Опит за атентат е извършен срещу видинския кмет Герго Гергов

Неизвестни хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под кола в двора на къщата му
Обновена: 5 апр 2014 18:11 | 5 апр 2014 18:10, Веселина Йорданова
53
Опит за атентат е извършен срещу видинския кмет Герго Гергов
Герго Гергов. Снимка: БТА

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат. За това съобщи Гергов на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, уточни Гергов, цитиран от БТА.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението, в което са били спящите в къщата деца.

Гергов е забелязал тази сутрин изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, след което е сигнализирал полицията.

Като причина за това злодеяние той посочи твърдата политика, която води като кмет на Видин за стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.

Гергов посочи още, че е получавал заплахи и преди и е сигнализирал за това в полицията.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че има посегателство и върху семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който преди дни е подал сигнал за случая в полицията.

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване, а за случая е уведомена и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
Това на Митио О4ите брат му ли е............
43
0
 
10
 
! Отговори
Той преди 10 години
Е, няма как да не се изкажа негативно за съдържанието на статията. Какъв атентат, какви щуротии?!? Каква политика за развитието на гр. Видин има, че нещо не се разбира? Аз самият съм от този град, но от години не живея там, защото бедността, липсата на работни места, пустотата на улиците и намръщените физиономии на срещнатите тук-таме хора ме подтиска жестоко. Толкова изпуснати възможности за развитие на гр. Видин бяха опропастени от лакомията на кметовете... Тъжно, но факт!
42
1
 
21
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Постановка, това са шумкарски номера от селски вечеринки..Тоя кара Х6 а жена му мерцедес...къв ли е тоя форд :) :) :) Сигурно е на детето дето няма и 5г. :) Евтин PR !
41
0
 
17
 
! Отговори
До Господари на ефир преди 10 години
Алооо,ГОСПОДАРИТЕ нема ли да дадете един скункс за Герго и черния лебед??? BMV x6 с номер ВН 1000 ???
40
1
 
9
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
Тази мутра ли е кмет......леле мале...... до каде я докарахме... само бсп... дпс ...мафиа
39
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Абе ОЛЕГОВИЧ ти ли хвалиш кмето???аре да видиме той какъв дълг ще остави
38
1
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Абе вие не разбрахте ли ,че тоя не е червен ,а кръшкач между партиите.ВИДИН ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ ,А ГЕРГО,БОЙКА И ДИЛОВ В РАЗКОШ И ЛУКС.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предишният кмет от ГЕРБ остави около 20 милиона лева дълг на общината, даже беше спрян и токът в общината, и уличното осветление. На много хора не им харесва, че сегашният кмет, макар и под крилото на БСП, върна по-голямата част от тоя дълг, ако не се лъжа даже май целия, но това е положението.. Не бързайте да слагате всички под общ знаменател.
36
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Много нагъл и арогантен тип.Скоро си направи и заведение на Речна гара.Явно е прибрал някоя тлъста сума и не е свършил работа.А заместник кмета Дилов преди нова година си е купил чисто нов Мерцедес-е няма такива наглеци никъде другаде,тия са за прокурор.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето вижте го добре, типичното лице на криминалния преход , 25 години ни управляват *** и престъпници ,които постоянно измислят нови партийки, за да продължават да ни крадат и лъжат , истината е че ,за този 25 годишен криминален преход Българите са подлагани на мизерия и геноцид. Всичко това ще продължи вечно , ако народът не предприеме нещо.
34
0
 
12
 
! Отговори
до джони преди 10 години
ИТУК В ВИДИН НЕ САМО КМЕТА КАРА КОЛА ЗА 120 ХИЛЕДИ ЛВ ,НО ИМА И СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ КАРАТ КОЛИ БМВ Х5 ЗА ПО 100 БОНА бели лебеди.АОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК КАРА КОЛИ ЗА 170 ХИЛЕДИ АМА ИЗМИНАТИ КИЛОМЕТРИ.
33
3
 
13
 
! Отговори
да преди 10 години
Какво очаквате от кмет на БСП? Естествено в мафията така си действат.
32
1
 
16
 
! Отговори
?? преди 10 години
Кмета комунист на Видин го запалили, оня "спонсора" от Варна го застреляха, днес Драгомир Драганов кара пиян. Тези същества от БСП могат ли да направят нещо без да е престъпление!?
31
0
 
21
 
! Отговори
гкуфжйъжлъг преди 10 години
България се разпада и ако скоро не се вземат мерки ще настъпи пълен хаос и беззаконие. За всичко са виновни политическите организации, окупирали парламента НЕ по желание на народа.
30
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано народа почне да се разправя с червената *** по-категорично, защото само такива *** като тоя ни управляват.МУТРА селска.Кмет на селски беден град с баварец.Баси цинизма.
29
5
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
*** селяка.Вижте го беее.И тва е кмет.Може ли кмет да е нещо средно между брат Галев и Делян пеевски.Жалко че не са го думнали.
28
4
 
20
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Изглежда ми типичното селско дебело тарикатче.Дано се лъжа.
27
2
 
11
 
! Отговори
sorry преди 10 години
Къде са отрядите срещу битовата престъпност?Явно и Видин се нуцдае от Трафик сот.Амин.
26
6
 
21
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Срамота голям провал,язък за фитила
25
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега в вестниците на Пеевски ще пишат че Бойко Борисов е поръчал атентата срещу тоя,както написаха че атентата срещу Генка Шикерова бил поръчан от ГЕРБ.Сега сигорно Съсела Станишев ще излезе и ще каже че ГЕРБ са виновни.