отидеш ли като бял човек и се държиш на ниво си добре дошъл ВИНАГИ.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така, така и после ще се чудите що няма нормални и платежоспособни туристи от западна европа, ми няма да има, никой нормален европеец не иска нагла рускиня постоянно да му наушава спокойствието по време на отпускат..................... ще идват само алкохолизирани малдежи с цела да се напият и да треснат някоя руска шляпка безплатно :)Хърватите и австрииците що наложиха квоти за руските туроператори
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам на какво ще се научат русначетата, но единствения по-кофти сървис от нашенския съм преживявал в Москва.
48
3
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 10 години
Ами ходи тогава в Германия,където спечени германци празнуват, както ние сме на погребение и целият им свят е крив. Пък и ти си за тях 3-та ръка човек.Е ако ако им кажеш кога да пляскат, ще пляскат...
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мое ли да са само руски студентКИ- тогава пиенето е + ! Да видим нашите про$ти с?л?нки чалгарски, дали няма да я карат на зеленчуци и джапанки. Ще се вдигнат на бунт с искане външно да направят споразумение и с някоя африканска държава- който е бил в чужбина знае, българката с кого се ...заиграва
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то понеже осигурихме стажа на напите студенти, та сега и на сибирските варвари да плюскат и да къркат тука :( Вместо да пускате някакви псевдо стажанти от сибир, които да подбиват пазара на труда по-добре помислете за нашите студенти създайте им условия те да си карат стажа тук, а не в Обединеното кралство,Гемания и къде ли не
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 48От както свободно Българите могат да ходят където си поискат. Минавал съм за 2 часа на няколко пъти и ми се убиват всички мераци. Селяния, от съседния хотел могат да ти подадат захар през прозореца. Да не говорим, че от всякъде дъни чалга и една салата не можеш да изядеш, без да изгаряш от желание да подпалиш всичко в радиус от 20км.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 34Пич аз незнам къде живееш ти и кога за последен път си влизал в хотел в България, ама да ти кажа на 95 % от хотелите в Бг в цената е включена закускав с кафе или чай, и-нет отдавна е безплатен по хотелите, а чадърите се плащат само на плажа, на басейните са фрее
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DNES.BG, абе поне така и пишете че - "Рускоезични студенти" , а не Руснаци!!!