Внимание: Фалшиви данъчни инспектори обикалят Пловдив

Четири сигнала от пострадали собственици са постъпили в НАП
19 май 2014 18:07, Анисия Иванова
8
Внимание: Фалшиви данъчни инспектори обикалят Пловдив
Снимка, архив: Булфото

Фалшиви данъчни инспектори обикалят търговски обекти в Пловдив.

Двамата измамниците влизат като клиенти и купуват нещо дребно. Ако не получат касова бележка, предлагат на нарушителя да му "спестят" издаването на акт и налагането на санкция срещу дребна сума в брой, предупреждава НАП - Пловдив.

Само за седмица в дирекцията на НАП-Пловдив са постъпили четири сигнала от пострадали собственици на магазини. По думите на търговците единият от фалшивите инспектори е нисък, набит и гологлав, а другият - висок и слаб. Всички посетени от тях обекти са без видеокамери за наблюдение. Вероятно магазините са специално подбрани, за да не може мнимите данъчни да бъдат записани и проследени.

Служителите на приходната администрация винаги се легитимират със служебна карта при извършване на проверка. Те не изискват и не приемат плащания в брой, припомнят от НАП-Пловдив. Всички дължими суми по глоби и актове се плащат безкасово по банков път по сметката на съответната териториална дирекция. Искането на пари в брой означава, че става дума за измама или корупция, за което трябва да се сигнализират НАП и МВР, напомнят от Агенцията по приходите.

Служебната карта на данъчните не може да бъде фалшифицирана, защото е отпечатана на специална хартия и е защитена с воден знак. Освен трите имена, ЕГН, длъжност и месторабота на служителя, на нея е изписан и уникален номер на издаване. При съмнение, че картата е фалшива, гражданите могат да позвънят на информационния телефон на НАП 0700 18 7000700 18 700 и да разберат дали проверяващият е действително данъчен инспектор.
 


8
Още по темата: НАПизмамаданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
ханко брат преди 7 години
значи спокойно можем да ги лобутим на почивки всички инспектори вече
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившия израелски министър председател заради корупция влезна в затвора. Още когато е бил кмет на Ерусалим вземал подкупи от фирми и разрешавал скъпи на нереална цена строежи. Това е чиста кражба. Част от данъците на хората са влизали в джоба му минавайки през някоя скъпарска фирма получила разрешението му.Кога българите ще осъдят големите държавни престъпници и ще спрът да ни занимават с дрени търговци които сиброят стотинките всяка вечер ?*** държава сме. Медиите на Пеевски ни залъгват
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До там я докара тази държава. Корупционната система съществува от комунизма в момента в който България узакони ***, даде им лични документи а те в знак на благодарност внедриха сладкия подкуп в системата
5
0
 
12
 
! Отговори
уфффффф! преди 7 години
Служителите на приходната администрация винаги се легитимират със служебна карта при извършване на проверка. Те не изискват и не приемат плащания в брой, припомнят от НАП-Пловдив. А защо не припомнят от НАП че служителите на приходната администрация системно приемат плащания в брой Затова служителите на приходната администрация не веднъж си тръгват след проверка на голяма фирма с лека кола на името на майка, баща син зет или дъщеря. Всички знаем че системата не изисква а ЗАДЪЛЖАВА корупцията
4
2
 
17
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Може и да не са фалшиви тия данъчни, ами съвсем официални. Повечето, които имат дребен частен бизнес, знаят за какво става въпрос. Особено когато *** узурпират властта.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то има ли разлика? и едните и другите търсят пари!
2
0
 
20
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Едни мушенници се правят на други-съдба!
1
3
 
23
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
Сега оплакалите се търговци да обяснят защо не издават касови бележки! И после санкция. :)))