Посрещаме Нова година при минус 13 градуса

Чака ни слънце през първия ден на годината
31 дек 2014 16:22,
14
Посрещаме Нова година при минус 13 градуса
Снимка: Архив БТА

В новогодишната нощ времето над по-голямата част от страната ще остане предимно облачно. Преваляванията и в югоизточните райони ще спират, а над западните и северните райони облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Към полунощ преобладаващите температури ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в София минус 12°- минус 13°, съобщи дежурният синоптик към НИМХ-БАН пред "Фокус".

През първия ден от новата година облачността над по-голямата част от страната ще намалее до предимно слънчево време, по-значителна ще се задържи над източните райони. Вятърът ще се ориентира от запад, северозапад и в по-голямата част от страната ще е слаб, а в Източна България ще отслабне до умерен - от север, северозапад.

Студено, с минимални температури в Северна България минус 15°- минус 10°, в Южна минус 12°- минус 7°. Максимални в повечето места между минус 7° и минус 2°.Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде ветровито, с разкъсана, често значителна облачност. Силният северен вятър постепенно ще отслабне до умерен. Максимални температури от минус 3° по северното до 0° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 3-5 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, ще отслабне до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра около минус 12°.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад. Ще има променлива облачност, без валежи. Температурите ще се повишат и минималните ще са между минус 11° и минус 6°, а максималните между минус 3°и 2°.

И в събота облачността ще е променлива, по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина вятърът от запад временно ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат още малко.

В неделя облачността ще се увеличи и на места, главно в западните и планинските райони ще превали слаб сняг. От северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат слабо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
До Герчо Стоянов Геров 12 4estita nova godina na Boiko ! i da e po- leka ot izminalata .
9
1
 
1
 
! Отговори
Герчо Стоянов Геров преди 9 години
Тва та един българин не се сети тук да драсне няколко реда и да поздрави Бойко с новата година и да му пожелае някои хубави работи,ами само хули и псувни по .негов адрес.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МитакаНякой знае ли как бих могъл и аз да пиша срещу заплащане? Пишеш разни глупости и ти плащат за това. Просто бизнес.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7 Не, не ми носи природния газ на ръка или в туби, но ако рече кръц и ние ще увиснем като кадънски *** на тел,защото ако го чакаме от бахрейн или Кувейт по акъла на боко просто ще си стоим на студа! Айде, чао щото Новата година идеееее! И още нещо -никой не ми плаща да коментирам това е моето мнение!
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин на ръка ли ти носи газта? Добре, че ви плащат на коментар, а не на смислен такъв.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е жив и здрав В.В.Путин защото благодарение на него у дома топлото е +30!Вечно ще му бъда признателен!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сложил съм пилето във фурната
3
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
купил съм си 2 литра домашна водка и ми дреме на шмайзера колко градуса ще
2
2
 
9
 
! Отговори
Agent Dmitrievich преди 9 години
А Серго си топли м*дете у ЕуРопата,да го еаа.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема да пийш лииии!!!Наздраве с един J&B, братя!